Ankara'nın havalı taksi durakları çoğalıyor

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 19.01.2024 - 12:25, Güncelleme: 19.01.2024 - 12:25
 

Ankara'nın havalı taksi durakları çoğalıyor

Ankara'daki taksi duraklarını yenilemeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21 durağın tamamlandığını, 23 durakta ise çalışmanın sürdüğünü duyurdu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent'in çeşitli bölgelerinde eskiyen veya kullanılamayacak durumda olan taksi duraklarını yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kent genelinde 21 taksi durağının yenileme işlemi tamamlanırken, 23 durak ise hala yapım aşamasında bulunuyor. Bu yenilenen taksi durakları, taksi esnafının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesine katkıda bulunuyor. ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı, 2021 yılında başlattığı taksi duraklarını modernleştirme çalışmalarını sürdürerek, şehir genelinde 21 taksi durağının yenileme işlemini tamamladı. Aynı zamanda 23 taksi durağının yapım çalışmaları da hızla devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu çalışmaları sosyal medya hesaplarından paylaşarak, "Bir başkadır Ankara'nın taksicileri. Hem esnafımıza sağlıklı ve modern çalışma ortamı sağlamak hem de vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almaları için kent genelinde taksi duraklarını yenilemeye devam ediyoruz" notunu düştü. Yenilenen taksi durakları, ev konforunu aratmayacak şekilde tasarlandı. Mescitten mutfağa kadar her ayrıntı düşünülerek, televizyon, buzdolabı, çay ocağı ve koltuk takımları gibi özelliklerle donatılmış klimalı ve kaloriferli modern taksi durakları, esnafın çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla özel olarak dizayn edildi. Taksi duraklarının tasarımı, semte, konuma, taksi yoğunluğuna ve gelen taleplere göre değişiklik gösteriyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik olarak 60, 45 ve 30 metrekare olmak üzere üç farklı tipte taksi durağı tasarlandı. Kent Estetiği Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan, Ankara genelinde bulunan 23 taksi durağının yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aslan, bu çalışmaların taksi esnafının talepleri ve belediye ekiplerinin incelemeleri doğrultusunda planlandığını ifade ederek, "Önceliğimiz taksi esnafımızın ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, kentimize yeni bir kimlik ve estetik kazandırma amacını taşıyoruz" dedi. Aslan, bugüne kadar kendi teknik ekipleri tarafından tasarlanan farklı tiplerdeki 21 taksi durağını hizmete açtıklarını ve halen devam eden 23 taksi durağı imalatının yanı sıra, ilerleyen süreçte yeni ihtiyaçları karşılamak ve vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
Ankara'daki taksi duraklarını yenilemeye devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21 durağın tamamlandığını, 23 durakta ise çalışmanın sürdüğünü duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent'in çeşitli bölgelerinde eskiyen veya kullanılamayacak durumda olan taksi duraklarını yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kent genelinde 21 taksi durağının yenileme işlemi tamamlanırken, 23 durak ise hala yapım aşamasında bulunuyor. Bu yenilenen taksi durakları, taksi esnafının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesine katkıda bulunuyor.

ABB Kent Estetiği Daire Başkanlığı, 2021 yılında başlattığı taksi duraklarını modernleştirme çalışmalarını sürdürerek, şehir genelinde 21 taksi durağının yenileme işlemini tamamladı. Aynı zamanda 23 taksi durağının yapım çalışmaları da hızla devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu çalışmaları sosyal medya hesaplarından paylaşarak, "Bir başkadır Ankara'nın taksicileri. Hem esnafımıza sağlıklı ve modern çalışma ortamı sağlamak hem de vatandaşlarımızın daha kaliteli hizmet almaları için kent genelinde taksi duraklarını yenilemeye devam ediyoruz" notunu düştü.

Yenilenen taksi durakları, ev konforunu aratmayacak şekilde tasarlandı. Mescitten mutfağa kadar her ayrıntı düşünülerek, televizyon, buzdolabı, çay ocağı ve koltuk takımları gibi özelliklerle donatılmış klimalı ve kaloriferli modern taksi durakları, esnafın çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla özel olarak dizayn edildi.

Taksi duraklarının tasarımı, semte, konuma, taksi yoğunluğuna ve gelen taleplere göre değişiklik gösteriyor. Farklı ihtiyaçlara yönelik olarak 60, 45 ve 30 metrekare olmak üzere üç farklı tipte taksi durağı tasarlandı.

Kent Estetiği Daire Başkanı Yetiş Ali Aslan, Ankara genelinde bulunan 23 taksi durağının yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Aslan, bu çalışmaların taksi esnafının talepleri ve belediye ekiplerinin incelemeleri doğrultusunda planlandığını ifade ederek, "Önceliğimiz taksi esnafımızın ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte, kentimize yeni bir kimlik ve estetik kazandırma amacını taşıyoruz" dedi. Aslan, bugüne kadar kendi teknik ekipleri tarafından tasarlanan farklı tiplerdeki 21 taksi durağını hizmete açtıklarını ve halen devam eden 23 taksi durağı imalatının yanı sıra, ilerleyen süreçte yeni ihtiyaçları karşılamak ve vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.