Yozgat’ın ‘EN’leri ve Tanıtım Günleri

Kültür-Sanat 03.11.2022 - 12:17, Güncelleme: 03.11.2022 - 12:17
 

Yozgat’ın ‘EN’leri ve Tanıtım Günleri

ANHABER / Yozgat’ın tüm ilçeleri ile önemli kamu ve özel sektör kuruluşlarının stant açtığı Yozgat Tanıtım Günleri, en büyük ilgiyi gören etkinliklerden biri oldu. Pek çok bakımdan ‘en’ çokların yaşandığı etkinlikler vardı.
En yoğun katılımın olduğu, en çok programın düzenlendiği, en çok alışverişin yapıldığı, kültür/sanat ve ticari faaliyet adına birçok programın düzenlendiği Tanıtım Günlerinde, etkinlik alanı günün her saati hareketliydi. Koç, Gürsu ve herkes Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç’un konuklarıyla yakından ilgilenmesi ve stantları tek tek ziyaret etmesi; Federasyon Kadın Kolları Başkanı Gülümser Gürsu’nun, misafirleri Federasyon standında ağırlaması takdir topladı. Federasyon görevlisi ya da görevlendirilmiş olanlar da işini layıkıyla yaptı. Sevilen simalar da oradaydı Yozgat adına düzenlenen ses ve sahne etkinliklerinde Yozgat şivesiyle kitleleri coşturan Yasemin Doğru ve Rıfat Çakır ile ses sanatçıları Mümin Sarıkaya ve Mahmut Yıldız gibi isimler Tanıtım Günlerinin renkli yanlarını oluşturdu. Yozgat Konağına ilgi… Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz’ın Yozgat Konağı’nda konukları ve katılımcılar için sunduğu şov ve seslendirdiği türküler büyük beğeniyle izlendi, dinlendi. Konak önünde toplanan kalabalık, konukların ve ziyaretçilerin şiir ziyafetini alkışlarla takip etti. Yemek yapımına katkı sundular Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beraberindekilerle Yozgat'ın doğal, yöresel ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği stantları gezdi. Oktay ve Bozdağ, memleketleri Yozgat'ın yöresel yemeklerinin tanıtıldığı stantlarda desti kebabı, hedik, kavurga, arabaşı, kaz pilavı ve nohut kavurmanın hazırlanışına yardım etti, yiyeceklerden tattı. Lütfullah Kayalar’a büyük ilgi Yozgat ve Türkiye siyasetinin marka isimlerinden Lütfullah Kayalar, katıldığı Yozgat Tanıtım Günlerinde ilgi odağı oldu. Tüm stantları ziyaret ederek hal hatır soran, sohbet edip anılarını anlatan Kayalar ile fotoğraf çektirme yarışı yaşandı. Yoğun bir katılım vardı… Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Yozgat eski milletvekillerinden Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı ile Maliye bakanlıkları yapan Lütfullah Kayalar, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, DUYKON Genel Başkanı Durak Turan Düz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji Yenilik Politikaları Üyesi Dr. Osman Coşkun, İlçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can, Çorumlu Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ANHABER / Yozgat’ın tüm ilçeleri ile önemli kamu ve özel sektör kuruluşlarının stant açtığı Yozgat Tanıtım Günleri, en büyük ilgiyi gören etkinliklerden biri oldu. Pek çok bakımdan ‘en’ çokların yaşandığı etkinlikler vardı.

En yoğun katılımın olduğu, en çok programın düzenlendiği, en çok alışverişin yapıldığı, kültür/sanat ve ticari faaliyet adına birçok programın düzenlendiği Tanıtım Günlerinde, etkinlik alanı günün her saati hareketliydi.

Koç, Gürsu ve herkes

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç’un konuklarıyla yakından ilgilenmesi ve stantları tek tek ziyaret etmesi; Federasyon Kadın Kolları Başkanı Gülümser Gürsu’nun, misafirleri Federasyon standında ağırlaması takdir topladı. Federasyon görevlisi ya da görevlendirilmiş olanlar da işini layıkıyla yaptı.

Sevilen simalar da oradaydı

Yozgat adına düzenlenen ses ve sahne etkinliklerinde Yozgat şivesiyle kitleleri coşturan Yasemin Doğru ve Rıfat Çakır ile ses sanatçıları Mümin Sarıkaya ve Mahmut Yıldız gibi isimler Tanıtım Günlerinin renkli yanlarını oluşturdu.

Yozgat Konağına ilgi…

Yozgat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fadime Solmaz’ın Yozgat Konağı’nda konukları ve katılımcılar için sunduğu şov ve seslendirdiği türküler büyük beğeniyle izlendi, dinlendi. Konak önünde toplanan kalabalık, konukların ve ziyaretçilerin şiir ziyafetini alkışlarla takip etti.

Yemek yapımına katkı sundular

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, beraberindekilerle Yozgat'ın doğal, yöresel ve kültürel zenginliklerinin sergilendiği stantları gezdi. Oktay ve Bozdağ, memleketleri Yozgat'ın yöresel yemeklerinin tanıtıldığı stantlarda desti kebabı, hedik, kavurga, arabaşı, kaz pilavı ve nohut kavurmanın hazırlanışına yardım etti, yiyeceklerden tattı.

Lütfullah Kayalar’a büyük ilgi

Yozgat ve Türkiye siyasetinin marka isimlerinden Lütfullah Kayalar, katıldığı Yozgat Tanıtım Günlerinde ilgi odağı oldu. Tüm stantları ziyaret ederek hal hatır soran, sohbet edip anılarını anlatan Kayalar ile fotoğraf çektirme yarışı yaşandı.

Yoğun bir katılım vardı…

Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Valisi Ziya Polat, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven, MHP Yozgat Milletvekili İbrahim Ethem Sedef, Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, Yozgat eski milletvekillerinden Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığı ile Maliye bakanlıkları yapan Lütfullah Kayalar, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, DUYKON Genel Başkanı Durak Turan Düz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji Yenilik Politikaları Üyesi Dr. Osman Coşkun, İlçe kaymakamları, belediye başkanları, siyasi parti başkanları, Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Adem Can, Çorumlu Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.