ORSİAD'dan KOBİ'lere ortak akıl önerisi

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 18.01.2024 - 12:52, Güncelleme: 18.01.2024 - 12:52
 

ORSİAD'dan KOBİ'lere ortak akıl önerisi

ORSİAD Başkanı Levent Çamur, 2024'ün Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ'ler) için "yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm" alanında farkındalık yılı olmasını beklediklerini ifade etti.
Başkan Levent Çamur, açıklamasında, özellikle ihracatta büyük sorunlar yaşanabileceğini belirtti ve bu ikiz dönüşümde ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı. ORSİAD Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Levent Çamur, 2024'ün KOBİ'ler için radikal adımların atılması gereken bir yıl olması gerektiğini söyledi. Çamur, sanayiciler ve reel sektörün yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye hazırlıklı olmaları gerektiğini belirterek, bu amaçla KOBİ'leri harekete geçirecek kapsamlı planlamaların bir ortak akıl tarafından oluşturulması ve yürütülmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan, KOBİ'lerin öncelikli sınavlarından birinin bu ikiz dönüşüm olduğunu ifade etti ancak bu sınavın tek başına verilemeyeceğini ekledi. EKONOMİK BÜYÜME TASARRUFLA ELDE EDİLMELİ Başkan Çamur, başarılı bir yeşil dönüşüm programının Türk ihracatçısını küresel pazarda rekabet edebilir hale getireceğini söyledi. Dijital dönüşümün yanı sıra karbon ayak izini en aza indirme konusunda da adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Çamur, bu sayede küresel piyasalardaki etkinliğin artacağını, özellikle Avrupa Birliği pazarındaki gücün artışıyla yabancı yatırımların hızlanacağını belirtti. Ayrıca, insan ve çevre sağlığının korunması ve ekonomik büyümenin tasarrufla elde edilmesinin önemine dikkat çekti. Dijital dönüşüm konusunda da değinen Başkan Levent Çamur, Türkiye'ye e-ticarette çağ atlatacak bir programın başarılı olması halinde Avrupa'dan Çin'e kadar geniş bir coğrafyada benzersiz fırsatlar olduğunu belirtti. KOBİ'lerin dijitalleşmesiyle e-ticarette büyük bir sıçrama yaşanabileceğini ifade etti. Ancak bu ikiz dönüşümün KOBİ'lerin kendi özkaynaklarıyla karşılanamayacağını belirten Çamur, ticari bankaların da sürece dahil olması gerektiğini söyledi. Başkan, 2024'ün ikiz dönüşümde farkındalık yılı olmasını beklediklerini, aksi halde özellikle ihracatta ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini hatırlattı.
ORSİAD Başkanı Levent Çamur, 2024'ün Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ'ler) için "yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm" alanında farkındalık yılı olmasını beklediklerini ifade etti.

Başkan Levent Çamur, açıklamasında, özellikle ihracatta büyük sorunlar yaşanabileceğini belirtti ve bu ikiz dönüşümde ciddi adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

ORSİAD Yönetim Kurulu adına konuşan Başkan Levent Çamur, 2024'ün KOBİ'ler için radikal adımların atılması gereken bir yıl olması gerektiğini söyledi. Çamur, sanayiciler ve reel sektörün yeşil dönüşüm ve dijitalleşmeye hazırlıklı olmaları gerektiğini belirterek, bu amaçla KOBİ'leri harekete geçirecek kapsamlı planlamaların bir ortak akıl tarafından oluşturulması ve yürütülmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan, KOBİ'lerin öncelikli sınavlarından birinin bu ikiz dönüşüm olduğunu ifade etti ancak bu sınavın tek başına verilemeyeceğini ekledi.

EKONOMİK BÜYÜME TASARRUFLA ELDE EDİLMELİ

Başkan Çamur, başarılı bir yeşil dönüşüm programının Türk ihracatçısını küresel pazarda rekabet edebilir hale getireceğini söyledi. Dijital dönüşümün yanı sıra karbon ayak izini en aza indirme konusunda da adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Çamur, bu sayede küresel piyasalardaki etkinliğin artacağını, özellikle Avrupa Birliği pazarındaki gücün artışıyla yabancı yatırımların hızlanacağını belirtti. Ayrıca, insan ve çevre sağlığının korunması ve ekonomik büyümenin tasarrufla elde edilmesinin önemine dikkat çekti.

Dijital dönüşüm konusunda da değinen Başkan Levent Çamur, Türkiye'ye e-ticarette çağ atlatacak bir programın başarılı olması halinde Avrupa'dan Çin'e kadar geniş bir coğrafyada benzersiz fırsatlar olduğunu belirtti. KOBİ'lerin dijitalleşmesiyle e-ticarette büyük bir sıçrama yaşanabileceğini ifade etti. Ancak bu ikiz dönüşümün KOBİ'lerin kendi özkaynaklarıyla karşılanamayacağını belirten Çamur, ticari bankaların da sürece dahil olması gerektiğini söyledi. Başkan, 2024'ün ikiz dönüşümde farkındalık yılı olmasını beklediklerini, aksi halde özellikle ihracatta ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini hatırlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.