ECOSA 8. Tohumculuk Kongresi, 20-21 Mart’ta Kazakistan'da toplanıyor

Ekonomi 02.03.2024 - 15:41, Güncelleme: 02.03.2024 - 15:41
 

ECOSA 8. Tohumculuk Kongresi, 20-21 Mart’ta Kazakistan'da toplanıyor

Halim UTLU / Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA ) 8.Tohumculuk Kongresi, 20-21 Mart 2024 tarihinde, Türk Devletleri Tarım Bakanları katılımıyla eş zamanlı olarak Kazakistan, Taraz’da toplanıyor...
Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) ve Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2. Agro Business Forum’a katıldı.  Gençer, Forum’un açılış programında bir konuşma yaparak, sektörle ilgili bilgiler verdi.. Azerbaycan ve Türkiye arasındaki işbirliklerinin Türk Dünyası için önemli olduğuna dikkat çeken Gençer, iki ülke arasında tohumculuk alanında da ortak çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı.. İklim Krizi,Tarımın Önemini Hatırlattı.... ECOSA ve TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer " İklim krizinin etkileriyle herkes tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavradı. Tarımın ve gıdanın en önemli girdisi tohumdur. Tüm dünya değişen iklim şartlarına uygun, birim alandan daha fazla verim alabileceği tohumları geliştirmek için Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. 100’ün Üzerinde Ülkeye İhracat Yapıyoruz...    Türkiye tohumculuk sektörü olarak bizler de, dünya standartlarında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesinde bugün 100’ün üzerinde   ihraç eden güçlü bir ülke pozisyonundayız." dedi....... " Türk tohumcuları olarak bu coğrafyada güçlerimizi birleştirmeli, ortak üretimler, ortak Ar-Ge çalışmaları yürütmeliyiz. ECOSA olarak, iş birliğini kolaylaştıracak adımlardan biri olan mevzuat uyumlaştırma çalışmalarını sürdürmekteyiz.  2 Ülke Tohumculuk Konusuda Anlaştı... Türkiye ve Azerbaycan Tarım Bakanlıkları arasında ECOSA’nın da destekleriyle tohumculukla ilgili protokoller imzalandı. TİKA, ECOSA ve Tarım Bakanlığımızın destekleriyle Özbekistan ile sürdürdüğümüz bir projemiz var. Kazakistan ile de tohumculuk alanında benzer protokollerimiz var." diyen Gençer'in, sektörü kongreye daveti de şöyle: " ECOSA 8. Tohumculuk Kongresi’ni 20-21 Mart’ta Türk Devletleri Tarım Bakanları toplantısıyla eş zamanlı olarak Kazakistan, Taraz’da gerçekleştireceğiz. Tüm sektör paydaşlarımızı kongremize davet ediyorum."
Halim UTLU / Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA ) 8.Tohumculuk Kongresi, 20-21 Mart 2024 tarihinde, Türk Devletleri Tarım Bakanları katılımıyla eş zamanlı olarak Kazakistan, Taraz’da toplanıyor...

Ekonomik İşbirliği Ülkeleri Tohumcular Birliği (ECOSA) ve Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 2. Agro Business Forum’a katıldı. 

Gençer, Forum’un açılış programında bir konuşma yaparak, sektörle ilgili bilgiler verdi..
Azerbaycan ve Türkiye arasındaki işbirliklerinin Türk Dünyası için önemli olduğuna dikkat çeken Gençer, iki ülke arasında tohumculuk alanında da ortak çalışmalar yürütüldüğünü açıkladı..

İklim Krizi,Tarımın Önemini Hatırlattı....

ECOSA ve TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer " İklim krizinin etkileriyle herkes tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kavradı. Tarımın ve gıdanın en önemli girdisi tohumdur. Tüm dünya değişen iklim şartlarına uygun, birim alandan daha fazla verim alabileceği tohumları geliştirmek için Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.


100’ün Üzerinde Ülkeye İhracat Yapıyoruz...
 
 Türkiye tohumculuk sektörü olarak bizler de, dünya standartlarında önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesinde bugün 100’ün üzerinde 
 ihraç eden güçlü bir ülke pozisyonundayız." dedi.......

" Türk tohumcuları olarak bu coğrafyada güçlerimizi birleştirmeli, ortak üretimler, ortak Ar-Ge çalışmaları yürütmeliyiz. ECOSA olarak, iş birliğini kolaylaştıracak adımlardan biri olan mevzuat uyumlaştırma çalışmalarını sürdürmekteyiz. 

2 Ülke Tohumculuk Konusuda Anlaştı...

Türkiye ve Azerbaycan Tarım Bakanlıkları arasında ECOSA’nın da destekleriyle tohumculukla ilgili protokoller imzalandı. TİKA, ECOSA ve Tarım Bakanlığımızın destekleriyle Özbekistan ile sürdürdüğümüz bir projemiz var. Kazakistan ile de tohumculuk alanında benzer protokollerimiz var." diyen Gençer'in, sektörü kongreye daveti de şöyle:
" ECOSA 8. Tohumculuk Kongresi’ni 20-21 Mart’ta Türk Devletleri Tarım Bakanları toplantısıyla eş zamanlı olarak Kazakistan, Taraz’da gerçekleştireceğiz. Tüm sektör paydaşlarımızı kongremize davet ediyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.