Pursaklar 750.Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı Andı

Kültür-Sanat 11.12.2023 - 13:49, Güncelleme: 11.12.2023 - 13:49
 

Pursaklar 750.Vuslat Yıldönümünde Mevlana’yı Andı

Pursaklar Belediyesi tarafından Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Yaşam Merkezinde, Hz. Mevlana’nın vefatının 750.yıl dönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Şeb-i Arus’un yıldönümünde 50 yaş üstü erkekleri, bir hafta boyunca Konya’ya yolcu eden Pursaklar Belediyesi,Mevlana’nın vuslata erişini simgeleyen Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Pursaklar Yaşam Merkezinde bir dizi anma programı düzenledi. Hz. Mevlana’nın 750.Vuslat Yıldönümü nedeniyle Yaşam Merkezinde hazırlanan etkinliklerde,ney dinletisi ve semazen gösterileri ilevatandaşlara huzur dolu dakikalar yaşattı. Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘İnsanları hoşgörüye, iyiliğe ve kardeşliğe çağıran tasavvuf âlimi Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslata erişinin 750.yıl dönümünde düzenlediğimiz çeşitlietkinliklerle ve dualarla andık. Semazen gösterilerimiz ile vatandaşlarımızı manevi dünyalarında güzel bir yolculuğa çıkarırken düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle hemşehrilerimize duygu yüklü anlar yaşattık. Bu vesileyle ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum’’ dedi.
Pursaklar Belediyesi tarafından Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Yaşam Merkezinde, Hz. Mevlana’nın vefatının 750.yıl dönümü vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Şeb-i Arus’un yıldönümünde 50 yaş üstü erkekleri, bir hafta boyunca Konya’ya yolcu eden Pursaklar Belediyesi,Mevlana’nın vuslata erişini simgeleyen Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Pursaklar Yaşam Merkezinde bir dizi anma programı düzenledi.

Hz. Mevlana’nın 750.Vuslat Yıldönümü nedeniyle Yaşam Merkezinde hazırlanan etkinliklerde,ney dinletisi ve semazen gösterileri ilevatandaşlara huzur dolu dakikalar yaşattı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘İnsanları hoşgörüye, iyiliğe ve kardeşliğe çağıran tasavvuf âlimi Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi vuslata erişinin 750.yıl dönümünde düzenlediğimiz çeşitlietkinliklerle ve dualarla andık. Semazen gösterilerimiz ile vatandaşlarımızı manevi dünyalarında güzel bir yolculuğa çıkarırken düzenlemiş olduğumuz etkinliklerle hemşehrilerimize duygu yüklü anlar yaşattık. Bu vesileyle ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ sözleriyle insanlığa seslenen Hz. Mevlana’yı sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.