Tarihi doku korundu: Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı hazır

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 18.03.2024 - 20:34, Güncelleme: 18.03.2024 - 20:34
 

Tarihi doku korundu: Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı hazır

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Savaşı döneminde askerlerin ekmek ihtiyacını karşılayan Milli Mücadele kahramanlarından Hallaçlı Mehmet Ağa'nın Gölbaşı'ndaki konak restorasyonunu tamamladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla sürdürdüğü proje çalışmaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı'na tanıklık etmiş bu tarihi konak, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından hassasiyetle restore edildi. Başkentteki bu önemli kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, konak artık Ankaralıların sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanıma açılacak. Bununla birlikte, çevre düzenlemesi çalışmaları da başlatılarak, konak ve çevresi daha fonksiyonel hale getirilecek. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konakta gerçekleştirilen çalışmaların tamamlandığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Ayrıca, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın çevresindeki düzenleme çalışmalarına başlandığını belirtti ve bu durumdan duyduğu mutluluğu ve gururu ifade etti. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, konağın tarihi önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmalarla ilgili detayları paylaştı. Konağın 1994 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillendiğini belirten Ödemiş, yapılan restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ve konağın tarihi dokusuna uygun olarak restore edildiğini açıkladı. Ayrıca, konağın sahibi olan Hallaçlı Mehmet Ağa'nın Milli Mücadele'deki rolüne ve yapının tarihine ilişkin bilgiler de verdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurtuluş Savaşı döneminde askerlerin ekmek ihtiyacını karşılayan Milli Mücadele kahramanlarından Hallaçlı Mehmet Ağa'nın Gölbaşı'ndaki konak restorasyonunu tamamladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) kültürel mirası koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla sürdürdüğü proje çalışmaları kapsamında, Kurtuluş Savaşı'na tanıklık etmiş bu tarihi konak, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından hassasiyetle restore edildi.

Başkentteki bu önemli kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, konak artık Ankaralıların sosyal ve kültürel etkinlikler için kullanıma açılacak. Bununla birlikte, çevre düzenlemesi çalışmaları da başlatılarak, konak ve çevresi daha fonksiyonel hale getirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konakta gerçekleştirilen çalışmaların tamamlandığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. Ayrıca, Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı'nın çevresindeki düzenleme çalışmalarına başlandığını belirtti ve bu durumdan duyduğu mutluluğu ve gururu ifade etti.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, konağın tarihi önemine vurgu yaparak, yapılan çalışmalarla ilgili detayları paylaştı. Konağın 1994 yılında Kültür Bakanlığı tarafından tescillendiğini belirten Ödemiş, yapılan restorasyon çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü ve konağın tarihi dokusuna uygun olarak restore edildiğini açıkladı. Ayrıca, konağın sahibi olan Hallaçlı Mehmet Ağa'nın Milli Mücadele'deki rolüne ve yapının tarihine ilişkin bilgiler de verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.