Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleri masaya yatırılıyor

Kültür-Sanat 14.01.2024 - 18:14, Güncelleme: 14.01.2024 - 18:14
 

Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleri masaya yatırılıyor

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından organize edilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel değerlerini anlama çalıştayı” projesi kapsamında Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleri bir kez daha kamuoyunda hafızalara kazınacak.
ANKARA TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK Bugüne kadar Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanınması adına onlarca projeye imza atmış Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırladığı proje ile Ankara’nın tarihi ve Kültürel değerleri üzerinde yeni bir farkındalık oluşturacak. Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen projelerinin Ankara’nın turizminin gelişmesinde ve 2 bin yıllık kesintisiz bir yaşamın hakim olduğu Ankara’nın tarihi değerleri açısından oldukça önemsediklerini belirtti. ANKARA TARİHİ MEKANLARI KISA FİLM HALİNE GETİRİLDİ Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında proje hakkında detay bilgiler veren İbrahim Gökdemir “Proje sürecimiz 1 Ocak tarihi itibariyle başladı. O günden bu güne kadar Ankara’nın tarihi noktalarında kısa filmler hazırlamak üzere çekimler yaptık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden aldığımız özel izinle yaptığımız çekimlerimizde Ankara’nın cumhuriyet öncesi ve cumhuriyet dönemine ait tarihi mekanlarından özel ayrıntılar elde ettik. Henüz hazırlık aşamasında olan Kısa filmimiz 25 Ocak tarihi itibariyle sosyal medyalarda paylaşımlarla milyonlarca kitleye ulaştırılacak ve Ankara üzerinde bir farkındalık oluşturulacak” dedi. ANKARA TARİHİ VE KÜLTÜRÜ SİYASETİN GÖLGESİNDE KALIYOR Projelerinde ki asıl amaçlarının Ankara’nın Başkent olması sebebiyle tarihi ve kültürel değerlerin siyaset ve bürokrasinin gölgesinde kalmaktan kurtarmak olduğunu belirten İbrahim Gökdemir “Bugüne kadar Kültür Sanat muhabirleri derneği ve Ankara’nın önde gelen farklı STK’ları tarafından çalışmalar yürütüldü. Ancak Ülke gündemine bağlı olarak yoğun geçen siyasi gündemlerin tamamı Ankara merkezli yürütülmektedir. Ankara insanların belleğinde siyaset olarak kalmaktadır. Halbu ki Ankara’ya bir şehir gözüyle bakıldığı zaman tarihi değerleri ortaya çıkmaktadır. Bu minvalde Ankara’nın kalesi, Roma hamamı, Hamamönü, UNESCO dünya miras listesine girmiş Aslanhane cami, Gordion antik kenti, arkeoloji müzeleri, cumhuriyet dönemine ait eserleri ile Ankara tam bir tarih ve kültür şehridir. Projemizle, biz bu potansiyeli ortaya koyacak ve kamuoyunda bir kez daha hafızalara kazıyacağız” dedi. UZMANLARIYLA ANKARA TARİHİ VE KÜLTÜRÜ MASAYA YATIRILACAK Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak proje kapsamında Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi ve kültürel değerlerini anlama çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden İbrahim Gökdemir bu çalıştayda gazeteciler, akademisyenler ve tarih bilimcilerle birlikte Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini geniş kapsamlı olarak masaya yatıracaklarını ve bir sonuç bildirgesi yayınlayacaklarını da söyledi.  
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından organize edilen “Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi ve Kültürel değerlerini anlama çalıştayı” projesi kapsamında Ankara’nın tarihi ve kültürel değerleri bir kez daha kamuoyunda hafızalara kazınacak.

ANKARA TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK

Bugüne kadar Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanınması adına onlarca projeye imza atmış Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırladığı proje ile Ankara’nın tarihi ve Kültürel değerleri üzerinde yeni bir farkındalık oluşturacak. Dernek Başkanı İbrahim Gökdemir İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğünce desteklenen projelerinin Ankara’nın turizminin gelişmesinde ve 2 bin yıllık kesintisiz bir yaşamın hakim olduğu Ankara’nın tarihi değerleri açısından oldukça önemsediklerini belirtti.

ANKARA TARİHİ MEKANLARI KISA FİLM HALİNE GETİRİLDİ

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen basın toplantısında proje hakkında detay bilgiler veren İbrahim Gökdemir “Proje sürecimiz 1 Ocak tarihi itibariyle başladı. O günden bu güne kadar Ankara’nın tarihi noktalarında kısa filmler hazırlamak üzere çekimler yaptık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden aldığımız özel izinle yaptığımız çekimlerimizde Ankara’nın cumhuriyet öncesi ve cumhuriyet dönemine ait tarihi mekanlarından özel ayrıntılar elde ettik. Henüz hazırlık aşamasında olan Kısa filmimiz 25 Ocak tarihi itibariyle sosyal medyalarda paylaşımlarla milyonlarca kitleye ulaştırılacak ve Ankara üzerinde bir farkındalık oluşturulacak” dedi.

ANKARA TARİHİ VE KÜLTÜRÜ SİYASETİN GÖLGESİNDE KALIYOR

Projelerinde ki asıl amaçlarının Ankara’nın Başkent olması sebebiyle tarihi ve kültürel değerlerin siyaset ve bürokrasinin gölgesinde kalmaktan kurtarmak olduğunu belirten İbrahim Gökdemir “Bugüne kadar Kültür Sanat muhabirleri derneği ve Ankara’nın önde gelen farklı STK’ları tarafından çalışmalar yürütüldü. Ancak Ülke gündemine bağlı olarak yoğun geçen siyasi gündemlerin tamamı Ankara merkezli yürütülmektedir. Ankara insanların belleğinde siyaset olarak kalmaktadır. Halbu ki Ankara’ya bir şehir gözüyle bakıldığı zaman tarihi değerleri ortaya çıkmaktadır. Bu minvalde Ankara’nın kalesi, Roma hamamı, Hamamönü, UNESCO dünya miras listesine girmiş Aslanhane cami, Gordion antik kenti, arkeoloji müzeleri, cumhuriyet dönemine ait eserleri ile Ankara tam bir tarih ve kültür şehridir. Projemizle, biz bu potansiyeli ortaya koyacak ve kamuoyunda bir kez daha hafızalara kazıyacağız” dedi.

UZMANLARIYLA ANKARA TARİHİ VE KÜLTÜRÜ MASAYA YATIRILACAK

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak proje kapsamında Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi ve kültürel değerlerini anlama çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden İbrahim Gökdemir bu çalıştayda gazeteciler, akademisyenler ve tarih bilimcilerle birlikte Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini geniş kapsamlı olarak masaya yatıracaklarını ve bir sonuç bildirgesi yayınlayacaklarını da söyledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.