ABB köylerde kadın ve gençleri tutmayı hedefliyor

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 09.03.2024 - 18:37, Güncelleme: 09.03.2024 - 18:37
 

ABB köylerde kadın ve gençleri tutmayı hedefliyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, ilçe ilçe dolaşarak "Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı" düzenlemeye devam ediyor.
Son olarak Kalecik Beykavağı Mahallesi'nde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelindi. Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü bürokratları ve ekipleri, 5 yıl içinde gerçekleştirilen destekler, hibeler ve yeni dönemde planlanan projeler hakkında detaylı bilgi verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleriyle Başkentli üreticilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, ilçeleri dolaşarak "Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı" düzenlemeye devam ediyor. Kalecik Beykavağı Mahallesi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Ankara genelinde 130 bin dekarlık alanı sulamaya açtıklarını, 18 göleti genişlettiklerini ve 14 yeni gölet inşa ettiklerini belirtti. Tüzün, kendi ekipmanları ve personelleriyle çalıştıklarını vurgulayarak, köylere gidip gelen taleplere göre projelendirme ve inşaat çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Başkent marketlerinin kurulduğunu ve 3 yılda kooperatiflere 900 milyon TL kazandırdıklarını söyledi. Tüzün, kooperatiflerin artırılması ve Ankara'da bölgesel birliğin oluşturulması durumunda hammadde maliyetlerinin düşeceğini ve ürünlerin pazara daha hızlı ulaşabileceğini belirtti. En önemli hedeflerinin kadınları ve gençleri köyde tutmak olduğunu dile getirdi. Muhtar Davut Türk ise köylerinin ihtiyaçları hakkında konuştuklarını belirterek, çiftçilik ve hayvancılıkla ilgili birçok destek aldıklarını ifade etti. Tohum, mazot, çeşme, sebze fidesi, gölet ve kanal temizliği gibi hizmetlerden faydalandıklarını dile getirdi. Toplantıda hayvancılıkla uğraşan mahallelerde hayvancılığı teşvik etmek, hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlamak ve su imkânlarının verimli kullanılmasını amaçlayan projeler de ele alındı. Olukların yenilenmesi, tarımsal sulama borularının hibe desteği ve göletlerin bakım onarımı gibi konular görüşüldü.
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, ilçe ilçe dolaşarak "Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı" düzenlemeye devam ediyor.

Son olarak Kalecik Beykavağı Mahallesi'nde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelindi. Tarımsal Yapılar ve Sulama Şube Müdürlüğü bürokratları ve ekipleri, 5 yıl içinde gerçekleştirilen destekler, hibeler ve yeni dönemde planlanan projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınma projeleriyle Başkentli üreticilerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, ilçeleri dolaşarak "Kırsal Kalkınma Bilgilendirme Toplantısı" düzenlemeye devam ediyor.

Kalecik Beykavağı Mahallesi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Ankara genelinde 130 bin dekarlık alanı sulamaya açtıklarını, 18 göleti genişlettiklerini ve 14 yeni gölet inşa ettiklerini belirtti. Tüzün, kendi ekipmanları ve personelleriyle çalıştıklarını vurgulayarak, köylere gidip gelen taleplere göre projelendirme ve inşaat çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Başkent marketlerinin kurulduğunu ve 3 yılda kooperatiflere 900 milyon TL kazandırdıklarını söyledi. Tüzün, kooperatiflerin artırılması ve Ankara'da bölgesel birliğin oluşturulması durumunda hammadde maliyetlerinin düşeceğini ve ürünlerin pazara daha hızlı ulaşabileceğini belirtti. En önemli hedeflerinin kadınları ve gençleri köyde tutmak olduğunu dile getirdi.

Muhtar Davut Türk ise köylerinin ihtiyaçları hakkında konuştuklarını belirterek, çiftçilik ve hayvancılıkla ilgili birçok destek aldıklarını ifade etti. Tohum, mazot, çeşme, sebze fidesi, gölet ve kanal temizliği gibi hizmetlerden faydalandıklarını dile getirdi.

Toplantıda hayvancılıkla uğraşan mahallelerde hayvancılığı teşvik etmek, hayvanların su kaynaklarına daha kolay ulaşmasını sağlamak ve su imkânlarının verimli kullanılmasını amaçlayan projeler de ele alındı. Olukların yenilenmesi, tarımsal sulama borularının hibe desteği ve göletlerin bakım onarımı gibi konular görüşüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.