Yılmaz: Başkent’e Cumhuriyetle Yeniden Huzur Ve Bereket Geldi!

Güncel 28.10.2023 - 11:30, Güncelleme: 28.10.2023 - 11:30
 

Yılmaz: Başkent’e Cumhuriyetle Yeniden Huzur Ve Bereket Geldi!

Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKB) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Mesajında, 100 yıl önce atılan bağımsızlık çığlığının, demokratik cumhuriyetle ilelebet payidar kalacağını vurgu Yılmaz, 100 yıllık süreçte başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde emeği olan herkese şükran sunduklarını kaydetti. CUMHURİYET DEĞERLERİNİN İMAR ETTİĞİ KENT! AKK Başkanı Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ankara Kent Konseyi olarak görev yaptığımız 4.5 senede gücümüzü hep kurucu değerlerden aldık. İstikametini kurucu değerlerin belirlemediği yolcuğun, katılımcı demokrasi anlayışını yeşertmeyeceğini deneyimlemelerden öğrendik. Bu bakış açısı ile Başkentte spordan sanata, kültürden tarihe, çevreden iklim değişikliğine kentin her meselesinde, 5 bini aşkın adanmış gönüllü ile 100’lerce etkinliğe imza attık. BAŞKENTTE HUZUR VE BEREKET YENİDEN HAKİM KILINDI Ankara Kent Konseyi olarak; Büyük Önder Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılında Kızılay’da binlerce Ankaralının katılımıyla, aynı Dikmen sırtlarına kurtarıcısını bekleyen Seğmenler gibi ‘İyi ki geldin Paşam’ dedik. İstiklal Marşı’nın 100. Yılında Taceddin Derğahı’nda, Ankara’nın Başkent oluşu yıl dönümlerinde Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda kucakladık yeniden birbirimizi. ‘Türk Milletinin Melhame-i Kübra’sı Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında Polatlı’nın Sakarya Köyü’nde, Itri’nin Salat-ı Ümmiyesi ile bir kez daha ‘dur’ dedik geri çekilişe! En gür sesimizle, ‘Hattı Ankara, Sattı Vatan’ dedik. Büyük Önder’in, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ öğretisi ışığında Ankara’mızın her köşesindeki gencinden yaşlısına herkesin ‘kimsesi’ olmak için 5 Meclis ve 33 Çalışma Grubumuzu oluşturan 1800’e yaklaşan bileşenimizle ortak akıl etrafında bütünleşik. KATILIMCILIĞIN TEMİNATI CUMHURİYETTİR Ankara Kent Konseyi deneyimi gösterdi ki; Kent Konseyleri güçlü temsilin en aktif modeli olduğu gibi, Türkiye’nin 100 yılı aşan Cumhuriyet deneyimi de katılımcı demokrasinin teminatıdır. Bizi, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşıyacak anlayış da yegâne olarak budur. Bu düşüncelerle, başta ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 29 Ekim 1923’ten, 29 Ekim 2023’e kadar, mukaddes vatanımız ve milletimiz için hizmet etmiş tüm devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyor, vatanımızı bizlere kutsal yapan şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Türk Ulusunun son yurdu Anadolu coğrafyasında, ufuktan doğan güneş gibi yükselen Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti, nice yüzyılları aşarak ebediyen ve ilelebet payidar kalacaktır.”
Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği (TKB) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında, 100 yıl önce atılan bağımsızlık çığlığının, demokratik cumhuriyetle ilelebet payidar kalacağını vurgu Yılmaz, 100 yıllık süreçte başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye’nin kalkınmasında ve gelişmesinde emeği olan herkese şükran sunduklarını kaydetti.

CUMHURİYET DEĞERLERİNİN İMAR ETTİĞİ KENT!

AKK Başkanı Yılmaz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara Kent Konseyi olarak görev yaptığımız 4.5 senede gücümüzü hep kurucu değerlerden aldık. İstikametini kurucu değerlerin belirlemediği yolcuğun, katılımcı demokrasi anlayışını yeşertmeyeceğini deneyimlemelerden öğrendik. Bu bakış açısı ile Başkentte spordan sanata, kültürden tarihe, çevreden iklim değişikliğine kentin her meselesinde, 5 bini aşkın adanmış gönüllü ile 100’lerce etkinliğe imza attık.

BAŞKENTTE HUZUR VE BEREKET YENİDEN HAKİM KILINDI

Ankara Kent Konseyi olarak; Büyük Önder Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 100. yılında Kızılay’da binlerce Ankaralının katılımıyla, aynı Dikmen sırtlarına kurtarıcısını bekleyen Seğmenler gibi ‘İyi ki geldin Paşam’ dedik. İstiklal Marşı’nın 100. Yılında Taceddin Derğahı’nda, Ankara’nın Başkent oluşu yıl dönümlerinde Anıtkabir’de Ata’nın huzurunda kucakladık yeniden birbirimizi. ‘Türk Milletinin Melhame-i Kübra’sı Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. Yılında Polatlı’nın Sakarya Köyü’nde, Itri’nin Salat-ı Ümmiyesi ile bir kez daha ‘dur’ dedik geri çekilişe! En gür sesimizle, ‘Hattı Ankara, Sattı Vatan’ dedik.

Büyük Önder’in, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ öğretisi ışığında Ankara’mızın her köşesindeki gencinden yaşlısına herkesin ‘kimsesi’ olmak için 5 Meclis ve 33 Çalışma Grubumuzu oluşturan 1800’e yaklaşan bileşenimizle ortak akıl etrafında bütünleşik.

KATILIMCILIĞIN TEMİNATI CUMHURİYETTİR

Ankara Kent Konseyi deneyimi gösterdi ki; Kent Konseyleri güçlü temsilin en aktif modeli olduğu gibi, Türkiye’nin 100 yılı aşan Cumhuriyet deneyimi de katılımcı demokrasinin teminatıdır. Bizi, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşıyacak anlayış da yegâne olarak budur.

Bu düşüncelerle, başta ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 29 Ekim 1923’ten, 29 Ekim 2023’e kadar, mukaddes vatanımız ve milletimiz için hizmet etmiş tüm devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunuyor, vatanımızı bizlere kutsal yapan şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Türk Ulusunun son yurdu Anadolu coğrafyasında, ufuktan doğan güneş gibi yükselen Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti, nice yüzyılları aşarak ebediyen ve ilelebet payidar kalacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.