Gültekin: Yeni AŞTİ Ankara’ya çok yakışacak

Ankara 28.11.2022 - 13:28, Güncelleme: 28.11.2022 - 13:28
 

Gültekin: Yeni AŞTİ Ankara’ya çok yakışacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ'de başlattığı ve 3 etap olarak gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarını tamamlıyor... ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin ise yaşanan dönüşümü anlattı...
ANKHABER Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, yenilenen AŞTİ’deki dönüşüm sürecini sosyal medya hesabından paylaştı: “Meşhur demir banklar artık yoruldu... Ankara’nın “kavuşma noktası” AŞTİ yenilendi, açılışı için gün sayıyor. İşte Ankara’ya yolu düşen herkesten bir anı hafızası biriktiren AŞTİ’nin dönüşüm süreci...   AŞTİ’nin kapatılması ve taşınması hakkındaki tartışmalar uzun bir süre yaşandı.  Oysa AŞTİ; yeri, ulaşımı ve gelenekleri ile oturmuş bir merkezdi. Bu yüzden yeni bir anlayışla yerinde hizmet verilmesine ihtiyaç vardı. AŞTİ’nin dönüşüm çalışmaları 2021 yılında başladı.  İlk olarak “çığırtkanlık” sistemi tamamen ortadan kaldırıldı.  Yolları yenilendi. 6 Haziran 2022 tarihinde ilk etap çalışmaları sona erdi.  Bu çalışmaların sonucunda ekonomik ömrünü tamamlayan oturma grupları, tavan aydınlatma sistemleri ve yangın merdivenleri tek tek yenilendi.  Kalacak yeri olmayıp AŞTİ’deki demir banklarda sabahlayan vatandaşlar artık Şefkat Evleri’nde ağırlanıyor.  Havalandırma sistemi ile ısıtma sistemi yenilenirken iç ve dış cephesi de boyandı. Yanıcı malzemeden imal edilmiş ve bugüne dek hiç bakım görmemiş duvar kaplama panelleri yerine çimento ve alçı esaslı cephe malzemeleri kullanılarak tüm iç cephe duvar kaplamaları değiştirildi. İkinci etap çalışmaları kapsamında ise AŞTİ’deki mevcut büfeler kaldırılarak yerlerine 26 adet büfe yapıldı ve yan kanatlarda boşaltılan gişe yerlerine 10 dükkân tahsis edildi.  Otobüs yazıhaneleri yoğunluk bölgelerine göre yeniden düzenlenerek işlevsel hâle getirildi.   AŞTİ’ye seyahat temalı bir kütüphane, üniversite öğrencilerinin kullanabileceği ders çalışma salonu, günlük kiralık ofis, toplantı salonları, sergi ve gösteri salonu ile çocuk oyun alanları yapıldı. AŞTİ’nin çatı alanına ise güneş enerji sistemi (GES) kurulması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. GES projesi ile terminalin tükettiği enerjinin yüzde 40’ı güneş enerjisinden karşılanacak, tasarruf sağlanacak. Yeni AŞTİ Ankara’ya çok yakışacak.”
Ankara Büyükşehir Belediyesi, AŞTİ'de başlattığı ve 3 etap olarak gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarını tamamlıyor... ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin ise yaşanan dönüşümü anlattı...

ANKHABER

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, yenilenen AŞTİ’deki dönüşüm sürecini sosyal medya hesabından paylaştı:

“Meşhur demir banklar artık yoruldu...
Ankara’nın “kavuşma noktası” AŞTİ yenilendi, açılışı için gün sayıyor.
İşte Ankara’ya yolu düşen herkesten bir anı hafızası biriktiren AŞTİ’nin dönüşüm süreci...  
AŞTİ’nin kapatılması ve taşınması hakkındaki tartışmalar uzun bir süre yaşandı. 
Oysa AŞTİ; yeri, ulaşımı ve gelenekleri ile oturmuş bir merkezdi. Bu yüzden yeni bir anlayışla yerinde hizmet verilmesine ihtiyaç vardı.
AŞTİ’nin dönüşüm çalışmaları 2021 yılında başladı. 
İlk olarak “çığırtkanlık” sistemi tamamen ortadan kaldırıldı. 
Yolları yenilendi.
6 Haziran 2022 tarihinde ilk etap çalışmaları sona erdi. 
Bu çalışmaların sonucunda ekonomik ömrünü tamamlayan oturma grupları, tavan aydınlatma sistemleri ve yangın merdivenleri tek tek yenilendi.
 Kalacak yeri olmayıp AŞTİ’deki demir banklarda sabahlayan vatandaşlar artık Şefkat Evleri’nde ağırlanıyor. 
Havalandırma sistemi ile ısıtma sistemi yenilenirken iç ve dış cephesi de boyandı.
Yanıcı malzemeden imal edilmiş ve bugüne dek hiç bakım görmemiş duvar kaplama panelleri yerine çimento ve alçı esaslı cephe malzemeleri kullanılarak tüm iç cephe duvar kaplamaları değiştirildi.
İkinci etap çalışmaları kapsamında ise AŞTİ’deki mevcut büfeler kaldırılarak yerlerine 26 adet büfe yapıldı ve yan kanatlarda boşaltılan gişe yerlerine 10 dükkân tahsis edildi. 
Otobüs yazıhaneleri yoğunluk bölgelerine göre yeniden düzenlenerek işlevsel hâle getirildi.  
AŞTİ’ye seyahat temalı bir kütüphane, üniversite öğrencilerinin kullanabileceği ders çalışma salonu, günlük kiralık ofis, toplantı salonları, sergi ve gösteri salonu ile çocuk oyun alanları yapıldı.
AŞTİ’nin çatı alanına ise güneş enerji sistemi (GES) kurulması için yapılan çalışmalarda sona gelindi.
GES projesi ile terminalin tükettiği enerjinin yüzde 40’ı güneş enerjisinden karşılanacak, tasarruf sağlanacak.
Yeni AŞTİ Ankara’ya çok yakışacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.