Başkent’te Bir İlk: Cumhuriyet Çocukları Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası

Yerel 11.01.2024 - 17:35, Güncelleme: 11.01.2024 - 17:35
 

Başkent’te Bir İlk: Cumhuriyet Çocukları Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası

Türkiye yüzyılında, Cumhuriyetin 100. yılında çocuklarımız Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında buluştu.
Düşünen, üreten, akıl yürüten, sorgulayan, keşfeden çocuklarımız için Mamak Belediyesi Altınevler Gençlik Merkezi’nde Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mamak Belediyesi ve Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu işbirliğinde gerçekleşen turnuva Ankara genelinde liseler arasında ilk defa düzenlendi. Turnuvaya 139 öğrenci katılım sağladı. 22 danışman öğretmenin refakatinde gerçekleşen turnuvada 32 hakem görevlendirildi. Öğrenciler, turnuvada kulami, reversi, küre, mangala ve pentago kutu oyunlarında hünerlerini sergiledi. Stratejik düşünme, konsantrasyon, dikkat ve motivasyonu güçlendiren akıl ve zekâ oyunları turnuvasında öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi. Kaybedenin olmadığı turnuvada dereceye giren öğrenciler, madalyalarını Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın elinden aldı. Başkan Murat Köse, “Zeka oyunları çerçevesinde burada bir etkinlik gerçekleştirdi. Ankara genelinde ilk defa liseler arası yapılan bu etkinliğe Mamak’ta Altınevler Gençlik Merkezimiz’in ev sahipliği yapması bizi çok mutlu etti. Turnuvaya katılan tüm gençlerimizi, çocuklarımızı tebrik ediyoruz” dedi.
Türkiye yüzyılında, Cumhuriyetin 100. yılında çocuklarımız Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvasında buluştu.

Düşünen, üreten, akıl yürüten, sorgulayan, keşfeden çocuklarımız için Mamak Belediyesi Altınevler Gençlik Merkezi’nde Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası düzenlendi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mamak Belediyesi ve Tüm Akıl ve Zekâ Oyunları Federasyonu işbirliğinde gerçekleşen turnuva Ankara genelinde liseler arasında ilk defa düzenlendi. Turnuvaya 139 öğrenci katılım sağladı. 22 danışman öğretmenin refakatinde gerçekleşen turnuvada 32 hakem görevlendirildi. Öğrenciler, turnuvada kulami, reversi, küre, mangala ve pentago kutu oyunlarında hünerlerini sergiledi.

Stratejik düşünme, konsantrasyon, dikkat ve motivasyonu güçlendiren akıl ve zekâ oyunları turnuvasında öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi. Kaybedenin olmadığı turnuvada dereceye giren öğrenciler, madalyalarını Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın elinden aldı.

Başkan Murat Köse, “Zeka oyunları çerçevesinde burada bir etkinlik gerçekleştirdi. Ankara genelinde ilk defa liseler arası yapılan bu etkinliğe Mamak’ta Altınevler Gençlik Merkezimiz’in ev sahipliği yapması bizi çok mutlu etti. Turnuvaya katılan tüm gençlerimizi, çocuklarımızı tebrik ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.