İmza gününde astsubaylar buluştu

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 12.03.2024 - 16:21, Güncelleme: 12.03.2024 - 16:21
 

İmza gününde astsubaylar buluştu

Havacılık Tarihi Araştırmacısı ve Yazar (E) Hava Astsubay Mustafa Kılıç'ın "Küçük Zabit Makinistler, Gedikli Uçmanlar, Astsubay Pilotlar" adlı son kitabının tanıtımı ve imza günü, Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu etkinlikte, aynı zamanda Kılıç tarafından kültür merkezinin konferans salonunda efsanevi havacı Vecihi Hürkuş ile ilgili bir sunum yapıldı.
Etkinlik, geniş katılım ve büyük ilgiyle gerçekleşti. Programa, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen ve Etimesgut Şube Başkanı Cahit Koca, Başkent Üniversitesi Kültür Sanat Araştırmaları (BÜKSAM) Başkanı Dr. Tulga Albustanlıoğlu ile birçok TEMAD üyesi emekli astsubay ve eşleri katıldı. Ayrıca yazar Kılıç'ı, aile fertleri ve dostları da yalnız bırakmadı. Programın başında, Havacılık Tarihi Araştırmacısı ve Yazar (E) Astsubay Mustafa Kılıç, tüm gelirini TEMAD Etimesgut Şubesine bağışladığı "Küçük Zabit Makinistler, Gedikli Uçmanlar, Astsubay Pilotlar" kitabını imzaladı. Kılıç, emekli astsubay arkadaşları ve dostları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Kitap tanıtımı ve imza töreninin ardından, konferans başladı. Program, selamlama konuşmalarıyla başladı. TEMAD Etimesgut Şube Başkanı Cahit Koca, yazar Mustafa Kılıç'a önemli bir yapıtı yayımladığı için teşekkür etti ve TEMAD Etimesgut Şubesi olarak yanlarında olduklarını belirtti. TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ise Kılıç'ın kitabının Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki astsubaylık mesleğinin tarihine ışık tuttuğunu vurguladı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, emekli astsubayların her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, Kılıç'a kitap ve konferans için teşekkür etti. Demirel, TEMAD Etimesgut Şubesi'ne bir yer tahsisi konusunda belediye olarak yardımcı olacaklarını söz verdi. Selamlama konuşmalarının ardından, Sefa Özdemir moderatörlüğünde konferansa geçildi. Havacılık Tarihi Araştırmacısı ve Yazar (E) Astsubay Mustafa Kılıç, Vecihi Hürkuş ve Türk Havacılık Tarihi üzerine sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Türk Havacılık tarihinin önemli dönüm noktaları ve Vecihi Hürkuş'un Türk pilotlarının yetiştirilmesindeki rolü detaylı bir şekilde ele alındı.
Havacılık Tarihi Araştırmacısı ve Yazar (E) Hava Astsubay Mustafa Kılıç'ın "Küçük Zabit Makinistler, Gedikli Uçmanlar, Astsubay Pilotlar" adlı son kitabının tanıtımı ve imza günü, Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu etkinlikte, aynı zamanda Kılıç tarafından kültür merkezinin konferans salonunda efsanevi havacı Vecihi Hürkuş ile ilgili bir sunum yapıldı.

Etkinlik, geniş katılım ve büyük ilgiyle gerçekleşti. Programa, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen ve Etimesgut Şube Başkanı Cahit Koca, Başkent Üniversitesi Kültür Sanat Araştırmaları (BÜKSAM) Başkanı Dr. Tulga Albustanlıoğlu ile birçok TEMAD üyesi emekli astsubay ve eşleri katıldı. Ayrıca yazar Kılıç'ı, aile fertleri ve dostları da yalnız bırakmadı.

Programın başında, Havacılık Tarihi Araştırmacısı ve Yazar (E) Astsubay Mustafa Kılıç, tüm gelirini TEMAD Etimesgut Şubesine bağışladığı "Küçük Zabit Makinistler, Gedikli Uçmanlar, Astsubay Pilotlar" kitabını imzaladı. Kılıç, emekli astsubay arkadaşları ve dostları tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Kitap tanıtımı ve imza töreninin ardından, konferans başladı. Program, selamlama konuşmalarıyla başladı. TEMAD Etimesgut Şube Başkanı Cahit Koca, yazar Mustafa Kılıç'a önemli bir yapıtı yayımladığı için teşekkür etti ve TEMAD Etimesgut Şubesi olarak yanlarında olduklarını belirtti. TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen ise Kılıç'ın kitabının Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki astsubaylık mesleğinin tarihine ışık tuttuğunu vurguladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, emekli astsubayların her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, Kılıç'a kitap ve konferans için teşekkür etti. Demirel, TEMAD Etimesgut Şubesi'ne bir yer tahsisi konusunda belediye olarak yardımcı olacaklarını söz verdi.

Selamlama konuşmalarının ardından, Sefa Özdemir moderatörlüğünde konferansa geçildi. Havacılık Tarihi Araştırmacısı ve Yazar (E) Astsubay Mustafa Kılıç, Vecihi Hürkuş ve Türk Havacılık Tarihi üzerine sinevizyon eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Türk Havacılık tarihinin önemli dönüm noktaları ve Vecihi Hürkuş'un Türk pilotlarının yetiştirilmesindeki rolü detaylı bir şekilde ele alındı.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.