Yenimahalle’den 100 korist ile 10 Kasım’a özel konser

Güncel 12.11.2023 - 11:34, Güncelleme: 12.11.2023 - 11:34
 

Yenimahalle’den 100 korist ile 10 Kasım’a özel konser

Yenimahalle Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında “10 Kasım Özel Konseri” ile yad etti.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde, Yenimahalle Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu ve Kent Orkestrası üyelerinden oluşan 100 korist sahne aldı. Konserde vatandaşları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar da yalnız bırakmadı. Işığı ışığımız, sevgisi umudumuz, fikirleri pusulamız Program, Yenimahalleli minik sunucular Duru ve Demir’in “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” şiirini okumasıyla başladı. Seyircilerin alkış yağmuruna tuttuğu ikili, daha sonra Başkan Yaşar’ı sahneye davet etti. Minikleri yanaklarında öperek kutlayan Yaşar, “Bu akşam, sadece kendi milletimiz için değil tüm insanlık tarihi için çok önemli bir insanı, büyük bir askeri dehayı, komutanı, devlet adamını, vatansever bir kahramanı,  Türklerin Ata’sını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 85’inci yıl dönümünü idrak etmek ve onu anmak için bir aradayız. Bizler, 57 yıllık ömrüne 11 savaş sığdıran, Filistin’de, Çanakkale’de, Sakarya’da kahramanlık destanı yazan, Gazi olan Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun nezdinde tüm şehitlerimizi minnetle anmak için buradayız. Bizler sana da tanınan bu özgürlüğü ve bir kez gelinen şu fani dünyada ömrünü bir ulusun varoluşuna adamış bir yurtseveri anmak için buradayız” dedi. Konuşmasında Atatürk’ün yolundan durmadan yürümeye devam edeceklerinin de altını çizen Yaşar, “Bizler, yolumuzu her kaybettiğimizde, her karanlığa düştüğümüzde O’nun rehberliğinde aydınlığa çıkacağımıza inandık. Tek bir çağın gerisinde kalmış sözü, bizi hayal kırıklığına uğratan tek bir nasihati yok.  Işığı ışığımız, sevgisi umudumuz, fikirleri pusulamız, O’nun yolundan yürüyecek çocuklar yetiştirmek ise borcumuz. Düşünceleri her zaman bizlere karanlık zamanlarda fener olsun diye kendisine verdiğimiz sözü hatırlamak için buradayız. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içenler olarak hep burada olacağız. Yılmayacağız, bıkmayacağız doğru yolda yürümekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. Yenimahalle’de Atatürk’ün sevdiği şarkılar yankılandı 100 koristin sahne aldığı gecede koro ve solo performanslarıyla büyük beğeni alan topluluk, Atatürk’ün sevdiği şarkılar; Havada Bulut Yok, İzmir’in Kavakları,Vardar Ovası,Fikrimin İnce Gülü ve Bilal Oğlan gibi eserleri seslendirdi. TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun da danslarıyla eşlik ettiği konseri, vatandaşlar ellerinde bayraklarla dinledi. Program Atabarı, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm ve İzmir Marşı ile coşkulu bir kapanış yaparken, Başkan Yaşar, Türk Halk Müziği Korosu Şefi Ümit Özdizlekli, Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Derya Bozkurt Uğurlu ve Kent Orkestrası Şefi Savaş Yakupoğlu’na çiçek takdim ederek teşekkür etti. Etkinlikler kapsamında belediye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümü münasebetiyle lokma döktürüp, ilçenin birçok noktasında ve konser çıkışında vatandaşlara ikram etti.
Yenimahalle Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 85’inci yılında “10 Kasım Özel Konseri” ile yad etti.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konserde, Yenimahalle Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Türk Sanat Müziği Korosu ve Kent Orkestrası üyelerinden oluşan 100 korist sahne aldı.

Konserde vatandaşları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, CHP İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar da yalnız bırakmadı.

Işığı ışığımız, sevgisi umudumuz, fikirleri pusulamız

Program, Yenimahalleli minik sunucular Duru ve Demir’in “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” şiirini okumasıyla başladı. Seyircilerin alkış yağmuruna tuttuğu ikili, daha sonra Başkan Yaşar’ı sahneye davet etti.

Minikleri yanaklarında öperek kutlayan Yaşar, “Bu akşam, sadece kendi milletimiz için değil tüm insanlık tarihi için çok önemli bir insanı, büyük bir askeri dehayı, komutanı, devlet adamını, vatansever bir kahramanı,  Türklerin Ata’sını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 85’inci yıl dönümünü idrak etmek ve onu anmak için bir aradayız. Bizler, 57 yıllık ömrüne 11 savaş sığdıran, Filistin’de, Çanakkale’de, Sakarya’da kahramanlık destanı yazan, Gazi olan Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun nezdinde tüm şehitlerimizi minnetle anmak için buradayız. Bizler sana da tanınan bu özgürlüğü ve bir kez gelinen şu fani dünyada ömrünü bir ulusun varoluşuna adamış bir yurtseveri anmak için buradayız” dedi.

Konuşmasında Atatürk’ün yolundan durmadan yürümeye devam edeceklerinin de altını çizen Yaşar, “Bizler, yolumuzu her kaybettiğimizde, her karanlığa düştüğümüzde O’nun rehberliğinde aydınlığa çıkacağımıza inandık. Tek bir çağın gerisinde kalmış sözü, bizi hayal kırıklığına uğratan tek bir nasihati yok.  Işığı ışığımız, sevgisi umudumuz, fikirleri pusulamız, O’nun yolundan yürüyecek çocuklar yetiştirmek ise borcumuz. Düşünceleri her zaman bizlere karanlık zamanlarda fener olsun diye kendisine verdiğimiz sözü hatırlamak için buradayız. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içenler olarak hep burada olacağız. Yılmayacağız, bıkmayacağız doğru yolda yürümekten vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Yenimahalle’de Atatürk’ün sevdiği şarkılar yankılandı

100 koristin sahne aldığı gecede koro ve solo performanslarıyla büyük beğeni alan topluluk, Atatürk’ün sevdiği şarkılar; Havada Bulut Yok, İzmir’in Kavakları,Vardar Ovası,Fikrimin İnce Gülü ve Bilal Oğlan gibi eserleri seslendirdi.

TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun da danslarıyla eşlik ettiği konseri, vatandaşlar ellerinde bayraklarla dinledi. Program Atabarı, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm ve İzmir Marşı ile coşkulu bir kapanış yaparken, Başkan Yaşar, Türk Halk Müziği Korosu Şefi Ümit Özdizlekli, Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Derya Bozkurt Uğurlu ve Kent Orkestrası Şefi Savaş Yakupoğlu’na çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Etkinlikler kapsamında belediye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 85’inci ölüm yıldönümü münasebetiyle lokma döktürüp, ilçenin birçok noktasında ve konser çıkışında vatandaşlara ikram etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.