Ankara Kalesi'nin sokakları tarihi doku bozulmadan yenilendi

Ankara 08.09.2023 - 09:57, Güncelleme: 08.09.2023 - 09:57
 

Ankara Kalesi'nin sokakları tarihi doku bozulmadan yenilendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Kalesi’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindi. Etaplar hâlinde gerçekleştirilen projenin ilk iki etabında toplam 160 bina restore edilirken 3. etabında ise projelendirme çalışmaları devam ediyor.
Başkentin tarihi bölgesi Ulus’ta yer alan yapıları dokusuna uygun olarak yenileyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, alanı cazibe merkezi hâline getirecek projelerine devam ediyor. ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının, kentin en önemli simgelerinden biri olan Ankara Kalesi’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ: “SONA YAKLAŞTIK” Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Ankara Kalesi’nde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Yavaş, şu ifadeleri kullandı: “Ankara Kalesi’nin tarih kokan sokaklarını yenileme çalışmalarımızda sona yaklaştık. Ulus’ta yer alan 160 tarihi binamızı dokusuna uygun olarak restore ettik, 73 bina için çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede Ankara Kalesi yeniden cazibe merkezi haline dönmüş olacak.” RESTORE EDİLEN YAPI SAYISI 160 Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi’nde bulunan evlerin dokusuna zarar vermeden ve içinde yaşayan vatandaşları herhangi bir yere nakletmeden bölgeye yeni bir kimlik kazandırıyor. Ankara Kalesi’nde İçkale olarak geçen bölgede gerçekleştirilen çalışmaların 1 ve 2. etabı tamamlandı. 70 tanesi tescilli, 90 tanesi ise tescilsiz toplam 160 bina restore edildi. 1. etap kapsamında 87, 2. etap çalışmalarında ise 73 tane binanın restorasyon çalışması titizlikle gerçekleştirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi projenin 3. etabında ise projelendirme çalışmaları sürüyor. TARİHİ DOKU BOZULMADI Dünyada eşine az rastlanılan bir şekilde içinde yaşam barındıran Ankara Kalesi’nin tarihi dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedefleyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, kaleyi cazibe merkezi hâline getirmek için yoğun mesai harcıyor. Proje kapsamında çatılar ile pencere ve kapıların ahşap malzemeleri yenilenirken binaların dış yüzeyleri sıvanarak boyandı. Projeyle Ankara Kalesi ve sokakları yeniden tarih kokan bir görünüme kavuşturuldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Kalesi’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindi. Etaplar hâlinde gerçekleştirilen projenin ilk iki etabında toplam 160 bina restore edilirken 3. etabında ise projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Başkentin tarihi bölgesi Ulus’ta yer alan yapıları dokusuna uygun olarak yenileyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, alanı cazibe merkezi hâline getirecek projelerine devam ediyor.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığının, kentin en önemli simgelerinden biri olan Ankara Kalesi’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

ABB BAŞKANI MANSUR YAVAŞ: “SONA YAKLAŞTIK”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla Ankara Kalesi’nde gerçekleştirilen sokak sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı. Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Kalesi’nin tarih kokan sokaklarını yenileme çalışmalarımızda sona yaklaştık. Ulus’ta yer alan 160 tarihi binamızı dokusuna uygun olarak restore ettik, 73 bina için çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede Ankara Kalesi yeniden cazibe merkezi haline dönmüş olacak.”

RESTORE EDİLEN YAPI SAYISI 160

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi’nde bulunan evlerin dokusuna zarar vermeden ve içinde yaşayan vatandaşları herhangi bir yere nakletmeden bölgeye yeni bir kimlik kazandırıyor.

Ankara Kalesi’nde İçkale olarak geçen bölgede gerçekleştirilen çalışmaların 1 ve 2. etabı tamamlandı. 70 tanesi tescilli, 90 tanesi ise tescilsiz toplam 160 bina restore edildi. 1. etap kapsamında 87, 2. etap çalışmalarında ise 73 tane binanın restorasyon çalışması titizlikle gerçekleştirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi projenin 3. etabında ise projelendirme çalışmaları sürüyor.

TARİHİ DOKU BOZULMADI

Dünyada eşine az rastlanılan bir şekilde içinde yaşam barındıran Ankara Kalesi’nin tarihi dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedefleyen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, kaleyi cazibe merkezi hâline getirmek için yoğun mesai harcıyor.

Proje kapsamında çatılar ile pencere ve kapıların ahşap malzemeleri yenilenirken binaların dış yüzeyleri sıvanarak boyandı. Projeyle Ankara Kalesi ve sokakları yeniden tarih kokan bir görünüme kavuşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.