Özaslan: Zuhal Sünger ile Tezhip, Minyatür, Çini Sergisi, müthiş bir görsel zenginlik sunuyor

Kültür-Sanat 09.01.2024 - 19:26, Güncelleme: 09.01.2024 - 19:26
 

Özaslan: Zuhal Sünger ile Tezhip, Minyatür, Çini Sergisi, müthiş bir görsel zenginlik sunuyor

Ankara Kulübü Derneği, Cumhuriyetin 100. Yılında "Zuhal Sünger ile Tezhip, Minyatür, Çini Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor. Tezhip, minyatür ve çini sanatı eserlerinden oluşan bir seçkinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptı. Özaslan, "Değerli bir tezhip sanatçısının müthiş bir görsel zenginlik sunan eserlerinden oluşan anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duymaktayız." dedi.
Ankara Kulübü Derneği'nde, Cumhuriyetin 100. Yılında "Zuhal Sünger ile Tezhip, Minyatür, Çini Sergisi" görücüye çıktı. Tezhip Sanatçısı Zuhal Sünger'in kişisel sergisinin açılışı; Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda Genel Başkan Dr. Metin Özaslan ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay'ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcisinin ve Ankara Kulübü Üyesi-Seymenlerinin de aralarında bulunduğu oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti. Tezhip, minyatür ve çini sanatı eserlerden oluşan bir seçkinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını Dr. Metin Özaslan yaptı. Ankara Kulübü'nün kültür sanat etkinliklerinde önemli bir nokta olduğunu belirten Özaslan, "Ankara Kulübü olarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımız başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok kültür sanat projesini, kıymetli sanatçılarımızın eserlerini toplumla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında değerli bir tezhip sanatçısının çok farklı anlamları simgeleyen motif ve semboller içeren eserlerinden oluşan ve müthiş bir görsel zenginlik sunan bir sergiye de ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Sanatçımız Zuhal Sünger'e yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da konuşmasında; "Görüyoruz ki ortada sabır gerektiren, çok büyük bir emek var. Eserlerin her biri birbirinden değerli. Zuhal Sünger hanımı tebrik ediyorum." dedi. 'SANATLA TERAPİ' Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Tezhip Sanatçısı olduğunu kaydeden Zuhal Sünger, sergi alanında; Türk süsleme sanatlarından tezhip, minyatür ve çini sanatı alanında kendine ait 44 eserin yer aldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Aranızda olmaktan ve eserlerimin sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geleneksel kültürümüzü, geleneğimizi, sanatı yayarak ülkemizin kadim mirasını yeni nesillere aktarmaya çalışıyor, bunu kendime bir borç olarak biliyorum. Ankara Kulübünde sergimin açılması benim için çok büyük bir gurur ve onur. İnşallah gelecek kuşaklara aldığımızdan daha iyisini bırakmak nasip olur. Hayatımızda yaşadığımız güzellikler vardır. Benim hayatımın güzel parçası sanatım. Önce insan kendini sevmeli, kendine ayırdığı zaman olmalı, bir şeyler yapmalı, görmeli ve paylaşmalı. Ben geleneksel sanatlarımız olan tezhip, minyatür ve çini çalışırken başka bir dünyam oluyor; ruhum besleniyor, terapi oluyor. Yaşama bağlayan, yaşamayı bize sevdiren sanat, beni iyileştiriyor, dinlendiriyor. Ruhsal ve duygusal gelişimimi besleyen sanat aslında bir terapi."  Sergi açılışının son bölümüne ise Genel Başkan Dr. Metin Özaslan'ın sazı ve sözü eşliğinde Ankara Kulübü (Çankaya Şube) Seymenlerinin gösterisi damga vurdu. Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda büyük beğeniyle karşılanan sergi, 13 Ocak 2024 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.
Ankara Kulübü Derneği, Cumhuriyetin 100. Yılında "Zuhal Sünger ile Tezhip, Minyatür, Çini Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor. Tezhip, minyatür ve çini sanatı eserlerinden oluşan bir seçkinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptı. Özaslan, "Değerli bir tezhip sanatçısının müthiş bir görsel zenginlik sunan eserlerinden oluşan anlamlı bir sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duymaktayız." dedi.

Ankara Kulübü Derneği'nde, Cumhuriyetin 100. Yılında "Zuhal Sünger ile Tezhip, Minyatür, Çini Sergisi" görücüye çıktı. Tezhip Sanatçısı Zuhal Sünger'in kişisel sergisinin açılışı; Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda Genel Başkan Dr. Metin Özaslan ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay'ın yanı sıra çok sayıda STK temsilcisinin ve Ankara Kulübü Üyesi-Seymenlerinin de aralarında bulunduğu oldukça yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Tezhip, minyatür ve çini sanatı eserlerden oluşan bir seçkinin yer aldığı serginin açılış konuşmasını Dr. Metin Özaslan yaptı. Ankara Kulübü'nün kültür sanat etkinliklerinde önemli bir nokta olduğunu belirten Özaslan, "Ankara Kulübü olarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımız başta olmak üzere ulusal ve uluslararası birçok kültür sanat projesini, kıymetli sanatçılarımızın eserlerini toplumla buluşturmaya devam ediyoruz. Bu anlamda Cumhuriyetimizin 100. yılı kapsamında değerli bir tezhip sanatçısının çok farklı anlamları simgeleyen motif ve semboller içeren eserlerinden oluşan ve müthiş bir görsel zenginlik sunan bir sergiye de ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Sanatçımız Zuhal Sünger'e yürekten teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay da konuşmasında; "Görüyoruz ki ortada sabır gerektiren, çok büyük bir emek var. Eserlerin her biri birbirinden değerli. Zuhal Sünger hanımı tebrik ediyorum." dedi.

'SANATLA TERAPİ'

Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Tezhip Sanatçısı olduğunu kaydeden Zuhal Sünger, sergi alanında; Türk süsleme sanatlarından tezhip, minyatür ve çini sanatı alanında kendine ait 44 eserin yer aldığını ifade ederek, şunları söyledi: "Aranızda olmaktan ve eserlerimin sergilenmesinden dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geleneksel kültürümüzü, geleneğimizi, sanatı yayarak ülkemizin kadim mirasını yeni nesillere aktarmaya çalışıyor, bunu kendime bir borç olarak biliyorum. Ankara Kulübünde sergimin açılması benim için çok büyük bir gurur ve onur. İnşallah gelecek kuşaklara aldığımızdan daha iyisini bırakmak nasip olur. Hayatımızda yaşadığımız güzellikler vardır. Benim hayatımın güzel parçası sanatım. Önce insan kendini sevmeli, kendine ayırdığı zaman olmalı, bir şeyler yapmalı, görmeli ve paylaşmalı. Ben geleneksel sanatlarımız olan tezhip, minyatür ve çini çalışırken başka bir dünyam oluyor; ruhum besleniyor, terapi oluyor. Yaşama bağlayan, yaşamayı bize sevdiren sanat, beni iyileştiriyor, dinlendiriyor. Ruhsal ve duygusal gelişimimi besleyen sanat aslında bir terapi." 

Sergi açılışının son bölümüne ise Genel Başkan Dr. Metin Özaslan'ın sazı ve sözü eşliğinde Ankara Kulübü (Çankaya Şube) Seymenlerinin gösterisi damga vurdu.

Ankara Kulübü Derneği Ankara Konağı Başkent Salonu'nda büyük beğeniyle karşılanan sergi, 13 Ocak 2024 tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.