Bekir Ödemiş, ‘Zamana Atılan İmza’ Kitabını İmzaladı

Kültür-Sanat 24.01.2024 - 00:29, Güncelleme: 24.01.2024 - 00:29
 

Bekir Ödemiş, ‘Zamana Atılan İmza’ Kitabını İmzaladı

CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş, ‘Zamana Atılan İmza’ adlı kitabının imza töreninde okurlarıyla buluştu…
      HABER MERKEZİ CHP’den Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı olan Bekir Ödemiş'in "Zamana Atılan İmza" isimli kitabı Cumhuriyet Kitapları tarafından yayımlandı. Kitabında 25 yıllık belediyecilik deneyimlerini anlatan Ödemiş, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen etkinlikte kitaplarını imzaladı. GAZETECİLER CEMİYETİ’NE TEŞEKKÜR ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ekibinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı görevinde bulunan ve Çankaya Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa eden Bekir Ödemiş, “Gazeteciler Cemiyetinin onursal üyesiyim. Benim için de bir onur, kendimi evimdeyim diye görüyorum ama yine de bugün burada bizleri bir araya getirdiği için cemiyetimize teşekkür ediyorum.” dedi. Anılarının Cumhuriyet Kitap’tan yayınlanmasının çok özel bir değer olduğuna vurgu yapan Ödemiş, sözlerini şöyle sürdürdü: IŞIK KANSU’YA TEŞEKKÜR… “Çünkü Cumhuriyet Kitap hepimizin bildiği gibi önemli bir kuruluş. Işık Kansu bey bunu akıl etti ve bana, ‘Biz tarafsızız, eserinizi gönderelim, yayın kurulu kabul ederse Cumhuriyet Kitap’tan yayınlansın.’ dedi. Cumhuriyet yayın kurulu da kabul etti. Onlara da buradan şükranlarımı arz ediyorum. Kitabımızın editörlüğünü eski gazeteci arkadaşım Ümit Aslanbay yaptı, Umut Can Polat’la birlikte. Onlara da teşekkür ediyorum.” ANKARA’DA BÜYÜMÜŞ BİRİ… Cumhuriyetin kuruluşuna ev sahipliği yapmış Çankaya’yı UNESCO’ya hazırladıklarını ifade eden Bekir Ödemiş, kitabına ilişkin bilgi verirken de şunları söyledi: “Okuduğunuz zaman göreceksiniz daha çok Ürgüp dönemine ait bir kitap. Adını da “Zamana Atılan İmza” diye koydum. İçimize de sindi, iyi bir isim oldu. Benim doğduğum yer Ürgüp, kısmet oldu buradan gittim, hemşerilerimizin desteğiyle iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Ve bir imza attığımı da düşünüyorum oraya. Ailece 1965 yılında Samanpazarı’na geldik, Samanpazarı’nda büyüdüm. Şevket Bülent Yahnici beyle aynı mahallede büyüdük, Yahudi mahallesinde. Büyüdüğüm yere de bir imza atmak kısmet oldu. Sayın Mansur Yavaş beyin önderliğinde Ulus Tarihi Kent Merkezi ki 2 bin 800 yıllık Ankara kentinin kuruluşuna ev sahipliği yapmış ve onun yanı sıra da hem kurtuluşumuza hem kuruluşumuza karargâh olmuş önemli bir merkez. Burada yaşayan uygarlıklara uzun yıllardır el atılamamıştı. Bana göre belki de cumhuriyet tarihinin en kapsamlı restorasyon projelerinden birini Ulus’ta başlattık. Oraya da yani büyüdüğüm yere de bir imza attığımızı düşünüyorum.
CHP Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Ödemiş, ‘Zamana Atılan İmza’ adlı kitabının imza töreninde okurlarıyla buluştu…

 

 

 

HABER MERKEZİ

CHP’den Çankaya Belediye Başkan Aday Adayı olan Bekir Ödemiş'in "Zamana Atılan İmza" isimli kitabı Cumhuriyet Kitapları tarafından yayımlandı. Kitabında 25 yıllık belediyecilik deneyimlerini anlatan Ödemiş, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen etkinlikte kitaplarını imzaladı.

GAZETECİLER CEMİYETİ’NE TEŞEKKÜR

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ekibinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı görevinde bulunan ve Çankaya Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa eden Bekir Ödemiş, “Gazeteciler Cemiyetinin onursal üyesiyim. Benim için de bir onur, kendimi evimdeyim diye görüyorum ama yine de bugün burada bizleri bir araya getirdiği için cemiyetimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Anılarının Cumhuriyet Kitap’tan yayınlanmasının çok özel bir değer olduğuna vurgu yapan Ödemiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

IŞIK KANSU’YA TEŞEKKÜR…

“Çünkü Cumhuriyet Kitap hepimizin bildiği gibi önemli bir kuruluş. Işık Kansu bey bunu akıl etti ve bana, ‘Biz tarafsızız, eserinizi gönderelim, yayın kurulu kabul ederse Cumhuriyet Kitap’tan yayınlansın.’ dedi. Cumhuriyet yayın kurulu da kabul etti. Onlara da buradan şükranlarımı arz ediyorum. Kitabımızın editörlüğünü eski gazeteci arkadaşım Ümit Aslanbay yaptı, Umut Can Polat’la birlikte. Onlara da teşekkür ediyorum.”

ANKARA’DA BÜYÜMÜŞ BİRİ…

Cumhuriyetin kuruluşuna ev sahipliği yapmış Çankaya’yı UNESCO’ya hazırladıklarını ifade eden Bekir Ödemiş, kitabına ilişkin bilgi verirken de şunları söyledi:

“Okuduğunuz zaman göreceksiniz daha çok Ürgüp dönemine ait bir kitap. Adını da “Zamana Atılan İmza” diye koydum. İçimize de sindi, iyi bir isim oldu. Benim doğduğum yer Ürgüp, kısmet oldu buradan gittim, hemşerilerimizin desteğiyle iki dönem belediye başkanlığı yaptım. Ve bir imza attığımı da düşünüyorum oraya.

Ailece 1965 yılında Samanpazarı’na geldik, Samanpazarı’nda büyüdüm. Şevket Bülent Yahnici beyle aynı mahallede büyüdük, Yahudi mahallesinde. Büyüdüğüm yere de bir imza atmak kısmet oldu. Sayın Mansur Yavaş beyin önderliğinde Ulus Tarihi Kent Merkezi ki 2 bin 800 yıllık Ankara kentinin kuruluşuna ev sahipliği yapmış ve onun yanı sıra da hem kurtuluşumuza hem kuruluşumuza karargâh olmuş önemli bir merkez. Burada yaşayan uygarlıklara uzun yıllardır el atılamamıştı. Bana göre belki de cumhuriyet tarihinin en kapsamlı restorasyon projelerinden birini Ulus’ta başlattık. Oraya da yani büyüdüğüm yere de bir imza attığımızı düşünüyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.