Yenimahalle'ye geleceği koruma ödülü

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 08.02.2024 - 11:58, Güncelleme: 08.02.2024 - 11:58
 

Yenimahalle'ye geleceği koruma ödülü

Yenimahalle Belediyesi, 2019'da Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) kapsamında gönüllülük esasıyla yer alarak bir ödül kazandı.
Yenimahalle Belediyesi, "AB4 Enerji Dönüşümü: Batı Balkanlar ve Türkiye'deki Belediye Başkanları Sözleşmesi" kapsamında destek alarak hazırladığı SECAP sürecinde kendi teknik personeliyle tüm adımları atarak ödül almaya layık görüldü. Eylem Planı'nı oluşturan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekibi, 2023'te SECAP Hazırlama Lideri ödülüyle ödüllendirildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu başarıyla ilgili olarak, "Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreyi ve doğayı korumak zorundayız" ifadelerini kullandı. Yenimahalle Belediyesi, Merkezi Proje Yönetim Ajansı tarafından yürütülen projede en iyi belediye olarak seçilerek çevre rozeti kazandı. 24 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleşen ödül töreninde SECAP Hazırlama Lideri ödülünü aldı. Belediye personeline sertifikalarını Türkiye Takım Lideri DaıvaMatoniene takdim etti. Başkan Yaşar, SECAP'ı Ankara'da ilk hazırlayan ve sera gazı salınımını azaltma projeleri üreten bir belediye olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Hedeflerinin Türkiye'de enerji geçişini sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek olduğunu vurguladı. Ayrıca enerji tüketimini azaltarak yenilenebilir enerji projeleriyle yerel enerji üretimini artırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Elektrik maliyetlerini düşürmek ve sera gazı salınımını azaltmak için yerel projeler geliştirdiklerini, bununla birlikte güneş enerjisi panelleriyle 5 pazar yerini kapladıklarını ve diğerlerini de aynı şekilde temiz enerji üretim alanlarına dönüştüreceklerini belirtti. Ayrıca belediyeye ait tüm hizmet binalarını güneş enerjisi panelleriyle donatarak elektrik maliyetlerinden tasarruf etmeyi ve çevreye katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi
Yenimahalle Belediyesi, 2019'da Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) kapsamında gönüllülük esasıyla yer alarak bir ödül kazandı.

Yenimahalle Belediyesi, "AB4 Enerji Dönüşümü: Batı Balkanlar ve Türkiye'deki Belediye Başkanları Sözleşmesi" kapsamında destek alarak hazırladığı SECAP sürecinde kendi teknik personeliyle tüm adımları atarak ödül almaya layık görüldü.

Eylem Planı'nı oluşturan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekibi, 2023'te SECAP Hazırlama Lideri ödülüyle ödüllendirildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu başarıyla ilgili olarak, "Çocuklarımıza yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevreyi ve doğayı korumak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediyesi, Merkezi Proje Yönetim Ajansı tarafından yürütülen projede en iyi belediye olarak seçilerek çevre rozeti kazandı. 24 Ocak'ta İstanbul'da gerçekleşen ödül töreninde SECAP Hazırlama Lideri ödülünü aldı. Belediye personeline sertifikalarını Türkiye Takım Lideri DaıvaMatoniene takdim etti.

Başkan Yaşar, SECAP'ı Ankara'da ilk hazırlayan ve sera gazı salınımını azaltma projeleri üreten bir belediye olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Hedeflerinin Türkiye'de enerji geçişini sağlamak ve iklim değişikliğiyle mücadele etmek olduğunu vurguladı. Ayrıca enerji tüketimini azaltarak yenilenebilir enerji projeleriyle yerel enerji üretimini artırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Elektrik maliyetlerini düşürmek ve sera gazı salınımını azaltmak için yerel projeler geliştirdiklerini, bununla birlikte güneş enerjisi panelleriyle 5 pazar yerini kapladıklarını ve diğerlerini de aynı şekilde temiz enerji üretim alanlarına dönüştüreceklerini belirtti. Ayrıca belediyeye ait tüm hizmet binalarını güneş enerjisi panelleriyle donatarak elektrik maliyetlerinden tasarruf etmeyi ve çevreye katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.