Ankara Ticaret Odası'ndan OSTİM ile iş birliği

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 20.01.2024 - 11:21, Güncelleme: 20.01.2024 - 11:21
 

Ankara Ticaret Odası'ndan OSTİM ile iş birliği

Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerinin gelişimine destek sağlamak amacıyla OSTİM Teknik Üniversitesi ile geniş kapsamlı bir iş birliği protokolü imzaladı.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu protokolün, üniversite ile yapılan iş birliğini eğitim, proje geliştirme, ortak atölye ve laboratuvar kullanımı, sosyal alan paylaşımı gibi bir dizi önemli konuyu içerdiğini belirtti. Baran, açıklamasında, Ankara Ticaret Odası'nın Başkent'teki üniversitelerle yakın bir iş birliği içinde çalışarak bilimsel ve teknolojik gelişmeleri üyelerine aktarmaya odaklandığını ifade etti. Bu iş birliği sayesinde, ekonomik kalkınmanın temelini oluşturan üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılarda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Baran, "Tüm dünyada ekonomik kalkınmanın yolu üniversite ve reel sektörün iş birliğinden geçiyor" şeklinde konuşarak, bu tür iş birliklerinin global rekabeti artırma potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaptı. Protokol törenine ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve diğer önemli isimler katıldı. YÜZDE 35 İNDİRİM UYGULANACAK ATO Başkanı Baran, iş birliği protokolü hakkında bilgi verirken, OSTİM Teknik Üniversitesi ile yapılacak ortak çalışmaların yanı sıra üyelerin ve çalışanlarının üniversitedeki lisansüstü programlardan yüzde 35 indirimle yararlanabileceğini açıkladı. Ayrıca, protokol kapsamında eğitim, projeler, danışmanlık hizmetleri, seminerler ve konferanslar gibi bir dizi faaliyet gerçekleştirileceğini belirtti. OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek ise konuşmasında, üniversitenin Türkiye'deki bir sanayi bölgesi içinde yer alan ilk üniversite olma özelliğine vurgu yaparak, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değindi. Yülek, üniversitenin görevlerinin yeni insan kaynakları yetiştirmek, bilgi üreterek bunu hızla topluma aktarmak, topluma değerleri aktarmak olduğunu belirtti. Bu iş birliği sayesinde ekonomik kalkınmanın anahtarı olan üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti. OSTİM Başkanı Orhan Aydın da, ekonomik kalkınmanın ancak üniversite-sanayi iş birliğiyle mümkün olabileceğine vurgu yaparak, Ankara'nın ihracatta daha üst sıralara taşınması için iş birliği içinde çalışılması gerektiğini söyledi. Aydın, üniversite-sanayi iş birliğinin, ticaretin, sanayinin ve üretimin şeklini değiştiren yeni dünya teknolojilerine ayak uydurabilmek adına önemli olduğunu dile getirdi. Törende, ATO adına Gürsel Baran ve OSTİM Teknik Üniversitesi adına Prof. Dr. Murat Yülek tarafından protokol imzalandı. İmza töreninin ardından ise katılımcılar, iş birliği protokolünün ardındaki çeşitli etkinlikler ve projeler konusunda bir araya geldi. Bu iş birliği sayesinde Ankara Ticaret Odası, üyelerine ve üniversite öğrencilerine yönelik yeni fırsatlar ve avantajlar sunarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.
Ankara Ticaret Odası (ATO), üyelerinin gelişimine destek sağlamak amacıyla OSTİM Teknik Üniversitesi ile geniş kapsamlı bir iş birliği protokolü imzaladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, bu protokolün, üniversite ile yapılan iş birliğini eğitim, proje geliştirme, ortak atölye ve laboratuvar kullanımı, sosyal alan paylaşımı gibi bir dizi önemli konuyu içerdiğini belirtti.

Baran, açıklamasında, Ankara Ticaret Odası'nın Başkent'teki üniversitelerle yakın bir iş birliği içinde çalışarak bilimsel ve teknolojik gelişmeleri üyelerine aktarmaya odaklandığını ifade etti. Bu iş birliği sayesinde, ekonomik kalkınmanın temelini oluşturan üniversite-sanayi iş birliğine önemli katkılarda bulunmayı amaçladıklarını dile getirdi. Baran, "Tüm dünyada ekonomik kalkınmanın yolu üniversite ve reel sektörün iş birliğinden geçiyor" şeklinde konuşarak, bu tür iş birliklerinin global rekabeti artırma potansiyeline sahip olduğuna vurgu yaptı.

Protokol törenine ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay ve diğer önemli isimler katıldı.

YÜZDE 35 İNDİRİM UYGULANACAK

ATO Başkanı Baran, iş birliği protokolü hakkında bilgi verirken, OSTİM Teknik Üniversitesi ile yapılacak ortak çalışmaların yanı sıra üyelerin ve çalışanlarının üniversitedeki lisansüstü programlardan yüzde 35 indirimle yararlanabileceğini açıkladı. Ayrıca, protokol kapsamında eğitim, projeler, danışmanlık hizmetleri, seminerler ve konferanslar gibi bir dizi faaliyet gerçekleştirileceğini belirtti.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek ise konuşmasında, üniversitenin Türkiye'deki bir sanayi bölgesi içinde yer alan ilk üniversite olma özelliğine vurgu yaparak, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değindi. Yülek, üniversitenin görevlerinin yeni insan kaynakları yetiştirmek, bilgi üreterek bunu hızla topluma aktarmak, topluma değerleri aktarmak olduğunu belirtti. Bu iş birliği sayesinde ekonomik kalkınmanın anahtarı olan üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

OSTİM Başkanı Orhan Aydın da, ekonomik kalkınmanın ancak üniversite-sanayi iş birliğiyle mümkün olabileceğine vurgu yaparak, Ankara'nın ihracatta daha üst sıralara taşınması için iş birliği içinde çalışılması gerektiğini söyledi. Aydın, üniversite-sanayi iş birliğinin, ticaretin, sanayinin ve üretimin şeklini değiştiren yeni dünya teknolojilerine ayak uydurabilmek adına önemli olduğunu dile getirdi.

Törende, ATO adına Gürsel Baran ve OSTİM Teknik Üniversitesi adına Prof. Dr. Murat Yülek tarafından protokol imzalandı. İmza töreninin ardından ise katılımcılar, iş birliği protokolünün ardındaki çeşitli etkinlikler ve projeler konusunda bir araya geldi. Bu iş birliği sayesinde Ankara Ticaret Odası, üyelerine ve üniversite öğrencilerine yönelik yeni fırsatlar ve avantajlar sunarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.