Ressam Nazende Yücel'den 100. Yılımıza Damga Vuran ''Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri'' Sergisi

Kültür-Sanat 14.01.2024 - 18:46, Güncelleme: 14.01.2024 - 18:46
 

Ressam Nazende Yücel'den 100. Yılımıza Damga Vuran ''Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri'' Sergisi

Sema KUMRULU / Ressam Nazende Yücel tarafından açılan 'Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri'' sergisi 23 Aralık 2023 - 12 Ocak 2024 tarihleri arasında Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda sanatseverlerle buluştu.
  Ressam Nazende Yücel, eserlerinde kadın figürlerini kullanarak, Cumhuriyetin temel değerlerini ve kadın haklarını çağdaş bir bakış açısıyla yansıtmış. Atatürk'ün kadınlarla ilgili söylediği sözlerini tablolarında resmederek, hissettiklerini ise öykü halinde yazarak hazırlamış. Yücel'in sergisi bu yönüyle Dünyada ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.   Sanatçı, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde yüksek lisans bitirme projesi olarak hazırladığı sergisi ile ilgili olarak: ''Bu sergi, hem kişisel hem de toplumsal bir öneme sahiptir. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara yönelik sözleri beni derinden etkileyerek, bu projenin doğmasına ilham verdi. Atatürk'ün sözlerini kendi görsel dilimle resmetme kararı aldım.Bu çalışmamın, sanatın gücünü ve kadınların toplumdaki yerini vurgulamak adına katkı sağlamasını umuyorum. Atatürk'ün düşüncelerini modern bir bakış açısıyla işlemeye çalıştım. Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz bu günlerde, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde geçirdiğim yüksek lisans sürecinin zirvesine ulaşmanın gururunu yaşıyorum. Bu yolda bana rehberlik eden, destek veren ve cesaretlendiren hocalarım: Prof. Dr Billur Tekkök, Doç, Dr. Halime Türkkan, Erkan Özkarakaş ve proje danışman hocam Dr. Nurcan Pınar Eke'ye şükranlarımı sunuyorum''     ''Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri'' sergisi görülmeye değer bir sergi olmuş. Nazende Yücel'in o güzel sunumu ile Atamızın sözlerini, resimleri ile birlikte izlemek, dinlemek çok keyif vericiydi. Yücel'in, şehitlerimize saygı olarak hazırlamış olduğu bölüm ise beni çok duygulandırdı.    Sevgili arkadaşım, seni defalarca kutluyorum. Hep sanatla kal.
Sema KUMRULU / Ressam Nazende Yücel tarafından açılan 'Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri'' sergisi 23 Aralık 2023 - 12 Ocak 2024 tarihleri arasında Türk Tarih Müzesi ve Parkı'nda sanatseverlerle buluştu.

  Ressam Nazende Yücel, eserlerinde kadın figürlerini kullanarak, Cumhuriyetin temel değerlerini ve kadın haklarını çağdaş bir bakış açısıyla yansıtmış. Atatürk'ün kadınlarla ilgili söylediği sözlerini tablolarında resmederek, hissettiklerini ise öykü halinde yazarak hazırlamış. Yücel'in sergisi bu yönüyle Dünyada ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

  Sanatçı, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde yüksek lisans bitirme projesi olarak hazırladığı sergisi ile ilgili olarak: ''Bu sergi, hem kişisel hem de toplumsal bir öneme sahiptir. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara yönelik sözleri beni derinden etkileyerek, bu projenin doğmasına ilham verdi. Atatürk'ün sözlerini kendi görsel dilimle resmetme kararı aldım.Bu çalışmamın, sanatın gücünü ve kadınların toplumdaki yerini vurgulamak adına katkı sağlamasını umuyorum. Atatürk'ün düşüncelerini modern bir bakış açısıyla işlemeye çalıştım. Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak ettiğimiz bu günlerde, Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde geçirdiğim yüksek lisans sürecinin zirvesine ulaşmanın gururunu yaşıyorum. Bu yolda bana rehberlik eden, destek veren ve cesaretlendiren hocalarım: Prof. Dr Billur Tekkök, Doç, Dr. Halime Türkkan, Erkan Özkarakaş ve proje danışman hocam Dr. Nurcan Pınar Eke'ye şükranlarımı sunuyorum'' 

   ''Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri'' sergisi görülmeye değer bir sergi olmuş. Nazende Yücel'in o güzel sunumu ile Atamızın sözlerini, resimleri ile birlikte izlemek, dinlemek çok keyif vericiydi. Yücel'in, şehitlerimize saygı olarak hazırlamış olduğu bölüm ise beni çok duygulandırdı. 

  Sevgili arkadaşım, seni defalarca kutluyorum. Hep sanatla kal.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.