Ressam Nazende Yücel ''1'DEN BÜTÜNE BAKIŞ'' Sergisi Mustafa Ayaz Müzesi'nde

Kültür-Sanat 16.06.2023 - 11:02, Güncelleme: 16.06.2023 - 11:02
 

Ressam Nazende Yücel ''1'DEN BÜTÜNE BAKIŞ'' Sergisi Mustafa Ayaz Müzesi'nde

Sema KUMRULU ''1''DEN BÜTÜNE BAKIŞ'' temalı resim sergisi Ressam Nazende Yücel tarafından, 14 Haziran 2023 tarihinde Mustafa Ayaz Müzesi'nde açıldı.
     Ankara Üniversitesi İşletme önlisans, Anadolu Üniversitesi lisans mezunu olan Nazende Yücel, şuan ise Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü'nde yüksek lisan öğrencisi.     Mustafa Ayaz, Erkan Geniş, Mehmet Ali Doğan, Akdoğan Topaçlıoğlu, Baran Kamiloğlu gibi sanatçılarla çalışma imkanı bulan Yücel'in yağlı boya çalışmalarının yanı sıra akrilik, kara kalem, sulu boya pastel boya çalışmaları da bulunuyor. Köşe yazarlığı da yapan sanatçının tasarımları kitap kapaklarında yer aldı.   Yücel'in realist ve izlenimci olan resim anlayışı, daha sonra soyut ve figüratif anlayışa dönüşmüş.    Nazende Yücel 40 yağlı boya eseriyle katıldığı sergisiyle ilgili olarak,  ''Evrenin ve doğanın birliğine vurgu yaparak, insanların birbirleriyle bağlarını anlatmaya çalışıyorum. Resimlerimde, kadınları figür olarak kullanıyorum. Kadının, toplumun ve doğanın bir parçası olduğunu; kendi benliklerini aşarak bir bütünün parçası haline gelebileceklerini sanatsal olarak tuvalime aktarıyorum'' diye konuştu.   Sergiye sanatçılar, sanatseverler, iş ve siyaset dünyasından yoğun bir katılım oldu. Mustafa Ayaz Müzesi'nde gerçekleşen resim sergisi, 25 Haziran Pazar gününe kadar izlenebilir.    Sevgili  dostum Nazende Yücel'i, kendine özgü resimleri ile açmış olduğu sergisi adına kutluyorum.     Sanat iyileştirir.
Sema KUMRULU ''1''DEN BÜTÜNE BAKIŞ'' temalı resim sergisi Ressam Nazende Yücel tarafından, 14 Haziran 2023 tarihinde Mustafa Ayaz Müzesi'nde açıldı.

     Ankara Üniversitesi İşletme önlisans, Anadolu Üniversitesi lisans mezunu olan Nazende Yücel, şuan ise Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü'nde yüksek lisan öğrencisi.

    Mustafa Ayaz, Erkan Geniş, Mehmet Ali Doğan, Akdoğan Topaçlıoğlu, Baran Kamiloğlu gibi sanatçılarla çalışma imkanı bulan Yücel'in yağlı boya çalışmalarının yanı sıra akrilik, kara kalem, sulu boya pastel boya çalışmaları da bulunuyor. Köşe yazarlığı da yapan sanatçının tasarımları kitap kapaklarında yer aldı.

  Yücel'in realist ve izlenimci olan resim anlayışı, daha sonra soyut ve figüratif anlayışa dönüşmüş.

   Nazende Yücel 40 yağlı boya eseriyle katıldığı sergisiyle ilgili olarak,  ''Evrenin ve doğanın birliğine vurgu yaparak, insanların birbirleriyle bağlarını anlatmaya çalışıyorum. Resimlerimde, kadınları figür olarak kullanıyorum. Kadının, toplumun ve doğanın bir parçası olduğunu; kendi benliklerini aşarak bir bütünün parçası haline gelebileceklerini sanatsal olarak tuvalime aktarıyorum'' diye konuştu.

  Sergiye sanatçılar, sanatseverler, iş ve siyaset dünyasından yoğun bir katılım oldu. Mustafa Ayaz Müzesi'nde gerçekleşen resim sergisi, 25 Haziran Pazar gününe kadar izlenebilir.

   Sevgili  dostum Nazende Yücel'i, kendine özgü resimleri ile açmış olduğu sergisi adına kutluyorum.

    Sanat iyileştirir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.