Yılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz

Güncel (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 11.03.2024 - 14:32, Güncelleme: 11.03.2024 - 14:32
 

Yılmaz: İstihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün açıklanan iş gücü istatistiklerine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.
Cevdet Yılmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre; ocak ayı işsizlik verileri, aralık ayına göre bir miktar artış gösterse de Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerimizden daha iyi bir performans göstererek yüzde 9,1 olarak gerçekleşmiştir. İstihdam oranımız da yüzde 49'luk oranıyla bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaşmıştır." Ayrıca, özellikle kadın istihdamındaki artışla birlikte toplam istihdamın 32 milyon 222 bin kişiye çıktığını vurgulayan Yılmaz, "İstihdam, ekonomik potansiyeli yükselten etkisinin yanı sıra sosyal refahın artması bakımından da son derece önemlidir. Makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz." şeklinde değerlendirme yaptı.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün açıklanan iş gücü istatistiklerine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Cevdet Yılmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Mevsimsel etkilerden arındırılmış verilere göre; ocak ayı işsizlik verileri, aralık ayına göre bir miktar artış gösterse de Orta Vadeli Program (OVP) beklentilerimizden daha iyi bir performans göstererek yüzde 9,1 olarak gerçekleşmiştir. İstihdam oranımız da yüzde 49'luk oranıyla bugüne kadarki en yüksek seviyesine ulaşmıştır."

Ayrıca, özellikle kadın istihdamındaki artışla birlikte toplam istihdamın 32 milyon 222 bin kişiye çıktığını vurgulayan Yılmaz, "İstihdam, ekonomik potansiyeli yükselten etkisinin yanı sıra sosyal refahın artması bakımından da son derece önemlidir. Makro istikrar içinde, istihdam dostu politikalar izlemeye devam edeceğiz." şeklinde değerlendirme yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.