Mesleki eğitim için önemli imza

Çalışma Hayatı (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.12.2020 - 05:53, Güncelleme: 18.12.2020 - 05:53
 

Mesleki eğitim için önemli imza

ANKHABER Çalışma ve iş dünyasını çok yakından ilgilendiren, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve buna bağlı Kanun, Kanun Hükmünde Kararname ve bağlı yönetmelikler ile getirilen zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması, bu alanda iş birliklerini gerektiriyor. Bu yönde önemli adımlar atan ve iş birliği protokolleri imzalayan Başkent Eğitim Vakfı, bir protokol de İvedik Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile imzaladı. Başkanlar imzaladı Protokole, Başkent Eğitim Vakfı Başkanı Bayram Kocaman ile İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin imza attı. Başkent Eğitim Vakfı ile İvedik Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılan Mesleki Eğitim, İstihdam, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme İş Birliği Protokolü önemli konuları kapsıyor. Kurs ve projeler Protokol gereği her iki taraf da yükümlülükler üstlenerek, iş birliği yolunda somut adımlar atılmasını ve takibini sağlayacak. Protokol, kanunen zorunlu olan mesleklerle ilgili MYK belgelerinin sınavlarının ve belgelendirmelerinin organizasyonu, düzenlenmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi ile yerli ve yabancı kaynaklı meslek, uyum, geliştirme kurs ve projelerini yapmayı amaçlıyor. Para cezası var Protokolün önemini artıran hususlardan biri de, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçi ve personel çalıştırılması halinde işverene her bir işçi için 775.-TL den başlayan idari para cezası uygulanıyor olması.

ANKHABER

Çalışma ve iş dünyasını çok yakından ilgilendiren, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve buna bağlı Kanun, Kanun Hükmünde Kararname ve bağlı yönetmelikler ile getirilen zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi uygulaması, bu alanda iş birliklerini gerektiriyor.

Bu yönde önemli adımlar atan ve iş birliği protokolleri imzalayan Başkent Eğitim Vakfı, bir protokol de İvedik Organize Sanayi Bölgesi yönetimi ile imzaladı.

Başkanlar imzaladı

Protokole, Başkent Eğitim Vakfı Başkanı Bayram Kocaman ile İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin imza attı.

Başkent Eğitim Vakfı ile İvedik Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılan Mesleki Eğitim, İstihdam, Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme İş Birliği Protokolü önemli konuları kapsıyor.

Kurs ve projeler

Protokol gereği her iki taraf da yükümlülükler üstlenerek, iş birliği yolunda somut adımlar atılmasını ve takibini sağlayacak.

Protokol, kanunen zorunlu olan mesleklerle ilgili MYK belgelerinin sınavlarının ve belgelendirmelerinin organizasyonu, düzenlenmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi ile yerli ve yabancı kaynaklı meslek, uyum, geliştirme kurs ve projelerini yapmayı amaçlıyor.

Para cezası var

Protokolün önemini artıran hususlardan biri de, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan işçi ve personel çalıştırılması halinde işverene her bir işçi için 775.-TL den başlayan idari para cezası uygulanıyor olması.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.