Türkiye- Hindistan arasında sanat köprüsü kuran Saffet Tuncel

Kültür-Sanat 24.11.2022 - 23:35, Güncelleme: 24.11.2022 - 23:35
 

Türkiye- Hindistan arasında sanat köprüsü kuran Saffet Tuncel

Sema KUMRULU / Uluslararası Resim Sergileri sanatçılığı ve yeteneği ile dikkat çeken Hindistan'ın önemli sanatçılarından Neeti Bisht, 2020 yılında ''Save the Planet'', 2021 yılında ise ''Freedom'' temalarıyla sergiler düzenledi. Sanatçı uluslararası resim sergi ve fuarının devamı niteliğini taşıyan üçüncü etkinliğini ise 12-14 Kasım 2022 tarihleri arasında Artizen Art Gallery New Delhi'de ''Art King Queen-2022'' adıyla düzenledi.
Sergi ve Fuar etkinlikleri, 12 Kasım 2022 Cumartesi günü açılış yaptı. Açılışta baş konuk Ajit Kumar, Tripathy (MD-SPL Groups, Hindistan), özel konuk M.S Kanyal (Suriye ve Surinam eski Büyükelçisi) Jüri; (Saffet Tuncel Sanatçı- Türkiye), Neeti Bisht (Neeti Bisht Ekip Yöneticisi), konuk S.S Kanyal (Emekli Müsteşar Yardımcısı-GO) ve ünlü şarkıcı Shiv Dut Pant, Kishore Kangal (Komiser-Gwalior) ve diğer konukların açılış konuşmalarıyla başladı. Uluslararası Sergi ve Fuara üçüncü kez Türkiye'den jüri üyesi olarak katılan Sanatçı Saffet Tuncel yaptığı açılış konuşmasında; bu etkinliklerin devamının gelmesi ve sayılarının çoğalması gerekliliğine inandığını dile getirerek, ''Geçtiğimiz 2 yılda genç beyinlerin keşfedilmesi amacıyla düzenlenen sanat yarışmalarında birçok yetenekli gence ulaşılmış, ve gençlere sanatı sevdirme adına çok önemli adımlar atılmıştır. Bu değerli sanat etkinliğinde, Türkiye ve Hindistan arasındaki sanat köprüsünün bir adımı olarak, küçük de olsa katkı sunmak adına üçüncü kez jüri üyesi olarak, sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geleceğin mimarları çocuklarımızı sanatla tanıştırmak ve yollarını sanatın ışığıyla aydınlatabilmek hepimizin görevidir. Sanatın evrenselliğine de dikkat çekmeyi başaran, üç yıldır bizleri buluşturan başta Neeti Bisht Aartz olmak üzere emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, eserlerini bizlerle paylaşan genç yetenekleri kutluyorum'' diye konuştu. Açılış konuşmalarını, ''Lamba Yakma Töreni'', imkanları kısıtlı çocuklar için canlı çizim yarışması, Seçkin Halk Şarkıları Jai Kishore, Jai Kapish tarafından Sundar Kand Plath'ın okunması ve ''Baby Aabha'' tarafından gerçekleştirilen halk dansları performansları izlendi. Jüri seçimli Sanat Sergisi'nde ise Jaspreet Mohan Singh, Usta Samarth, Vivek Singh, Wyneta Shaheen, Aadya ve diğer seçkin sanatçıların, fotoğrafçıların ve yazarların muhteşem eserleri sergilendi. Ayrıca açılışta ''Akarsuların Anjiyoplastisi'' adlı belgesel gösterimi yapıldı. Etkinliğin 13 Kasım Pazar günkü ayağında ise katılımcı Bayan Madhu Jolly'nin melodik performansı, ''Bay Aditya Seth'' tarafından belgesel yapımı üzerine bir Masterclass ve ''''Dr Sanjay Rout'' tarafından Çevre üzerine bir eğitim oturumu gerçekleştirildi. 14 Kasım Pazartesi günü kapanış töreninde; onur konuğu ''Rabbi Ezekiel Isaac Mlakar, özel konuk ''Bay C.S Bisht'' Uzman-Stratejik İşler, Sn. Rajender Bisht, jüri üyesi Sanatçı Saffet Tuncel online katılım ile yer aldılar. Kapanış konuşmalarının yapıldığı törende ödül kazanan genç yetenekler de açıklandı. NeetiBisht Ekibi, tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkürlerini iletti ve bir sonraki fuarın Şubat 2023'te yapılacağını duyurdu. Film yapımı-Mr. Aditya Seth (Akışların Anjiyoplastisi) Resim- Bay Jaspreet Mohan ise Art King-2022 unvanı kazananları oldu. Sanatçımız Saffet Tuncel'e, 3 yıldır Hindistan'da Türkiye'yi temsil ettiği için teşekkür ediyoruz. Sağlık ve sanatla kalalım.
Sema KUMRULU / Uluslararası Resim Sergileri sanatçılığı ve yeteneği ile dikkat çeken Hindistan'ın önemli sanatçılarından Neeti Bisht, 2020 yılında ''Save the Planet'', 2021 yılında ise ''Freedom'' temalarıyla sergiler düzenledi. Sanatçı uluslararası resim sergi ve fuarının devamı niteliğini taşıyan üçüncü etkinliğini ise 12-14 Kasım 2022 tarihleri arasında Artizen Art Gallery New Delhi'de ''Art King Queen-2022'' adıyla düzenledi.

Sergi ve Fuar etkinlikleri, 12 Kasım 2022 Cumartesi günü açılış yaptı. Açılışta baş konuk Ajit Kumar, Tripathy (MD-SPL Groups, Hindistan), özel konuk M.S Kanyal (Suriye ve Surinam eski Büyükelçisi) Jüri; ( Saffet Tuncel Sanatçı- Türkiye), Neeti Bisht (Neeti Bisht Ekip Yöneticisi), konuk S.S Kanyal (Emekli Müsteşar Yardımcısı-GO) ve ünlü şarkıcı Shiv Dut Pant, Kishore Kangal (Komiser-Gwalior) ve diğer konukların açılış konuşmalarıyla başladı.

Uluslararası Sergi ve Fuara üçüncü kez Türkiye'den jüri üyesi olarak katılan Sanatçı Saffet Tuncel yaptığı açılış konuşmasında; bu etkinliklerin devamının gelmesi ve sayılarının çoğalması gerekliliğine inandığını dile getirerek, ''Geçtiğimiz 2 yılda genç beyinlerin keşfedilmesi amacıyla düzenlenen sanat yarışmalarında birçok yetenekli gence ulaşılmış, ve gençlere sanatı sevdirme adına çok önemli adımlar atılmıştır. Bu değerli sanat etkinliğinde, Türkiye ve Hindistan arasındaki sanat köprüsünün bir adımı olarak, küçük de olsa katkı sunmak adına üçüncü kez jüri üyesi olarak, sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geleceğin mimarları çocuklarımızı sanatla tanıştırmak ve yollarını sanatın ışığıyla aydınlatabilmek hepimizin görevidir. Sanatın evrenselliğine de dikkat çekmeyi başaran, üç yıldır bizleri buluşturan başta Neeti Bisht Aartz olmak üzere emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, eserlerini bizlerle paylaşan genç yetenekleri kutluyorum'' diye konuştu.

Açılış konuşmalarını, ''Lamba Yakma Töreni'', imkanları kısıtlı çocuklar için canlı çizim yarışması, Seçkin Halk Şarkıları Jai Kishore, Jai Kapish tarafından Sundar Kand Plath'ın okunması ve ''Baby Aabha'' tarafından gerçekleştirilen halk dansları performansları izlendi. Jüri seçimli Sanat Sergisi'nde ise Jaspreet Mohan Singh, Usta Samarth, Vivek Singh, Wyneta Shaheen, Aadya ve diğer seçkin sanatçıların, fotoğrafçıların ve yazarların muhteşem eserleri sergilendi.

Ayrıca açılışta ''Akarsuların Anjiyoplastisi'' adlı belgesel gösterimi yapıldı.

Etkinliğin 13 Kasım Pazar günkü ayağında ise katılımcı Bayan Madhu Jolly'nin melodik performansı, ''Bay Aditya Seth'' tarafından belgesel yapımı üzerine bir Masterclass ve ''''Dr Sanjay Rout'' tarafından Çevre üzerine bir eğitim oturumu gerçekleştirildi.

14 Kasım Pazartesi günü kapanış töreninde; onur konuğu ''Rabbi Ezekiel Isaac Mlakar, özel konuk ''Bay C.S Bisht'' Uzman-Stratejik İşler, Sn. Rajender Bisht, jüri üyesi Sanatçı Saffet Tuncel online katılım ile yer aldılar.

Kapanış konuşmalarının yapıldığı törende ödül kazanan genç yetenekler de açıklandı. NeetiBisht Ekibi, tüm katılımcılara ve destekçilere teşekkürlerini iletti ve bir sonraki fuarın Şubat 2023'te yapılacağını duyurdu. Film yapımı-Mr. Aditya Seth (Akışların Anjiyoplastisi) Resim- Bay Jaspreet Mohan ise Art King-2022 unvanı kazananları oldu.

Sanatçımız Saffet Tuncel'e, 3 yıldır Hindistan'da Türkiye'yi temsil ettiği için teşekkür ediyoruz.

Sağlık ve sanatla kalalım.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.