''Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet'' Sergisi

Kültür-Sanat 19.11.2023 - 10:41, Güncelleme: 19.11.2023 - 10:41
 

''Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet'' Sergisi

Sema KUMRULU / Cumhuriyetin 100. yaş kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Sanat Vakfı işbirliğiyle ''Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet'' karma sergisi Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.
 Küratörlüğünü Ayşegül Yarar'ın yaptığı sergi, 17 Kasım 2023 tarihinde açıldı. Sergide 100 sanatçı; Resim, Heykel, Mozaik ve Özgün Baskı eserleriyle yer aldı.   Açılışı; eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Tohumluk Vakfı Kurucusu ve Başkanı Pınar Ayhan, BELPA A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara,  Küratör Ayşegül Yarar ve Fırça Sanat Galeri Sahibi Semra Sancak bir arada yaptı.    Pınar Ayhan konuşmasında: ''Çok gururlu ve heyecanlıyım. Cumhuriyetin 100. yılında imzamız olsun istedik. Bundan sonraki yüzyıllarda gelecek nesiller tarafından anılmak istiyoruz. 100 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk nesilleriyiz. Bundan dolayı çok şanslıyız. Dolayısıyla yüreğinde bu coşkuyu, devrimlerin ateşini taşıyan bir nesiliz'' ifadelerini kullandı.    Açılış konuşmalarının ardından Pınar Ayhan, Atatürk'ün sevdiği türküleri güzel yorumuyla seslendirirken,  Ressam Efkan Beyaz canlı resim performansıyla eşlik etti.    100. yıla damga vuran bu sergiye katılan tüm sanatçıları kutluyorum.
Sema KUMRULU / Cumhuriyetin 100. yaş kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Tohumluk Sosyal Yardımlaşma, Eğitim ve Sanat Vakfı işbirliğiyle ''Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet'' karma sergisi Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı.

 Küratörlüğünü Ayşegül Yarar'ın yaptığı sergi, 17 Kasım 2023 tarihinde açıldı. Sergide 100 sanatçı; Resim, Heykel, Mozaik ve Özgün Baskı eserleriyle yer aldı.

  Açılışı; eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Tohumluk Vakfı Kurucusu ve Başkanı Pınar Ayhan, BELPA A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara,  Küratör Ayşegül Yarar ve Fırça Sanat Galeri Sahibi Semra Sancak bir arada yaptı.

   Pınar Ayhan konuşmasında: ''Çok gururlu ve heyecanlıyım. Cumhuriyetin 100. yılında imzamız olsun istedik. Bundan sonraki yüzyıllarda gelecek nesiller tarafından anılmak istiyoruz. 100 yaşındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk nesilleriyiz. Bundan dolayı çok şanslıyız. Dolayısıyla yüreğinde bu coşkuyu, devrimlerin ateşini taşıyan bir nesiliz'' ifadelerini kullandı.

   Açılış konuşmalarının ardından Pınar Ayhan, Atatürk'ün sevdiği türküleri güzel yorumuyla seslendirirken,  Ressam Efkan Beyaz canlı resim performansıyla eşlik etti.

   100. yıla damga vuran bu sergiye katılan tüm sanatçıları kutluyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.