Kep atmanın yaşı yoktur

Kültür-Sanat 18.01.2024 - 12:59, Güncelleme: 18.01.2024 - 12:59
 

Kep atmanın yaşı yoktur

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde belediye tarafından düzenlenen YENİMEK kurslarında okuma-yazma öğrenen ilçeliler, keplerini havaya fırlatarak özel bir heyecan yaşadı...
Yenimahalle Belediyesi'nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde düzenlenen okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı. Bu yıl 120 vatandaşın faydalandığı okuma-yazma kurslarında öğrenim gören 29 ila 85 yaşları arasındaki 120 kursiyer, Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde kep atarak başarılarını kutladı. 2009 yılından bu yana toplamda 7 bin kursiyerin mezun olduğu okuma-yazma kursları, 2023-2024 eğitim döneminde de başarıyla tamamlandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı mezuniyet törenine, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kursiyerler ve aileleri de katıldı. OKUMAK EN BÜYÜK ERDEMDİR Mezuniyet töreninin açılışında bir kursiyerin kendi yazdığı teşekkür mektubunu okumasıyla başlayan programda, kursiyerler sahneye çıkarak Norm Ender'in "Parla" marşını seslendirdi. Başkan Fethi Yaşar, tüm kursiyerleri tebrik ederek diplomalarını takdim etti. Yaşar, konuşmasında, "Yenimahalle'de yaşayan her yurttaşın mutlu olduğu bir ilçe oluşturmak için çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğitimle başladı. Ancak hala okuma-yazma bilmeyen yurttaşlarımız var. Yenimahalle Belediyesi olarak 15 yıldır önce eğitim diyoruz. Okumak en büyük erdemdir" dedi. Başkan Yaşar, eğitim yatırımlarına da vurgu yaparak, Yakacık bölgesine kreş ve yüzme havuzu müjdesi verdi. "Her mahallemize eşit hizmeti götürmek benim boynumun borcu. Hayatınızı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sizden tek isteğim komşuluk ilişkilerinizi artırın, birbirinize hürmet edin, farklılıklarınızı zenginlik sayın. Ülkemiz çok güzel. Yeter ki birlik olsun, barış içinde yaşayalım" şeklinde konuştu.
Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde belediye tarafından düzenlenen YENİMEK kurslarında okuma-yazma öğrenen ilçeliler, keplerini havaya fırlatarak özel bir heyecan yaşadı...

Yenimahalle Belediyesi'nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde düzenlenen okuma-yazma kursunu başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı. Bu yıl 120 vatandaşın faydalandığı okuma-yazma kurslarında öğrenim gören 29 ila 85 yaşları arasındaki 120 kursiyer, Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde kep atarak başarılarını kutladı.

2009 yılından bu yana toplamda 7 bin kursiyerin mezun olduğu okuma-yazma kursları, 2023-2024 eğitim döneminde de başarıyla tamamlandı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı mezuniyet törenine, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kursiyerler ve aileleri de katıldı.

OKUMAK EN BÜYÜK ERDEMDİR

Mezuniyet töreninin açılışında bir kursiyerin kendi yazdığı teşekkür mektubunu okumasıyla başlayan programda, kursiyerler sahneye çıkarak Norm Ender'in "Parla" marşını seslendirdi. Başkan Fethi Yaşar, tüm kursiyerleri tebrik ederek diplomalarını takdim etti. Yaşar, konuşmasında, "Yenimahalle'de yaşayan her yurttaşın mutlu olduğu bir ilçe oluşturmak için çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, eğitimle başladı. Ancak hala okuma-yazma bilmeyen yurttaşlarımız var. Yenimahalle Belediyesi olarak 15 yıldır önce eğitim diyoruz. Okumak en büyük erdemdir" dedi.

Başkan Yaşar, eğitim yatırımlarına da vurgu yaparak, Yakacık bölgesine kreş ve yüzme havuzu müjdesi verdi. "Her mahallemize eşit hizmeti götürmek benim boynumun borcu. Hayatınızı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sizden tek isteğim komşuluk ilişkilerinizi artırın, birbirinize hürmet edin, farklılıklarınızı zenginlik sayın. Ülkemiz çok güzel. Yeter ki birlik olsun, barış içinde yaşayalım" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.