''YENİMEK'' Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı

Kültür-Sanat 28.05.2024 - 21:48, Güncelleme: 28.05.2024 - 21:48
 

''YENİMEK'' Kültür ve Sanat Festivali Yapıldı

Sema KUMRULU / Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları, (YENİMEK) kursiyerlerinin bir yıl boyunca üzerinde çalıştığı eserlerini, YENİMEK Kültür ve Sanat Festivali ile sergiye çıkardı.
   Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen festivalde, kursiyerlerin el emeği ürünleri Yenimahallelilerin beğenisine sunuldu.     Kurulan stantlarda; resim, heykel, tel kırma, takı tasarım, makine nakışı, mefruşat, rölyef, 3 boyutlu resim, ahşap boyama seramik gibi el emeği ürünler yer aldı.    Kursiyerlerin çalışmalarını tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar; ''Yenimahalle'de 16'ncı yılımıza girdik. İlk yaptığımız işlerden birisi YENİMEK kurslarını açmak oldu. Bugün 21 mahallede 101 branşta 150'ye yakın öğretmenle vatandaşlarımızın meslek sahibi olarak bütçelerine katkı yapmaları için bu kursları devam ettiriyoruz. Büyük başarılar elde ettik. Okuma Yazma bilmeyip kurslarımızda okuma yazma öğrenen vatandaşlarımızın sayısı 11 bine ulaştı. Diğer branşlarda birçok vatandaşımız meslek sahibi oldu, ticarete atılıp, kendi iş yerlerini kurdu. Bizim görevimiz, sosyal belediyeciliği geliştirmektir'' diye konuştu.    25 Mayıs 2024 tarihinde başlayan festival, Türk Sanat Müziği Korosu Konseri, Çömlek Yapımı Atölyesi, Branşlar arası İnteraktif sunumlar ve YENİMEK Türk Halk Müziği Korosu Konseri ile 27 Mayıs Pazar günü son buldu.
Sema KUMRULU / Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları, (YENİMEK) kursiyerlerinin bir yıl boyunca üzerinde çalıştığı eserlerini, YENİMEK Kültür ve Sanat Festivali ile sergiye çıkardı.

   Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen festivalde, kursiyerlerin el emeği ürünleri Yenimahallelilerin beğenisine sunuldu.

    Kurulan stantlarda; resim, heykel, tel kırma, takı tasarım, makine nakışı, mefruşat, rölyef, 3 boyutlu resim, ahşap boyama seramik gibi el emeği ürünler yer aldı.

   Kursiyerlerin çalışmalarını tebrik eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar; ''Yenimahalle'de 16'ncı yılımıza girdik. İlk yaptığımız işlerden birisi YENİMEK kurslarını açmak oldu. Bugün 21 mahallede 101 branşta 150'ye yakın öğretmenle vatandaşlarımızın meslek sahibi olarak bütçelerine katkı yapmaları için bu kursları devam ettiriyoruz. Büyük başarılar elde ettik. Okuma Yazma bilmeyip kurslarımızda okuma yazma öğrenen vatandaşlarımızın sayısı 11 bine ulaştı. Diğer branşlarda birçok vatandaşımız meslek sahibi oldu, ticarete atılıp, kendi iş yerlerini kurdu. Bizim görevimiz, sosyal belediyeciliği geliştirmektir'' diye konuştu.

   25 Mayıs 2024 tarihinde başlayan festival, Türk Sanat Müziği Korosu Konseri, Çömlek Yapımı Atölyesi, Branşlar arası İnteraktif sunumlar ve YENİMEK Türk Halk Müziği Korosu Konseri ile 27 Mayıs Pazar günü son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.