Yenimahalle’nin 2023 bütçesi 1 milyar 550 milyon

Yerel 14.10.2022 - 11:20, Güncelleme: 14.10.2022 - 11:20
 

Yenimahalle’nin 2023 bütçesi 1 milyar 550 milyon

Yenimahalle Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşüldü. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında toplanan belediye meclisinde, mali bütçe inceleme raporları maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Oylamanın ardından oy çokluğu ile kabul edilen Yenimahalle Belediyesi’nin yeni dönem bütçesi, 1 milyar550milyon Türk Lirası olarak belirlendi.
Bütçeyi denk kullanıyor, gereksiz harcamıyoruz Toplantıda meclis üyelerine bugüne kadar yapılanları da aktaran Başkan Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden bugüne vatandaşın vergilerini halka fayda sağlayacak projelere yatırıyoruz. Yenimahalle’nin her yıl sağlıklı bir şekilde gelişimi için bütçeyi denk kullanmak, gereksiz yatırımlar yapmamak bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. 2009 yılından bugüne gösterdiğimiz bu özen Yenimahalle’yi Türkiye’de adından söz ettiren bir belediye konumuna ulaştırdı” dedi. Yenimahalle’ye yapılan yatırımların 2023 yılında da aralıksız süreceğini belirten Yaşar “Ülkemiz uzun bir süredir ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Yaşanan maliyet artışları ve enflasyon yüksekliği vatandaşlarımız kadar yerel yönetimleri de olumsuz etkiliyor. Yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen bürokratlarımızla birlikte bütçe kullanımında elimizden gelen tüm özeni gösteriyor, tasarrufu ön plana alarak hizmette kaliteden ödün vermeden çalışıyoruz. Yeni dönemde de vatandaşın ihtiyaçlarını göz önüne alarak yatırımlarımız aralıksız sürecek” dedi. Yenimahalle’de yatırımlar devam edecek Yaşar, “Ekim ayı sonunda Turgut Özal Mahallesi’ne konumlandıracağımız 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi’nin temelini atacağız. Bunun yanında yine aynı mahallemize kreş ve gündüz bakımevi ve Cumhuriyet Parkı’nın yapımını tamamlayacağız. Ayrıca Memlik Köy Konağı, Pir Sultan Abdal Cemevi, Macun Mahallesi Cami ve taziye evi, Şentepe Gündoğan Parkı, 16 dönümlük alana yeni hayvan barınağı gibi projelerimizde de çalışmalar devam ediyor. Yenimahalle alt yapı, üst yapı, asfalt, çevre düzenlemesi, kültür, sanat, spor gibi farklı alanlarda her mahalleye eşit hizmet götürerek adından övgüyle söz edilen ilçe konumuna geldi. Bu başarının altında Yenimahalle’nin emekçilerinin alın teri yatıyor. Bina yapımı hariç tüm hizmetlerimizi kendi araçlarımızı kullanarak kendi emekçilerimizle yapıyoruz. Söz verdiğimiz gibi Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de doğru ve dürüst hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Yenimahalle Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesi, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşüldü. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında toplanan belediye meclisinde, mali bütçe inceleme raporları maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Oylamanın ardından oy çokluğu ile kabul edilen Yenimahalle Belediyesi’nin yeni dönem bütçesi, 1 milyar550milyon Türk Lirası olarak belirlendi.

Bütçeyi denk kullanıyor, gereksiz harcamıyoruz

Toplantıda meclis üyelerine bugüne kadar yapılanları da aktaran Başkan Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden bugüne vatandaşın vergilerini halka fayda sağlayacak projelere yatırıyoruz. Yenimahalle’nin her yıl sağlıklı bir şekilde gelişimi için bütçeyi denk kullanmak, gereksiz yatırımlar yapmamak bizim en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. 2009 yılından bugüne gösterdiğimiz bu özen Yenimahalle’yi Türkiye’de adından söz ettiren bir belediye konumuna ulaştırdı” dedi.

Yenimahalle’ye yapılan yatırımların 2023 yılında da aralıksız süreceğini belirten Yaşar “Ülkemiz uzun bir süredir ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Yaşanan maliyet artışları ve enflasyon yüksekliği vatandaşlarımız kadar yerel yönetimleri de olumsuz etkiliyor. Yaşanan tüm bu sıkıntılara rağmen bürokratlarımızla birlikte bütçe kullanımında elimizden gelen tüm özeni gösteriyor, tasarrufu ön plana alarak hizmette kaliteden ödün vermeden çalışıyoruz. Yeni dönemde de vatandaşın ihtiyaçlarını göz önüne alarak yatırımlarımız aralıksız sürecek” dedi.

Yenimahalle’de yatırımlar devam edecek

Yaşar, “Ekim ayı sonunda Turgut Özal Mahallesi’ne konumlandıracağımız 100’üncü Yıl Cumhuriyet Akademisi’nin temelini atacağız. Bunun yanında yine aynı mahallemize kreş ve gündüz bakımevi ve Cumhuriyet Parkı’nın yapımını tamamlayacağız. Ayrıca Memlik Köy Konağı, Pir Sultan Abdal Cemevi, Macun Mahallesi Cami ve taziye evi, Şentepe Gündoğan Parkı, 16 dönümlük alana yeni hayvan barınağı gibi projelerimizde de çalışmalar devam ediyor. Yenimahalle alt yapı, üst yapı, asfalt, çevre düzenlemesi, kültür, sanat, spor gibi farklı alanlarda her mahalleye eşit hizmet götürerek adından övgüyle söz edilen ilçe konumuna geldi. Bu başarının altında Yenimahalle’nin emekçilerinin alın teri yatıyor. Bina yapımı hariç tüm hizmetlerimizi kendi araçlarımızı kullanarak kendi emekçilerimizle yapıyoruz. Söz verdiğimiz gibi Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de doğru ve dürüst hizmet vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.