Ankara'da 'Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri' artıyor

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 15.02.2024 - 19:21, Güncelleme: 15.02.2024 - 19:21
 

Ankara'da 'Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri' artıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi yönetimi, Mamak Belediyesi'nin sıfır atık hizmetlerini ve çalışmalarını sahada inceledi.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi yönetimi, Mamak Belediyesi'ni ziyaret ederek önemli bir inceleme gerçekleştirdi. Çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve bir dizi projeyi hayata geçiren Mamak Belediyesi, yaptığı çalışmalarla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın "Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri" listesine girmeyi başardı. "Atık Getirme ve Eğitim Merkezi, Tekstil Atıklarının Gülümseten Geri Dönüşümü ve Geleceğim Benim Elimde ATİKO Projeleri" Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri arasında yerini aldı. Çevreci çalışmalarıyla dikkat çeken Mamak Belediyesi'ne, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi yönetiminden bir ziyaret gerçekleştirildi. Sıfır Atık Dairesi yönetimi, Mamak Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeleri yerinde inceledi. Mamak Belediyesi'nin sıfır atık çalışmaları, takdirle karşılanıyor. Geleceğim Benim Elimde ATİKO projesi kapsamında 15 bin 776 öğrenciye eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Eğitimlerde sıfır atık ve geri dönüşümün önemi, video ve öğretici oyunlarla anlatıldı ve katılan öğrencilere sertifika verildi. Tekstil Atıklarının Gülümseten Geri Dönüşümü projesiyle 2 yılda 300 tekstil kumbarası yerleştirildi ve 844 ton tekstil/giysi atığı toplandı. 687 bin 535 vatandaşa hizmet verilirken, 500 öğrenci ve 500 depremzedeye tekstil yardımı yapıldı. Sıfır Atık Getirme ve Eğitim Merkezi ile 3 yılda 20 bin öğrenciye sıfır atık eğitimi verilirken, vatandaşların teslim ettiği atık miktarı 23 ton oldu. Ayrıca, 96 varil petrol, 3 ton biyodizel, 305.070 kWh enerji ve 369 ton sera gazı tasarrufu sağlandı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi yönetimi, Mamak Belediyesi'nin sıfır atık hizmetlerini ve çalışmalarını sahada inceledi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi yönetimi, Mamak Belediyesi'ni ziyaret ederek önemli bir inceleme gerçekleştirdi. Çevreci belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve bir dizi projeyi hayata geçiren Mamak Belediyesi, yaptığı çalışmalarla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın "Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri" listesine girmeyi başardı. "Atık Getirme ve Eğitim Merkezi, Tekstil Atıklarının Gülümseten Geri Dönüşümü ve Geleceğim Benim Elimde ATİKO Projeleri" Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri arasında yerini aldı.

Çevreci çalışmalarıyla dikkat çeken Mamak Belediyesi'ne, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Sıfır Atık Dairesi yönetiminden bir ziyaret gerçekleştirildi. Sıfır Atık Dairesi yönetimi, Mamak Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeleri yerinde inceledi.

Mamak Belediyesi'nin sıfır atık çalışmaları, takdirle karşılanıyor. Geleceğim Benim Elimde ATİKO projesi kapsamında 15 bin 776 öğrenciye eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı. Eğitimlerde sıfır atık ve geri dönüşümün önemi, video ve öğretici oyunlarla anlatıldı ve katılan öğrencilere sertifika verildi.

Tekstil Atıklarının Gülümseten Geri Dönüşümü projesiyle 2 yılda 300 tekstil kumbarası yerleştirildi ve 844 ton tekstil/giysi atığı toplandı. 687 bin 535 vatandaşa hizmet verilirken, 500 öğrenci ve 500 depremzedeye tekstil yardımı yapıldı.

Sıfır Atık Getirme ve Eğitim Merkezi ile 3 yılda 20 bin öğrenciye sıfır atık eğitimi verilirken, vatandaşların teslim ettiği atık miktarı 23 ton oldu. Ayrıca, 96 varil petrol, 3 ton biyodizel, 305.070 kWh enerji ve 369 ton sera gazı tasarrufu sağlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.