26. Türkiye Korolar Şenliği başladı

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 28.05.2024 - 18:10, Güncelleme: 28.05.2024 - 18:10
 

26. Türkiye Korolar Şenliği başladı

Ankara, çok sesli koro müziğinin coşkusunu bir kez daha yaşayacak... Bu yıl 26. kez gerçekleşen Türkiye Korolar Şenliği, 2 Haziran'a kadar sürecek ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı da etkinlikte yer alıyor...
Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından 1996 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 26. kez gerçekleşen “Türkiye Korolar Şenliği”, 28 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara'da müzikseverlerle buluşuyor. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı (SCAMV) da bu prestijli etkinlikte yer alacak. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Koroları Sahne Alacak SCAMV bünyesinde çalışmalarını sürdüren SCAMV Kadınlar Korosu ve Dostluğun Sesi Korosu, şenlikte sahne alacak korolar arasında. SCAMV Kadınlar Korosu, şef Cihan Can yönetiminde, Mahmut Çelebi’nin piyano, Soner Özer’in perküsyon, Mualla Ayözcan ve Hülya Sağır’ın mandolin eşliğiyle performans sergileyecek. Aynı etkinlikte, şef Zuhal Kaynar yönetimindeki Dostluğun Sesi Korosu da Elvan Alpağut Uluçınar’ın piyano eşliğinde sahne alacak. Her iki koro, 28 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde konser verecek. Etkinliğin Diğer Öne Çıkan Koroları Şenlik, 121 koronun katılımıyla gerçekleşecek ve birçok farklı koro, Ankara’nın çeşitli mekanlarında müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın desteklediği ve etkinlikte sahne alacak diğer korolar şunlardır: Muzaffer Arkan Çoksesli Korosu ve Ankara Çoksesli Korosu (Şef: Nilgün Tuzkaya) Vista Korosu (Şef: İnci Tığlı Ayağ) Farkındalığın Gücü Derneği Farkındalık Korosu (Şef: Cihan Can) Akana Korosu (Şef: Mustafa Yusuf Şahin) MÜZED Muammer Sun Eğitişim Korosu ve Karma Korosu (Şef: Atilla Çağdaş Değer) Arkhe Mülkiye Çoksesli Korosu (Şef: Nazlı Deniz Şahin) Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın Katkıları Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, çok sesli müziğin tanıtılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Vakıf, kadınların müzikle üretim yapmalarını desteklemek amacıyla kurduğu Kadınlar Korosu ile sosyal sorumluluk etkinliklerine aktif olarak katılmaktadır. Şef Cihan Can, "Bütün Kadınlar Şarkı Söylemeli" sloganıyla müzik yolculuğuna devam ederken tüm kadınları müziğe davet etmektedir. Dostluğun Sesi Korosu ise şef Zuhal Kaynar yönetiminde, çeşitli meslek gruplarından kadınların katılımıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Koronun repertuarı, Türk ezgilerinden dünya halk ezgilerine, 50-60’ların film müziklerinden protest şarkılara kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Detaylar ve Katılım Bilgileri Etkinlik, Türkiye'deki çok sesli müziğin gelişimine önemli katkılarda bulunan koroların performanslarıyla renklenecek. Müzikseverler, bu eşsiz şenlikte yer alarak, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen koroların seslendirdiği ezgilere kulak verme fırsatı bulacaklar. 26. Türkiye Korolar Şenliği, Ankara'da müzik dolu günlere ev sahipliği yapacak.
Ankara, çok sesli koro müziğinin coşkusunu bir kez daha yaşayacak... Bu yıl 26. kez gerçekleşen Türkiye Korolar Şenliği, 2 Haziran'a kadar sürecek ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı da etkinlikte yer alıyor...

Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından 1996 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl 26. kez gerçekleşen “Türkiye Korolar Şenliği”, 28 Mayıs - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara'da müzikseverlerle buluşuyor. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı (SCAMV) da bu prestijli etkinlikte yer alacak.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Koroları Sahne Alacak

SCAMV bünyesinde çalışmalarını sürdüren SCAMV Kadınlar Korosu ve Dostluğun Sesi Korosu, şenlikte sahne alacak korolar arasında. SCAMV Kadınlar Korosu, şef Cihan Can yönetiminde, Mahmut Çelebi’nin piyano, Soner Özer’in perküsyon, Mualla Ayözcan ve Hülya Sağır’ın mandolin eşliğiyle performans sergileyecek. Aynı etkinlikte, şef Zuhal Kaynar yönetimindeki Dostluğun Sesi Korosu da Elvan Alpağut Uluçınar’ın piyano eşliğinde sahne alacak. Her iki koro, 28 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Etkinliğin Diğer Öne Çıkan Koroları

Şenlik, 121 koronun katılımıyla gerçekleşecek ve birçok farklı koro, Ankara’nın çeşitli mekanlarında müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın desteklediği ve etkinlikte sahne alacak diğer korolar şunlardır:

  • Muzaffer Arkan Çoksesli Korosu ve Ankara Çoksesli Korosu (Şef: Nilgün Tuzkaya)
  • Vista Korosu (Şef: İnci Tığlı Ayağ)
  • Farkındalığın Gücü Derneği Farkındalık Korosu (Şef: Cihan Can)
  • Akana Korosu (Şef: Mustafa Yusuf Şahin)
  • MÜZED Muammer Sun Eğitişim Korosu ve Karma Korosu (Şef: Atilla Çağdaş Değer)
  • Arkhe Mülkiye Çoksesli Korosu (Şef: Nazlı Deniz Şahin)

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nın Katkıları

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, çok sesli müziğin tanıtılması ve geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Vakıf, kadınların müzikle üretim yapmalarını desteklemek amacıyla kurduğu Kadınlar Korosu ile sosyal sorumluluk etkinliklerine aktif olarak katılmaktadır. Şef Cihan Can, "Bütün Kadınlar Şarkı Söylemeli" sloganıyla müzik yolculuğuna devam ederken tüm kadınları müziğe davet etmektedir.

Dostluğun Sesi Korosu ise şef Zuhal Kaynar yönetiminde, çeşitli meslek gruplarından kadınların katılımıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Koronun repertuarı, Türk ezgilerinden dünya halk ezgilerine, 50-60’ların film müziklerinden protest şarkılara kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır.

Detaylar ve Katılım Bilgileri

Etkinlik, Türkiye'deki çok sesli müziğin gelişimine önemli katkılarda bulunan koroların performanslarıyla renklenecek. Müzikseverler, bu eşsiz şenlikte yer alarak, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen koroların seslendirdiği ezgilere kulak verme fırsatı bulacaklar. 26. Türkiye Korolar Şenliği, Ankara'da müzik dolu günlere ev sahipliği yapacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.