ASELSANNET'in bu projesi hayat kurtaracak

Ekonomi (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 24.01.2024 - 18:05, Güncelleme: 24.01.2024 - 18:05
 

ASELSANNET'in bu projesi hayat kurtaracak

ASELSANNET, yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Her yeni binaya uygulanan Bina Kimlik Sertifikaları da çip teknolojisi kullanılarak tasarlandı...
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, teknolojik atılımlarına bir yenisini ekleyerek Savunma Sanayii Başkanlığı ile 2018 yılından bu yana gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda Elektronik Beton İzleme Sistemini, Yapı Denetim Sistemini ve ASELSANNET ile işbirliği içinde geliştirilen projeleri Türkiye genelinde başarıyla uyguluyor. Bu kapsamda, binaların tüm verilerini saklamak, tek bir noktadan ulaşılabilir kılmak, acil durumlarda yetkililere hızlı erişim imkanı sağlamak ve mevcut binaların denetim sürecini başlatmak amacıyla "Bina Kimlik Sistemi" (BKS) projesini hayata geçirdi. Her yeni binaya uygulanan Bina Kimlik Sertifikaları, çip teknolojisi kullanılarak tasarlandı. Bu sertifikalar, her bir binanın tekil kimlik bilgisiyle eşleşen ruhsat, yapı teknik, beton kalitesi, projeleri, yapı sahibi, müteahhiti, şantiye şefi gibi birçok farklı bilgiyi e-devlet üzerinden vatandaşın erişimine sunuyor. Bina Kimlik Sertifikasındaki karekodu okutarak, oturulan binaya dair detaylı verilere ulaşmak mümkün. ARAMA-KURTARMA BAŞARISI ARTACAK Ayrıca, mevcut binaların her 3 yılda bir BKS üzerinden kaydedilen verilerle fiziki tespitlerin karşılaştırılması yapılacak. Bu sayede, deprem, sel gibi afet durumlarında arama-kurtarma ekiplerinin hızlı bir şekilde bina ile ilgili bilgilere erişmesi sağlanarak arama-kurtarma başarı oranının artması hedefleniyor. Bina Kimlik Sistemi projesinin sistem altyapısının kurulumu ve sahada Bina Kimlik Sertifikalarının uygulanması, inşaat denetim teknolojilerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren ASELSANNET tarafından yürütülüyor. ASELSANNET Genel Müdürü Recep Ali Erdoğan, proje ile yapıların denetlenmesinin ve standartlara uygunluğunun tespit edilebilir hale gelmesinin, vatandaşların telefonlarından QR kodları okutarak bina hakkında genel bilgiye sahip olmalarını mümkün kıldığını belirtti. Erdoğan, ASELSANNET olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'nin güvenliğini ön planda tutarak katma değer sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.
ASELSANNET, yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Her yeni binaya uygulanan Bina Kimlik Sertifikaları da çip teknolojisi kullanılarak tasarlandı...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, teknolojik atılımlarına bir yenisini ekleyerek Savunma Sanayii Başkanlığı ile 2018 yılından bu yana gerçekleştirdiği işbirliği sonucunda Elektronik Beton İzleme Sistemini, Yapı Denetim Sistemini ve ASELSANNET ile işbirliği içinde geliştirilen projeleri Türkiye genelinde başarıyla uyguluyor. Bu kapsamda, binaların tüm verilerini saklamak, tek bir noktadan ulaşılabilir kılmak, acil durumlarda yetkililere hızlı erişim imkanı sağlamak ve mevcut binaların denetim sürecini başlatmak amacıyla "Bina Kimlik Sistemi" (BKS) projesini hayata geçirdi.

Her yeni binaya uygulanan Bina Kimlik Sertifikaları, çip teknolojisi kullanılarak tasarlandı. Bu sertifikalar, her bir binanın tekil kimlik bilgisiyle eşleşen ruhsat, yapı teknik, beton kalitesi, projeleri, yapı sahibi, müteahhiti, şantiye şefi gibi birçok farklı bilgiyi e-devlet üzerinden vatandaşın erişimine sunuyor. Bina Kimlik Sertifikasındaki karekodu okutarak, oturulan binaya dair detaylı verilere ulaşmak mümkün.

ARAMA-KURTARMA BAŞARISI ARTACAK

Ayrıca, mevcut binaların her 3 yılda bir BKS üzerinden kaydedilen verilerle fiziki tespitlerin karşılaştırılması yapılacak. Bu sayede, deprem, sel gibi afet durumlarında arama-kurtarma ekiplerinin hızlı bir şekilde bina ile ilgili bilgilere erişmesi sağlanarak arama-kurtarma başarı oranının artması hedefleniyor.

Bina Kimlik Sistemi projesinin sistem altyapısının kurulumu ve sahada Bina Kimlik Sertifikalarının uygulanması, inşaat denetim teknolojilerinde çeşitli çalışmalar gerçekleştiren ASELSANNET tarafından yürütülüyor.

ASELSANNET Genel Müdürü Recep Ali Erdoğan, proje ile yapıların denetlenmesinin ve standartlara uygunluğunun tespit edilebilir hale gelmesinin, vatandaşların telefonlarından QR kodları okutarak bina hakkında genel bilgiye sahip olmalarını mümkün kıldığını belirtti. Erdoğan, ASELSANNET olarak ülkenin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdikleri projelerle Türkiye'nin güvenliğini ön planda tutarak katma değer sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Haber
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.