Etimesgut CKM 27 Aralık’ta Perde Diyor

Kültür-Sanat 13.12.2023 - 14:51, Güncelleme: 13.12.2023 - 14:51
 

Etimesgut CKM 27 Aralık’ta Perde Diyor

Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi (CKM) 27 Aralık’ta açılıyor. Devlet Tiyatroları (DT) ile imzalanacak protokolün ardından CKM’deki 750 kişilik “Etimesgut Belediyesi Sahnesi” Yüzyıllık Destan –Ateş oyunuyla perde diyor.
DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı açılış öncesi bürokratlarıyla birlikte Etimesgut CKM’yi ziyaret etti. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Karadağlı’ya merkezi gezdirerek detaylı bilgi verdi. EN BÜYÜK SAHNE Karadağlı, merkezi çok beğendiğini ifade ederek, “Sahnesi, seyirci kapasitesi, modernliği, ferahlığı, teknik özellikleri ile bizim için, oyunlarımız için harika bir merkez olmuş. DT olarak burada oyunlarımızı sahnelemek için sabırsızlanıyoruz. Etimesgut’u kaliteli oyunlarımızla tiyatroya doyuracağız” dedi. DT bürokratları da Ankara’nın en büyük sahnesinin Etimesgut’ta açılacağına vurgu yaptılar. MUTLUYUZ HEYECANLIYIZ Başkan Demirel de, merkezin planlama aşamasından yapımına kadar DT ile yakın ilişkide olduklarını DT’ningörüş önerilerini aldıklarını ifade ederek, “600 metre kare sahne büyüklüğü, 750 kişi seyirci kapasitesi ve diğer teknolojik donanımlarıyla Ankara’mızın en kapsamlı en büyük merkezlerinden birini Ankaramıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ETİMESGUT TİYATRONUN MERKEZİ Bu merkezi Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104. yıldönümü olan 27 Aralık’ta açacak olmanın da ayrıca heyecanını yaşıyoruz. Bu tarih açılışımızı ayrı bir anlamlı kılıyor” dedi.DT ile imzalanacak protokol çerçevesinde DT oyunlarının CKM’de sahneleneceğinin müjdesini veren Demirel, “Etimesgut tiyatronun merkezi olacak” değerlendirmesinde bulundu.Demirel, CKM’DE yalnız tiyatro sahnesinin olmadığını kütüphane, etiSEM birimleri ile geniş peyzaj alanlarının da hizmet vereceğini söyledi. MÜZEYİ ZİYARET ETTİLER Karadağlı ayrıca Türk Tarih Müzesi’ni de ziyaret etti. Müze karşısında hayranlığını gizleyemeyen Karadağlğ, “Muhteşem tarihimize muhteşem bize” yorumunu yaptı.
Etimesgut Belediyesi 100. Yıl Cumhuriyet Kültür Merkezi (CKM) 27 Aralık’ta açılıyor. Devlet Tiyatroları (DT) ile imzalanacak protokolün ardından CKM’deki 750 kişilik “Etimesgut Belediyesi Sahnesi” Yüzyıllık Destan –Ateş oyunuyla perde diyor.

DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı açılış öncesi bürokratlarıyla birlikte Etimesgut CKM’yi ziyaret etti. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel Karadağlı’ya merkezi gezdirerek detaylı bilgi verdi.

EN BÜYÜK SAHNE
Karadağlı, merkezi çok beğendiğini ifade ederek, “Sahnesi, seyirci kapasitesi, modernliği, ferahlığı, teknik özellikleri ile bizim için, oyunlarımız için harika bir merkez olmuş. DT olarak burada oyunlarımızı sahnelemek için sabırsızlanıyoruz. Etimesgut’u kaliteli oyunlarımızla tiyatroya doyuracağız” dedi. DT bürokratları da Ankara’nın en büyük sahnesinin Etimesgut’ta açılacağına vurgu yaptılar.

MUTLUYUZ HEYECANLIYIZ
Başkan Demirel de, merkezin planlama aşamasından yapımına kadar DT ile yakın ilişkide olduklarını DT’ningörüş önerilerini aldıklarını ifade ederek, “600 metre kare sahne büyüklüğü, 750 kişi seyirci kapasitesi ve diğer teknolojik donanımlarıyla Ankara’mızın en kapsamlı en büyük merkezlerinden birini Ankaramıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

ETİMESGUT TİYATRONUN MERKEZİ
Bu merkezi Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104. yıldönümü olan 27 Aralık’ta açacak olmanın da ayrıca heyecanını yaşıyoruz. Bu tarih açılışımızı ayrı bir anlamlı kılıyor” dedi.DT ile imzalanacak protokol çerçevesinde DT oyunlarının CKM’de sahneleneceğinin müjdesini veren Demirel, “ Etimesgut tiyatronun merkezi olacak” değerlendirmesinde bulundu.Demirel, CKM’DE yalnız tiyatro sahnesinin olmadığını kütüphane, etiSEM birimleri ile geniş peyzaj alanlarının da hizmet vereceğini söyledi.

MÜZEYİ ZİYARET ETTİLER
Karadağlı ayrıca Türk Tarih Müzesi’ni de ziyaret etti. Müze karşısında hayranlığını gizleyemeyen Karadağlğ, “Muhteşem tarihimize muhteşem bize” yorumunu yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.