2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali Şanlıurfa’da film tutkunları ile buluşuyor

Kültür-Sanat 24.01.2023 - 16:17, Güncelleme: 24.01.2023 - 16:17
 

2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali Şanlıurfa’da film tutkunları ile buluşuyor

Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından birincisi düzenlenen, 2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.
Bu festival ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılacaktır. Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Bu festival, Uluslararası olarak yapılacağı için özellikle son yıllarda yurt dışı turist açısından ilgi gören Göbeklitepe’nin yapılacak olan bu etkinlikle daha fazla ülkeye ulaşacağı öngörülmüştür Yapılacak olan,2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali’yle bu önemli tarihi alana ev sahipliği yapan Şanlıurfa ve bölge turistik faaliyetlerle canlandırılacak, yapılacak olan gösterilerle yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlanacak, bölgeye konuk olarak gelecek olan Yönetmen, Yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlanacaktır. Hem inanç hem kültür hem de gastronomi turlarının tamamında Göbeklitepe listelerde birinci sırada yer almaktadır. Bu önemli ören yerinin özellikleri ve değeri göz önüne alınarak yapılacak olan film etkinliğinin adı ‘2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali ‘olarak belirlenmiştir. Ayrıca,2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali’ni yasal koruma altına almak için,marka tescili yapılarak, patenti alınmıştır.Sınai Mülkiyet Kanununun ilgili maddelerince hiçbir kişi ve kuruluş bu marka ismiyle etkinlik yapamaz,yapılırsa patent sahibinin yasal yollara başvurma hakkı doğar.” Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenecek film festivalinde, uzunluğu on beş dakikayı geçmeyen kısa filmler yarışacaktır. Festivalin başvuruları 24 Ocak 2023 tarihinde başlayacak, 30 Ağustos’ta sona erecektir. Film başvuruları Film Freeway (https://filmfreeway.com/GobeklitepeFilmFestival) üzerinden olacaktır. Finale kalan filmler ise 21 Eylül 2023 tarihinde açıklanacaktır. Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı Film Festivali 1. ve 2. Gün ( 14-15 Ekim) Şanlıurfa’da Film gösterimi ile başlayacak, çevrimiçi gösterimler ve atölye çalışmalarıyla devam edecektir. 2. gün 15 Ekim 2023 akşamı ise Gala Gecesi ve ödül töreni ile son bulacaktır.
Geçtiğimiz yıl Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından birincisi düzenlenen, 2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali, geçmişten günümüze birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Şanlıurfa’nın ülkemizde ve uluslararası alanda kültürel, tarihi ve turistik değerleriyle dünyaya adını duyurarak, sinema tutkunlarıyla buluşmayı hedefliyor.

Bu festival ile tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan Şanlıurfa’daki Göbeklitepe’nin önemi vurgulanacak, Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen katılımcılara tarihsel ve kültürel bir şölen yaşatılacaktır.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği Genel Başkanı Habip Çadırcı, konuyla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Bu festival, Uluslararası olarak yapılacağı için özellikle son yıllarda yurt dışı turist açısından ilgi gören Göbeklitepe’nin yapılacak olan bu etkinlikle daha fazla ülkeye ulaşacağı öngörülmüştür

Yapılacak olan,2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali’yle bu önemli tarihi alana ev sahipliği yapan Şanlıurfa ve bölge turistik faaliyetlerle canlandırılacak, yapılacak olan gösterilerle yöre halkına sosyal faaliyet alanları sağlanacak, bölgeye konuk olarak gelecek olan Yönetmen, Yapımcılar için çekilecek muhtemel film ve sinema çekimleri için olabilecek muhtemel çekim platolarının tanıtımı sağlanacaktır. Hem inanç hem kültür hem de gastronomi turlarının tamamında Göbeklitepe listelerde birinci sırada yer almaktadır. Bu önemli ören yerinin özellikleri ve değeri göz önüne alınarak yapılacak olan film etkinliğinin adı ‘2. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali ‘olarak belirlenmiştir.

Ayrıca,2.Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali’ni yasal koruma altına almak için,marka tescili yapılarak, patenti alınmıştır.Sınai Mülkiyet Kanununun ilgili maddelerince hiçbir kişi ve kuruluş bu marka ismiyle etkinlik yapamaz,yapılırsa patent sahibinin yasal yollara başvurma hakkı doğar.”

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenecek film festivalinde, uzunluğu on beş dakikayı geçmeyen kısa filmler yarışacaktır. Festivalin başvuruları 24 Ocak 2023 tarihinde başlayacak, 30 Ağustos’ta sona erecektir. Film başvuruları Film Freeway (https://filmfreeway.com/GobeklitepeFilmFestival) üzerinden olacaktır. Finale kalan filmler ise 21 Eylül 2023 tarihinde açıklanacaktır. Yönetmen, yapımcı ve oyuncuların da katılacağı Film Festivali 1. ve 2. Gün ( 14-15 Ekim) Şanlıurfa’da Film gösterimi ile başlayacak, çevrimiçi gösterimler ve atölye çalışmalarıyla devam edecektir. 2. gün 15 Ekim 2023 akşamı ise Gala Gecesi ve ödül töreni ile son bulacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.