Yozgat’ı tanıtım bu defa farklı

Kültür-Sanat 25.10.2022 - 21:17, Güncelleme: 25.10.2022 - 21:17
 

Yozgat’ı tanıtım bu defa farklı

Başkent Ankara’nın nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Yozgatlıları heyecanlandıran 27-30 Ekim arasındaki Yozgat Tanıtım Günleri, bu yıl çok farklı bir ortamda gerçekleşecek. Büyük bir heyecan, dayanışma ve birlik duygusu hakim…
ANKHABER Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, hemen her kentin ya kendi adına ya da komşu illerle grup halinde bölgesel tanıtımlarına sahne oluyor. Başkent nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Yozgat gibi şehirlerin tanıtım günleri ise daha farklı oluyor. Özellikli de bu yıl düzenlenecek olan Tanıtım Günleri… Az bilinenler çok bilinecek Uzun bir aranın ardından Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Yozgat tanıtım Günleri’nin Ankara Millet Bahçesi’nde yapılacak olan açılışı pek çok bakımdan önem ve anlam taşıyor. Önemli, çünkü 10 yıl aradan sonra bu tarih/kültür, gastronomi/turizm kenti kendini hatırlatma ortamı bulacak… Anlamlı, çünkü Yozgat’ın az bilinen tarih, kültür, sanat ve gastronomi özellikleri ulusal ve uluslar arası anlamda ilgi ve değer görecek… Evet, Yozgat’ı tanıtım bu defa çok farklı olacak. Çünkü birlik, beraberlik, dayanışma ruhu en üst düzeyde. İş ve eylem birliği yaşanıyor Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, bu işin lokomotifi ama kendisine destek verenler, yol açanlar da lokomotifin yol almasını sağlayan Yozgat sevdalıları… Bunların başında da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geliyor elbette. Aynı şekilde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Opr. Dr. Ertuğrul Soysal; milletvekilleri; Yusuf Başer, Ali Keven, İbrahim Ethem Sedef, Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ geliyor. Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, hepsine müteşekkir… Özellikle de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a… Hedefe uygun süreç işliyor Yozgat’ın doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımının yapılacağı Başkent Millet Bahçesi'ndeki Yozgat Tanıtım Günleri’yle ilgili Yozgat’ta Vali Ziya Polat başkanlığında Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Federasyon Başkanı Ahmet Koç ile ilgili bürokratların katıldığı üst üste toplantılar yapıldı. Sonuç: Yozgat Tanıtım Günleri sorunsuz başlayacak ve amaca uygun şekilde tamamlanacak. Yozgat’ı tanıtmak amacıyla yapılan bu tür faaliyetler içinde bu seferki etkinlik çok öne çıkıyor… Bunun yansımaları, etkinliğin neşvüneması içinde yaşanarak görülecektir… Ahmet Koç bilgilendirdi… Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, Yozgat Tanıtım Günleri öncesi yaptığı açıklamada şu görküşleri paylaştı: “Yozgat’ımızın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, lezzetlerini, vatansever insanının duygu dünyasını ülkemizin kalbinden tüm cihana yansıtma gayesi ile bir araya geleceğiz. İl merkezi, ilçe, belde, köy hatta en küçük mezradaki potansiyelinin dahi temsil bulacağı anlamlı programda devletimizin kıymetli büyükleri, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum teşkilatları da bizleri yalnız bırakmayacaklar. Yoğun bir mesai ve gayretle hazırlıkları tamamlanan Yozgat Tanıtım Günleri’nde, kadim şehrimizin müstesna varlıklarını tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.”
Başkent Ankara’nın nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Yozgatlıları heyecanlandıran 27-30 Ekim arasındaki Yozgat Tanıtım Günleri, bu yıl çok farklı bir ortamda gerçekleşecek. Büyük bir heyecan, dayanışma ve birlik duygusu hakim…

ANKHABER

Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara, hemen her kentin ya kendi adına ya da komşu illerle grup halinde bölgesel tanıtımlarına sahne oluyor.

Başkent nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Yozgat gibi şehirlerin tanıtım günleri ise daha farklı oluyor. Özellikli de bu yıl düzenlenecek olan Tanıtım Günleri…

Az bilinenler çok bilinecek

Uzun bir aranın ardından Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Yozgat tanıtım Günleri’nin Ankara Millet Bahçesi’nde yapılacak olan açılışı pek çok bakımdan önem ve anlam taşıyor.

Önemli, çünkü 10 yıl aradan sonra bu tarih/kültür, gastronomi/turizm kenti kendini hatırlatma ortamı bulacak…

Anlamlı, çünkü Yozgat’ın az bilinen tarih, kültür, sanat ve gastronomi özellikleri ulusal ve uluslar arası anlamda ilgi ve değer görecek…

Evet, Yozgat’ı tanıtım bu defa çok farklı olacak. Çünkü birlik, beraberlik, dayanışma ruhu en üst düzeyde.

İş ve eylem birliği yaşanıyor

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, bu işin lokomotifi ama kendisine destek verenler, yol açanlar da lokomotifin yol almasını sağlayan Yozgat sevdalıları…

Bunların başında da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay geliyor elbette. Aynı şekilde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Opr. Dr. Ertuğrul Soysal; milletvekilleri; Yusuf Başer, Ali Keven, İbrahim Ethem Sedef, Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ geliyor.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, hepsine müteşekkir…

Özellikle de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a…

Hedefe uygun süreç işliyor

Yozgat’ın doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımının yapılacağı Başkent Millet Bahçesi'ndeki Yozgat Tanıtım Günleri’yle ilgili Yozgat’ta Vali Ziya Polat başkanlığında Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Federasyon Başkanı Ahmet Koç ile ilgili bürokratların katıldığı üst üste toplantılar yapıldı.

Sonuç: Yozgat Tanıtım Günleri sorunsuz başlayacak ve amaca uygun şekilde tamamlanacak.

Yozgat’ı tanıtmak amacıyla yapılan bu tür faaliyetler içinde bu seferki etkinlik çok öne çıkıyor…

Bunun yansımaları, etkinliğin neşvüneması içinde yaşanarak görülecektir…

Ahmet Koç bilgilendirdi…

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Koç, Yozgat Tanıtım Günleri öncesi yaptığı açıklamada şu görküşleri paylaştı:

“Yozgat’ımızın tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, lezzetlerini, vatansever insanının duygu dünyasını ülkemizin kalbinden tüm cihana yansıtma gayesi ile bir araya geleceğiz. İl merkezi, ilçe, belde, köy hatta en küçük mezradaki potansiyelinin dahi temsil bulacağı anlamlı programda devletimizin kıymetli büyükleri, bürokrasi, iş dünyası, sivil toplum teşkilatları da bizleri yalnız bırakmayacaklar. Yoğun bir mesai ve gayretle hazırlıkları tamamlanan Yozgat Tanıtım Günleri’nde, kadim şehrimizin müstesna varlıklarını tanıtacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.