Ankara Akyurt'ta tatlı etkinlik: Kurabiye Günü

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 28.05.2024 - 18:21, Güncelleme: 28.05.2024 - 18:21
 

Ankara Akyurt'ta tatlı etkinlik: Kurabiye Günü

Ankara'nın Akyurt ilçesinde renkli etkinlikler devam ediyor... Belediye Başkanı Hilal Ayık, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel gereksinimli çocukların yüzünü güldürecek bir etkinliğe katıldı...
Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen "Kurabiye Günü" etkinliğinde özel gereksinimli öğrencilerle buluştu. Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Akyurt Millet Bahçesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi, resim, müzik, spor atölyeleri, mutfak ve her yaş grubuna uygun oyun parkı gibi çeşitli hizmetler sunarak özel gereksinimli çocuklara destek olmaya devam ediyor. Başkan Hilal Ayık’tan Teşekkür ve Destek Mesajı Kurabiye Günü etkinliğinde konuşan Başkan Hilal Ayık, şunları ifade etti: "Bugün burada, sevgi ve hayat dolu kardeşlerimizin bizzat kendi emekleriyle hazırladığı kurabiyeleri tadıyoruz. Öncelikle, özel gereksinimli öğrencilerimizden hiçbir zaman sevgisini, emeğini esirgemeyen öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Aynı zamanda öğrencilerimizin hem öğrenip hem de kendilerini geliştirdiği böylesine donanımlı ve güzel bir mekanı faaliyete geçirdiğimiz için ayrıca gurur duyuyorum." Öğrencilerin Kararlarıyla Şekillenen Etkinlikler Başkan Ayık, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin işleyişine dair de bilgi verdi: "Millet Bahçesi'nde özel bir alanda bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde neler yapacağımıza, hangi etkinlikleri düzenleyeceğimize bizzat öğrencilerimiz karar veriyor. Üst düzey bir eğitimci kadrosuyla birlikte spor, kişisel gelişim, kültür, sanat gibi faaliyetlerin verildiği özel bir mekan burası. Bütün bu verilen emeklerin hepsi de bu kardeşlerimizin mutluluğu için. Onların hem öğrenip, hem üretip hem de kendilerini daha çok geliştireceklerine inandığımız için destekliyoruz." Engelsiz Üretim ve Eğitim Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli çocukların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarına yönelik çeşitli programlar sunuyor. Resim, müzik ve spor atölyeleri gibi yaratıcı ve fiziksel etkinlikler, çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı oluyor. Merkezde yer alan mutfak atölyesi ise çocukların kendi emekleriyle üretim yapmalarını teşvik ederek, kendilerine olan güvenlerini artırıyor. Bu tür etkinlikler ve mekanlar, özel gereksinimli bireylerin toplumla daha fazla entegre olmasını sağlayarak onların sosyal ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Başkan Hilal Ayık'ın da belirttiği gibi, bu merkezde verilen tüm emekler, çocukların mutluluğu ve gelişimi için harcanıyor.
Ankara'nın Akyurt ilçesinde renkli etkinlikler devam ediyor... Belediye Başkanı Hilal Ayık, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel gereksinimli çocukların yüzünü güldürecek bir etkinliğe katıldı...

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen "Kurabiye Günü" etkinliğinde özel gereksinimli öğrencilerle buluştu. Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Akyurt Millet Bahçesi bünyesinde hizmet veren Engelsiz Yaşam Merkezi, resim, müzik, spor atölyeleri, mutfak ve her yaş grubuna uygun oyun parkı gibi çeşitli hizmetler sunarak özel gereksinimli çocuklara destek olmaya devam ediyor.

Başkan Hilal Ayık’tan Teşekkür ve Destek Mesajı

Kurabiye Günü etkinliğinde konuşan Başkan Hilal Ayık, şunları ifade etti: "Bugün burada, sevgi ve hayat dolu kardeşlerimizin bizzat kendi emekleriyle hazırladığı kurabiyeleri tadıyoruz. Öncelikle, özel gereksinimli öğrencilerimizden hiçbir zaman sevgisini, emeğini esirgemeyen öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Aynı zamanda öğrencilerimizin hem öğrenip hem de kendilerini geliştirdiği böylesine donanımlı ve güzel bir mekanı faaliyete geçirdiğimiz için ayrıca gurur duyuyorum."

Öğrencilerin Kararlarıyla Şekillenen Etkinlikler

Başkan Ayık, Engelsiz Yaşam Merkezi'nin işleyişine dair de bilgi verdi: "Millet Bahçesi'nde özel bir alanda bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’mizde neler yapacağımıza, hangi etkinlikleri düzenleyeceğimize bizzat öğrencilerimiz karar veriyor. Üst düzey bir eğitimci kadrosuyla birlikte spor, kişisel gelişim, kültür, sanat gibi faaliyetlerin verildiği özel bir mekan burası. Bütün bu verilen emeklerin hepsi de bu kardeşlerimizin mutluluğu için. Onların hem öğrenip, hem üretip hem de kendilerini daha çok geliştireceklerine inandığımız için destekliyoruz."

Engelsiz Üretim ve Eğitim

Engelsiz Yaşam Merkezi, özel gereksinimli çocukların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarına yönelik çeşitli programlar sunuyor. Resim, müzik ve spor atölyeleri gibi yaratıcı ve fiziksel etkinlikler, çocukların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine yardımcı oluyor. Merkezde yer alan mutfak atölyesi ise çocukların kendi emekleriyle üretim yapmalarını teşvik ederek, kendilerine olan güvenlerini artırıyor.

Bu tür etkinlikler ve mekanlar, özel gereksinimli bireylerin toplumla daha fazla entegre olmasını sağlayarak onların sosyal ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlıyor. Başkan Hilal Ayık'ın da belirttiği gibi, bu merkezde verilen tüm emekler, çocukların mutluluğu ve gelişimi için harcanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.