Ankara Kent Konseyi prestijli ödülde finale kaldı

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 28.03.2024 - 13:55, Güncelleme: 28.03.2024 - 13:55
 

Ankara Kent Konseyi prestijli ödülde finale kaldı

Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden birinde finale kalan Ankara Kent Konseyi ve Ankara, siyaset, sivil toplum ve akademinin örnek bir ortaklığı alanında öne çıktı...
Avrupa'da demokrasinin gelişimine katkı sağlayan ve yenilikçi siyaset anlayışını teşvik eden Siyasette Yenilik Enstitüsü, her yıl Avrupa'nın Demokrasi Başkenti ve siyasetteki öncülerini belirlemek için bir araya geliyor. Bu yılın adayları arasında, demokrasi alanında uzun yıllar boyunca kent konseyleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara da yer aldı. Enstitü, demokrasi, insan hakları ve sosyal denge gibi temel değerlere dayanan örnek projeleri ödüllendirirken, parti ya da hükümet ayrımı yapmaksızın başarıyı öne çıkarıyor. Prof. Şahin'in demokratik katılım ve yenilikçi şehircilik alanındaki etkili çalışmaları, onu bu prestijli ödüle layık gören temel unsurlardan biri oldu. Ankara Kent Konseyi'ndeki faaliyetleri özellikle dikkate alınan Prof. Şahin, aynı zamanda Ankara Kent Konseyi Vekilliği görevini yürütüyor. Avrupa genelinde demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan bu ödül için oluşturulan jüri, 1300'den fazla katılımcının değerlendirmesiyle belirlendi. Jürinin kararıyla, Başkent Ankara ve Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Avrupa'nın demokrasi alanında yenilikçi uygulamaları arasında ilk 10 finalistten biri oldu. Finalistler, uzman bir jüri tarafından değerlendirilecek ve en yenilikçi demokrasi uygulamaları, Barselona'da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak. Başkent Ankara'nın bu ödüle layık görülmesinde, kentteki farklı kesimleri bir araya getirmek için kullanılan katılımcılık temelli yaklaşımlar, kentte yaşayan yurttaşların aidiyet duygusunu artırmaya yönelik stratejiler ve başarılı bir şekilde yönetilen kent konseyi gibi unsurlar etkili oldu. Ankara ayrıca, siyaset, sivil toplum ve akademi arasındaki örnek iş birliğiyle de öne çıktı. Ankara Kent Konseyi (AKK) için Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş her zaman destek olurken; AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da önemli çalışmalara imza attı.
Avrupa'nın en prestijli ödüllerinden birinde finale kalan Ankara Kent Konseyi ve Ankara, siyaset, sivil toplum ve akademinin örnek bir ortaklığı alanında öne çıktı...

Avrupa'da demokrasinin gelişimine katkı sağlayan ve yenilikçi siyaset anlayışını teşvik eden Siyasette Yenilik Enstitüsü, her yıl Avrupa'nın Demokrasi Başkenti ve siyasetteki öncülerini belirlemek için bir araya geliyor. Bu yılın adayları arasında, demokrasi alanında uzun yıllar boyunca kent konseyleri üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin ve Başkent Ankara da yer aldı. Enstitü, demokrasi, insan hakları ve sosyal denge gibi temel değerlere dayanan örnek projeleri ödüllendirirken, parti ya da hükümet ayrımı yapmaksızın başarıyı öne çıkarıyor.

Prof. Şahin'in demokratik katılım ve yenilikçi şehircilik alanındaki etkili çalışmaları, onu bu prestijli ödüle layık gören temel unsurlardan biri oldu. Ankara Kent Konseyi'ndeki faaliyetleri özellikle dikkate alınan Prof. Şahin, aynı zamanda Ankara Kent Konseyi Vekilliği görevini yürütüyor.

Avrupa genelinde demokrasinin güçlenmesine katkı sağlayan bu ödül için oluşturulan jüri, 1300'den fazla katılımcının değerlendirmesiyle belirlendi. Jürinin kararıyla, Başkent Ankara ve Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, Avrupa'nın demokrasi alanında yenilikçi uygulamaları arasında ilk 10 finalistten biri oldu. Finalistler, uzman bir jüri tarafından değerlendirilecek ve en yenilikçi demokrasi uygulamaları, Barselona'da düzenlenecek ödül töreninde sahiplerini bulacak.

Başkent Ankara'nın bu ödüle layık görülmesinde, kentteki farklı kesimleri bir araya getirmek için kullanılan katılımcılık temelli yaklaşımlar, kentte yaşayan yurttaşların aidiyet duygusunu artırmaya yönelik stratejiler ve başarılı bir şekilde yönetilen kent konseyi gibi unsurlar etkili oldu. Ankara ayrıca, siyaset, sivil toplum ve akademi arasındaki örnek iş birliğiyle de öne çıktı.

Ankara Kent Konseyi (AKK) için Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş her zaman destek olurken; AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da önemli çalışmalara imza attı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.