Ankara sanayisi 'yeşil dönüşüm'de kararlı

Ekonomi (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 13.03.2024 - 14:17, Güncelleme: 13.03.2024 - 14:17
 

Ankara sanayisi 'yeşil dönüşüm'de kararlı

Ankara Sanayi Odası, Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Eko-Üretim Dönüşüm Programı" için bilgilendirme toplantısı ve iş birliği protokolü imza töreni yapıldı.
Ankara Sanayi Odası (ASO), KOBİ'lerin yeşil dönüşüm sürecini ilerletmek için Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Vakfı ile iş birliği yaptı. ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök ve TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakçı tarafından imzalanan protokol ile KOBİ'ler, ASO'nun desteğiyle yeşil dönüşüm için stratejilerini belirleyecek. Toplantıya ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, TTGV Yönetim Kurulu Üyesi Levent Mete Özgürbüz, TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakçı ve birçok ASO üyesi sanayici katıldı. ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, toplantının açılışında, iklim değişikliğinin sadece bir çevre sorunu olmadığını, aynı zamanda insan varlığının devamı için bir zorunluluk olduğunu belirtti. Yaşam tarzlarının ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi gerektiğini vurgulayan Cansız, bu süreçte sanayicilere önemli roller düştüğünü ifade etti ve dünya ticaretindeki varlığın sürdürülebilmesinin, yeşil dönüşümle uyumlu olmaya bağlı olduğunu dile getirdi. Yeşil dönüşümün artık bir seçenek olmadığını, zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Cansız, "Geç kalmak, daha büyük maliyetlere yol açabilir. Ayrıca, sürdürülebilir bir dönüşüm için yasal zemin, teknik ve mali destek gerekmektedir" dedi. Türkiye'deki işletmelerin çoğunluğunun KOBİ'lerden oluştuğunu belirten Cansız, yeşil dönüşümün büyük ölçüde KOBİ'lerin bu sürece uyum sağlamasına bağlı olduğunu ve bu nedenle KOBİ'lere finansman erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini dile getirdi. ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, yapılan iş birliği protokolünün Ankara'daki firmaların yeşil dönüşümüne önemli katkılar sağlayacağını belirtti ve TÜBİTAK'ın Yeşil İnovasyon Teknoloji Programı'nda çözüm ortağı olarak yer aldıklarını açıkladı. Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm süreçlerinin doğru yönetilmesinin önemine vurgu yaparak, Ankara Kalkınma Ajansı olarak Yeşil Yaka Programı'na büyük önem verdiklerini ve nitelikli insan kaynağına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. TTGV Yönetim Kurulu Üyesi Levent Mete Özgürbüz de vakıf olarak Türkiye'deki özel sektörün uluslararası rekabetçiliğini artırmak için çalıştıklarını belirtti ve TTGV'nin rotasını iklim teknolojilerine çevirdiğini açıkladı. Özgürbüz, TTGV'nin yeşil dönüşüm sürecinde KOBİ'lerin farkındalıklarını artırmayı ve kaynak eksikliğini gidermeyi hedeflediğini ifade etti. Protokol töreninin ardından TTGV Genel Sekreter Danışmanı Evren Bükülmez, Eko-Üretim Dönüşüm Programı'nın detayları hakkında ASO üyelerine bilgi verdi.
Ankara Sanayi Odası, Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı iş birliğiyle düzenlenen "Eko-Üretim Dönüşüm Programı" için bilgilendirme toplantısı ve iş birliği protokolü imza töreni yapıldı.

Ankara Sanayi Odası (ASO), KOBİ'lerin yeşil dönüşüm sürecini ilerletmek için Ankara Kalkınma Ajansı ve Türkiye Teknoloji Vakfı ile iş birliği yaptı. ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök ve TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakçı tarafından imzalanan protokol ile KOBİ'ler, ASO'nun desteğiyle yeşil dönüşüm için stratejilerini belirleyecek.

Toplantıya ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, TTGV Yönetim Kurulu Üyesi Levent Mete Özgürbüz, TTGV Genel Sekreteri Mete Çakmakçı ve birçok ASO üyesi sanayici katıldı.

ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, toplantının açılışında, iklim değişikliğinin sadece bir çevre sorunu olmadığını, aynı zamanda insan varlığının devamı için bir zorunluluk olduğunu belirtti. Yaşam tarzlarının ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi gerektiğini vurgulayan Cansız, bu süreçte sanayicilere önemli roller düştüğünü ifade etti ve dünya ticaretindeki varlığın sürdürülebilmesinin, yeşil dönüşümle uyumlu olmaya bağlı olduğunu dile getirdi.

Yeşil dönüşümün artık bir seçenek olmadığını, zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Cansız, "Geç kalmak, daha büyük maliyetlere yol açabilir. Ayrıca, sürdürülebilir bir dönüşüm için yasal zemin, teknik ve mali destek gerekmektedir" dedi.

Türkiye'deki işletmelerin çoğunluğunun KOBİ'lerden oluştuğunu belirten Cansız, yeşil dönüşümün büyük ölçüde KOBİ'lerin bu sürece uyum sağlamasına bağlı olduğunu ve bu nedenle KOBİ'lere finansman erişiminin kolaylaştırılması gerektiğini dile getirdi.

ASO Genel Sekreteri Dr. Mehmet Cansız, yapılan iş birliği protokolünün Ankara'daki firmaların yeşil dönüşümüne önemli katkılar sağlayacağını belirtti ve TÜBİTAK'ın Yeşil İnovasyon Teknoloji Programı'nda çözüm ortağı olarak yer aldıklarını açıkladı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm süreçlerinin doğru yönetilmesinin önemine vurgu yaparak, Ankara Kalkınma Ajansı olarak Yeşil Yaka Programı'na büyük önem verdiklerini ve nitelikli insan kaynağına ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

TTGV Yönetim Kurulu Üyesi Levent Mete Özgürbüz de vakıf olarak Türkiye'deki özel sektörün uluslararası rekabetçiliğini artırmak için çalıştıklarını belirtti ve TTGV'nin rotasını iklim teknolojilerine çevirdiğini açıkladı. Özgürbüz, TTGV'nin yeşil dönüşüm sürecinde KOBİ'lerin farkındalıklarını artırmayı ve kaynak eksikliğini gidermeyi hedeflediğini ifade etti.

Protokol töreninin ardından TTGV Genel Sekreter Danışmanı Evren Bükülmez, Eko-Üretim Dönüşüm Programı'nın detayları hakkında ASO üyelerine bilgi verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.