Devlet Sert, sağlık emekçisi ağır vergi yükü altında; düşürülmeli ve sabitlenmeli

Çalışma Hayatı 26.09.2022 - 12:07, Güncelleme: 26.09.2022 - 12:10
 

Devlet Sert, sağlık emekçisi ağır vergi yükü altında; düşürülmeli ve sabitlenmeli

Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Pandeminin yükünü çeken sağlık ve sosyal hizmet işçisi, ağır vergi yükü altında iyice ezildi. Ücretlerin dörtte biri vergiye gidiyor, alım gücü iyice düştü” dedi ve talebini dile getirdi.
Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası olan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yüksek vergi dilimlerine işaret ederek, “Sağlık ve sosyal hizmet işçisi pandeminin yükü altında zaten iyice ezilmişlerdi, şimdi de tüm ücretliler gibi ekonomik kriz karşısında iyice yükselen vergi dilimlerinin altında eziliyorlar. Vergi dilimleri bir an önce düşürülerek belli bir oranda sabitlenmeli ve ücretli kesime nefes aldırılmalı” çağrısında bulundu. Devlet Sert, Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında çalışanlardan en fazla vergi kesintisi yapan ülkelerinden biri haline geldiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Şu an ülkemizde ücretlerin yüzde 40’ı gelir vergisi, sigorta pirimi vb kesintilere gidiyor. Ücretli çalışanların yılın başında almışolduğu ücretler ile yıl sonundaaldığı ücretler yüksek vergi dilimleri neticesinde dörtte bir oranında azalmış bulunuyor. Ortalama bir işçi ücretindekibu kesinti,yıl sonundaneredeyse 2 bin liraya kadar yükselmiş oluyor. Tüm ücretlilerin yaşadığı bu sıkıntıyı sağlık ve sosyal hizmet işçileri daha yoğun yaşıyor. Yaklaşık 3 yıldır gündemimizde olan ve bizlerin özellikle çalışma biçimimizi değiştiren, yoğunlaştıran Covit 19 pandemisinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları büyük bir yükün altına girdiler. Günlerce, haftalarca, kimi kurumlarımızda aylarca evlerine gitmeden çalıştılar. Memur sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeden faydalandırılmadan, bu yükü çektiler ama görevleri milli bir bilinç ile yaptılar. Bugün gelinen noktada ise tüm ücretlilerde olduğu gibi ağır vergi dilimlerinin altında eziliyorlar. Alım güçleri iyice düştü. Konfederasyonumuzun vergi dilimlerinin yüzde 10 ile sabitlenmesi teklifini çok kıymetli ve uygulanabilir buluyoruz. Ücretli kesimin ağır vergi yükünden kurtarılması, hele ki derinleşen ekonomik kriz karşısında nefes aldırabilecek bir uygulama olacaktır.”
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, “Pandeminin yükünü çeken sağlık ve sosyal hizmet işçisi, ağır vergi yükü altında iyice ezildi. Ücretlerin dörtte biri vergiye gidiyor, alım gücü iyice düştü” dedi ve talebini dile getirdi.

Sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin yetkili sendikası olan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, yüksek vergi dilimlerine işaret ederek, “Sağlık ve sosyal hizmet işçisi pandeminin yükü altında zaten iyice ezilmişlerdi, şimdi de tüm ücretliler gibi ekonomik kriz karşısında iyice yükselen vergi dilimlerinin altında eziliyorlar. Vergi dilimleri bir an önce düşürülerek belli bir oranda sabitlenmeli ve ücretli kesime nefes aldırılmalı” çağrısında bulundu.

Devlet Sert, Öz Sağlık-İş Sendikası Malatya Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında çalışanlardan en fazla vergi kesintisi yapan ülkelerinden biri haline geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Şu an ülkemizde ücretlerin yüzde 40’ı gelir vergisi, sigorta pirimi vb kesintilere gidiyor. Ücretli çalışanların yılın başında almışolduğu ücretler ile yıl sonundaaldığı ücretler yüksek vergi dilimleri neticesinde dörtte bir oranında azalmış bulunuyor. Ortalama bir işçi ücretindekibu kesinti,yıl sonundaneredeyse 2 bin liraya kadar yükselmiş oluyor.

Tüm ücretlilerin yaşadığı bu sıkıntıyı sağlık ve sosyal hizmet işçileri daha yoğun yaşıyor.

Yaklaşık 3 yıldır gündemimizde olan ve bizlerin özellikle çalışma biçimimizi değiştiren, yoğunlaştıran Covit 19 pandemisinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanları büyük bir yükün altına girdiler. Günlerce, haftalarca, kimi kurumlarımızda aylarca evlerine gitmeden çalıştılar. Memur sağlık çalışanlarına yapılan ek ödemeden faydalandırılmadan, bu yükü çektiler ama görevleri milli bir bilinç ile yaptılar.

Bugün gelinen noktada ise tüm ücretlilerde olduğu gibi ağır vergi dilimlerinin altında eziliyorlar. Alım güçleri iyice düştü.

Konfederasyonumuzun vergi dilimlerinin yüzde 10 ile sabitlenmesi teklifini çok kıymetli ve uygulanabilir buluyoruz. Ücretli kesimin ağır vergi yükünden kurtarılması, hele ki derinleşen ekonomik kriz karşısında nefes aldırabilecek bir uygulama olacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.