Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali için başvuru tarihi belli oldu

Kültür-Sanat 05.02.2024 - 09:42, Güncelleme: 05.02.2024 - 09:42
 

Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali için başvuru tarihi belli oldu

Ankara Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali'nin başvuruları yarın başlıyor. Festival, 19-20 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.
Şanlıurfa'nın zengin kültürel, tarihi ve turistik mirasını dünyaya tanıtmayı amaçlayan 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema tutkunlarıyla buluşacak. Film festivalinin öncelikli amacının, Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tarihi ve turistik önemini vurgulamak olduğu belirtildi. Tarihin Sıfır Noktası olarak nitelendirilen bu bölge, dünya çapında ilgi çekerken, festival, bu ilgiyi daha da artırarak bölgeye olan turistik katkıyı desteklemeyi amaçladı. Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip ÇADIRCI, yaptığı açıklamada, "Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali'nin üçüncü yılına giriyoruz. Bu festivalle Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan önemini vurgulayarak, dünya çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatacağız" dedi. FİLM FESTİVALİ DETAYLARI VE BAŞVURULAR Festival kapsamında düzenlenecek gösterilerle bölge turistik faaliyetlerle canlandırılacak ve çeşitli etkinliklerle yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlanacak. Film başvuruları 5 Şubat - 30 Ağustos 2024 tarihleri arasında filmfreeway kanalıyla yapılacak. Festival, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olup, yönetmenler, yapımcılar ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek. Festivalin son günü olan 20 Ekim'de, film gösterimleri saat 16.00’da başlayacak. Ardından, film oyuncularıyla söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Günün kapanışı ise akşam saat 19.30’da Gala Gecesi ve ödül töreni ile gerçekleşecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Haliliye Belediyesi, Akçakale Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle gerçekleşecek festival, Göbeklitepe'nin dünya genelinde daha fazla tanıtılmasına katkı sağlayacak.
Ankara Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali'nin başvuruları yarın başlıyor. Festival, 19-20 Ekim tarihlerinde sinemaseverlerle buluşacak.

Şanlıurfa'nın zengin kültürel, tarihi ve turistik mirasını dünyaya tanıtmayı amaçlayan 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali, sinema tutkunlarıyla buluşacak.

Film festivalinin öncelikli amacının, Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin tarihi ve turistik önemini vurgulamak olduğu belirtildi. Tarihin Sıfır Noktası olarak nitelendirilen bu bölge, dünya çapında ilgi çekerken, festival, bu ilgiyi daha da artırarak bölgeye olan turistik katkıyı desteklemeyi amaçladı.

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip ÇADIRCI, yaptığı açıklamada, "Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali'nin üçüncü yılına giriyoruz. Bu festivalle Göbeklitepe'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan önemini vurgulayarak, dünya çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatacağız" dedi.

FİLM FESTİVALİ DETAYLARI VE BAŞVURULAR

Festival kapsamında düzenlenecek gösterilerle bölge turistik faaliyetlerle canlandırılacak ve çeşitli etkinliklerle yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlanacak. Film başvuruları 5 Şubat - 30 Ağustos 2024 tarihleri arasında filmfreeway kanalıyla yapılacak. Festival, 19-20 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olup, yönetmenler, yapımcılar ve oyuncuların katılımıyla gerçekleşecek.

Festivalin son günü olan 20 Ekim'de, film gösterimleri saat 16.00’da başlayacak. Ardından, film oyuncularıyla söyleşiler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Günün kapanışı ise akşam saat 19.30’da Gala Gecesi ve ödül töreni ile gerçekleşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Haliliye Belediyesi, Akçakale Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle gerçekleşecek festival, Göbeklitepe'nin dünya genelinde daha fazla tanıtılmasına katkı sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.