Yerel seçim oy pusulasında 'hile yok'

Güncel (HABER MERKEZİ) - HABER MERKEZİ | 05.02.2024 - 17:31, Güncelleme: 05.02.2024 - 17:50
 

Yerel seçim oy pusulasında 'hile yok'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 111. Sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı...
Bültenin içeriğine göre, bazı sosyal medya hesapları tarafından "Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Listesi" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin manipülasyon içerdiği tespit edildi. Ayrıca, "Afganistan’ın Kuzeyindeki Özbek ve Türkmen Bölgelerinde Özbekçe, Türkmence ve Türkçe Yasaklandı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Aynı şekilde, "YSK Başkanlığında Partilerin Oy Pusulasındaki Yerlerinin Belirlendiği Kurada Hile İması" başlıklı haberlerin de manipülasyon içerdiği vurgulandı. Buna ek olarak, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde kullanılacak oy pusulasındaki parti sıralamasının adil bir şekilde belirlendiği ve herhangi bir hile olmadan gerçekleştiği açıklandı. "F-16 SATIŞI ŞARTLARA BAĞLANDI" İDDİASI DOĞRU DEĞİL! Bülten, "Türkiye'ye F-16 Satışı Şartlara Bağlandı" iddiasının da doğru olmadığını ifade etti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ABD Kongresi'nde onaylandığı ancak herhangi bir şarta bağlanmadığı bilgisini içeriyordu. Emeklilik başvurularının kasıtlı bekletildiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı, Türk-Yunan Orduları'nın ortak devriye yapacakları ve Türk vatandaşlarının doğdukları yerlere geri gönderilmelerinin güvenli olmadığı iddialarının da doğru olmadığı bültenin diğer başlıkları arasındaydı. Ayrıca, "SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Maaş Kısıtlaması Getirildi" iddiasının da gerçeği yansıtmadığı, mevcut yasal düzenlemelere uygun olarak emeklilik aylıklarının bağlandığı belirtildi. Son olarak, "Beni Süheyla Mezarlığı Altından Geçen Tünel, Hamas'ın Üst Düzey Yetkilileri Tarafından Kullanıldı ve 7 Ekim Saldırıları Buradan Yönetildi" iddiasının da doğru olmadığı bildirildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 111. Sayılı Dezenformasyon Bülteni'ni yayımladı...

Bültenin içeriğine göre, bazı sosyal medya hesapları tarafından "Fatih İlçe Sağlık Müdürlüğü Çalışanları Listesi" iddiasıyla paylaşılan görüntülerin manipülasyon içerdiği tespit edildi.

Ayrıca, "Afganistan’ın Kuzeyindeki Özbek ve Türkmen Bölgelerinde Özbekçe, Türkmence ve Türkçe Yasaklandı" iddiasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Aynı şekilde, "YSK Başkanlığında Partilerin Oy Pusulasındaki Yerlerinin Belirlendiği Kurada Hile İması" başlıklı haberlerin de manipülasyon içerdiği vurgulandı. Buna ek olarak, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde kullanılacak oy pusulasındaki parti sıralamasının adil bir şekilde belirlendiği ve herhangi bir hile olmadan gerçekleştiği açıklandı.

"F-16 SATIŞI ŞARTLARA BAĞLANDI" İDDİASI DOĞRU DEĞİL!

Bülten, "Türkiye'ye F-16 Satışı Şartlara Bağlandı" iddiasının da doğru olmadığını ifade etti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda F-16 tedarik ve modernizasyon sürecinin ABD Kongresi'nde onaylandığı ancak herhangi bir şarta bağlanmadığı bilgisini içeriyordu.

Emeklilik başvurularının kasıtlı bekletildiği iddialarının da gerçeği yansıtmadığı, Türk-Yunan Orduları'nın ortak devriye yapacakları ve Türk vatandaşlarının doğdukları yerlere geri gönderilmelerinin güvenli olmadığı iddialarının da doğru olmadığı bültenin diğer başlıkları arasındaydı. Ayrıca, "SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Maaş Kısıtlaması Getirildi" iddiasının da gerçeği yansıtmadığı, mevcut yasal düzenlemelere uygun olarak emeklilik aylıklarının bağlandığı belirtildi.

Son olarak, "Beni Süheyla Mezarlığı Altından Geçen Tünel, Hamas'ın Üst Düzey Yetkilileri Tarafından Kullanıldı ve 7 Ekim Saldırıları Buradan Yönetildi" iddiasının da doğru olmadığı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.