Pursaklar geri dönüşüm için örnek ilçe oluyor

Yerel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 21.03.2024 - 15:29, Güncelleme: 21.03.2024 - 15:29
 

Pursaklar geri dönüşüm için örnek ilçe oluyor

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, son beş yılda geri dönüştürülebilir atıkların yönetimi konusunda ilçenin geleceğine sahip çıkarak etkili ve örnek projeler gerçekleştirdi...
Pursaklar Belediyesi, okullar, muhtarlıklar, kamu kurumları, cadde ve sokaklara yerleştirdiği geri dönüşüm kutuları aracılığıyla geri dönüştürülebilir atıkları toplarken, çevre sağlığına önemli katkılar sağladı. Başkan Ertuğrul Çetin, göreve geldiği günden itibaren sıfır atık hedefiyle ilçede yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Son beş yıl içinde, çevre dostu projeler ve Sıfır Atık Projemiz kapsamında ilçemizde oluşan atıkları değerlendirerek, doğayı ve çevremizi koruyacak şekilde örnek bir belediye anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürdük. Atıkların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle çevre bilinci ve çevre dostu davranışları destekledik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için geri dönüşüm çalışmalarımızı geliştirerek devam edeceğiz. Unutmayın! Gelecek hepimizin" ifadelerini kullandı. Pursaklar Belediyesi, ilçede etkin ve verimli bir atık yönetimi sağlamak ve çevre sağlığını korumak amacıyla Geçici Atık Depolama Merkezi ve Sıfır Atık Getirme Merkezi gibi tesisleri hayata geçirdi. Ertuğrul Başkan liderliğinde, öğrencilere çevre bilinci aşılamak ve geri dönüşümün önemini vurgulamak için "Pursaklar'ı Seviyorum, Çevremi Temiz Tutuyorum" projesi kapsamında çevre temizliği çalışmaları yapıldı. Pursaklar Belediyesi tarafından, kompost makinesi devreye alınarak pazar yerlerinden çıkan sebze ve meyve atıkları değerlendirilerek 1800 kg gübre elde edildi. Belediye ekipleri, okullara ve muhtarlıklara geri dönüşüm için atık kutuları yerleştirirken, toplamda 4050 ton ambalaj atığı, 200 kg pil, 2150 kg bitkisel atık yağı, 30 ton cam, 150 ton tekstil ürünü geri dönüşüme kazandırıldı. Ayrıca, 420 haneye 5400 geri dönüşüm poşeti dağıtılırken, 11 ton geri dönüşüm malzemesi toplandı. Bu çalışmalarla Pursaklar, geri dönüşüm ve çevre koruma konusunda örnek bir ilçe haline geldi.
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, son beş yılda geri dönüştürülebilir atıkların yönetimi konusunda ilçenin geleceğine sahip çıkarak etkili ve örnek projeler gerçekleştirdi...

Pursaklar Belediyesi, okullar, muhtarlıklar, kamu kurumları, cadde ve sokaklara yerleştirdiği geri dönüşüm kutuları aracılığıyla geri dönüştürülebilir atıkları toplarken, çevre sağlığına önemli katkılar sağladı.

Başkan Ertuğrul Çetin, göreve geldiği günden itibaren sıfır atık hedefiyle ilçede yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, "Son beş yıl içinde, çevre dostu projeler ve Sıfır Atık Projemiz kapsamında ilçemizde oluşan atıkları değerlendirerek, doğayı ve çevremizi koruyacak şekilde örnek bir belediye anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürdük. Atıkların çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle çevre bilinci ve çevre dostu davranışları destekledik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için geri dönüşüm çalışmalarımızı geliştirerek devam edeceğiz. Unutmayın! Gelecek hepimizin" ifadelerini kullandı.

Pursaklar Belediyesi, ilçede etkin ve verimli bir atık yönetimi sağlamak ve çevre sağlığını korumak amacıyla Geçici Atık Depolama Merkezi ve Sıfır Atık Getirme Merkezi gibi tesisleri hayata geçirdi.

Ertuğrul Başkan liderliğinde, öğrencilere çevre bilinci aşılamak ve geri dönüşümün önemini vurgulamak için "Pursaklar'ı Seviyorum, Çevremi Temiz Tutuyorum" projesi kapsamında çevre temizliği çalışmaları yapıldı.

Pursaklar Belediyesi tarafından, kompost makinesi devreye alınarak pazar yerlerinden çıkan sebze ve meyve atıkları değerlendirilerek 1800 kg gübre elde edildi.

Belediye ekipleri, okullara ve muhtarlıklara geri dönüşüm için atık kutuları yerleştirirken, toplamda 4050 ton ambalaj atığı, 200 kg pil, 2150 kg bitkisel atık yağı, 30 ton cam, 150 ton tekstil ürünü geri dönüşüme kazandırıldı.

Ayrıca, 420 haneye 5400 geri dönüşüm poşeti dağıtılırken, 11 ton geri dönüşüm malzemesi toplandı. Bu çalışmalarla Pursaklar, geri dönüşüm ve çevre koruma konusunda örnek bir ilçe haline geldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.