Yozgat Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği’nin Arabaşı Şöleni

Yerel 06.02.2024 - 15:49, Güncelleme: 06.02.2024 - 15:49
 

Yozgat Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği’nin Arabaşı Şöleni

ANKHABER / Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yozgat Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği’nin Arabaşı Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Yozgatlıları yalnız bırakmayan Başkan Yaşar, vatandaşlarla Arabaşı yuttu.
GENİŞ KATILIMLI BİR ETKİNLİK Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda düzenlenen Arabaşı Şöleni’ne Yaşar’ın yanı sıra; eski Tarım Orman ve Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Milletvekilleri, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İler, Yozgatlı Federasyon Başkanları ile çok sayıda hemşeri katıldı. Ayrıca; Ankara Milletvekili Adnan Beker, Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Yozgat önceki dönem Milletvekili Ali Keven, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Karadavut, Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğru, Doğu Türkistan Sürgün Başbakanı Erkin Sabit, Alevi İnanç Birliği Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Yozgat Belediyesi Kültür Müdürü Fadime Solmaz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Yozgat Vakıf Başkanı Durak Turan Düz, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Yenifakılılılar katılım sağladı. EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ Yenifakılı’nın resimlerle tanıtıldığı sergiyi de gezen Yaşar, “En büyük gücümüz milli birlik ve beraberliğimiz. Kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden, saygı ve hoşgörü çerçevesinde huzur içinde yaşarsak bugün Ortadoğu’da, komşularımızda yaşanan acıları yaşamayız. Yenimahalle’de tesis ettiğimiz huzur ve barışın kaynağı da bu anlayış. Hepimiz bu ülkenin birinci sınıf, eşit yurttaşlarıyız anlayışı ile Yenimahalle’yi yönettik “diye konuştu. Hemşeri derneklerinin toplumsal dayanışma acısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yaşar, “Anadolu’nun her yerinden gelip Başkent Ankara’yı yurt belleyen herkesin doğdukları toprakların kültürünü, gelenek ve göreneklerini unutmadan, doydukları topraklara sahip çıkması gerekir. Bu nedenle hemşeri dernekleri iyi günde kötü günde dayanışmak için, öz kültürünü kaybetmemek için çok önemlidir. Bu nedenle hemşeri derneklerini çök önemsiyorum” dedi.   YOZGATLILARDAN TEŞEKKÜR… Amacımız bir tas çorba içmek değil, birleşmek, kaynaşmak, hemşerilik bağlarını güçlendirmek diyen Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İleri, Başkan Yaşar’a desteği için teşekkür ederek, “Başkanımız Fethi Yaşar kapılarını bize her zaman açık tutmuştur, bize destek olmuştur. Yozgatlılar olarak biz kendisinden razıyız Allah da ondan razı olsun” diye konuştu. Gecenin sonunda ise günün anısına Yenifakılı Kırgızlarının düzenlediği Kalpak Giyme Töreninde Başkan Fethi Yaşar’a kalpak giydirildi. Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İler, etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
ANKHABER / Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yozgat Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği’nin Arabaşı Şöleni’ne ev sahipliği yaptı. Yozgatlıları yalnız bırakmayan Başkan Yaşar, vatandaşlarla Arabaşı yuttu.

GENİŞ KATILIMLI BİR ETKİNLİK

Yenimahalle Belediyesi İlkadım Salonu’nda düzenlenen Arabaşı Şöleni’ne Yaşar’ın yanı sıra; eski Tarım Orman ve Köy İşleri ve Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar, Milletvekilleri, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İler, Yozgatlı Federasyon Başkanları ile çok sayıda hemşeri katıldı.

Ayrıca; Ankara Milletvekili Adnan Beker, Ankara Milletvekili Ayhan Altıntaş, Yozgat önceki dönem Milletvekili Ali Keven, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Karadavut, Kahramankazan Belediye Başkan Yardımcısı Osman Doğru, Doğu Türkistan Sürgün Başbakanı Erkin Sabit, Alevi İnanç Birliği Başkanı Faruk Ali Yıldırım, Yozgat Belediyesi Kültür Müdürü Fadime Solmaz, Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Yozgat Vakıf Başkanı Durak Turan Düz, Belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Yenifakılılılar katılım sağladı.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ BİRLİĞİMİZ

Yenifakılı’nın resimlerle tanıtıldığı sergiyi de gezen Yaşar, “En büyük gücümüz milli birlik ve beraberliğimiz. Kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden, saygı ve hoşgörü çerçevesinde huzur içinde yaşarsak bugün Ortadoğu’da, komşularımızda yaşanan acıları yaşamayız. Yenimahalle’de tesis ettiğimiz huzur ve barışın kaynağı da bu anlayış. Hepimiz bu ülkenin birinci sınıf, eşit yurttaşlarıyız anlayışı ile Yenimahalle’yi yönettik “diye konuştu.

Hemşeri derneklerinin toplumsal dayanışma acısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yaşar, “Anadolu’nun her yerinden gelip Başkent Ankara’yı yurt belleyen herkesin doğdukları toprakların kültürünü, gelenek ve göreneklerini unutmadan, doydukları topraklara sahip çıkması gerekir. Bu nedenle hemşeri dernekleri iyi günde kötü günde dayanışmak için, öz kültürünü kaybetmemek için çok önemlidir. Bu nedenle hemşeri derneklerini çök önemsiyorum” dedi.

 

YOZGATLILARDAN TEŞEKKÜR…

Amacımız bir tas çorba içmek değil, birleşmek, kaynaşmak, hemşerilik bağlarını güçlendirmek diyen Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İleri, Başkan Yaşar’a desteği için teşekkür ederek, “Başkanımız Fethi Yaşar kapılarını bize her zaman açık tutmuştur, bize destek olmuştur. Yozgatlılar olarak biz kendisinden razıyız Allah da ondan razı olsun” diye konuştu.

Gecenin sonunda ise günün anısına Yenifakılı Kırgızlarının düzenlediği Kalpak Giyme Töreninde Başkan Fethi Yaşar’a kalpak giydirildi.

Yenifakılı ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Ramazan İler, etkinliğe katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.