Yenimahalle'de sanat dolu Tiyatro Festivali

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 26.01.2024 - 12:37, Güncelleme: 26.01.2024 - 12:37
 

Yenimahalle'de sanat dolu Tiyatro Festivali

Ankara; Rutkay Aziz'in başrolünde yer aldığı "Bir Halk Düşmanı" adlı oyuna ev sahipliği yaptı. İlçedeki Tiyatro Festivali'nin süreceğini açıklandı...
Yenimahalle Belediyesi, Ankara sakinlerini kültür ve sanat etkinlikleriyle bir araya getirme çabasını sürdürüyor. Türk Tiyatrosu'nun öncü isimlerinden Rutkay Aziz'in başrolünde yer aldığı "Bir Halk Düşmanı" adlı tiyatro oyunu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde seyircilerle buluştu. Henrik İbsen'in eseri olan ve çevirmen Yılmaz Onay'a ithaf edilen "Bir Halk Düşmanı" oyununda Rutkay Aziz'in yönetmenliğinde sahne alan geniş oyuncu kadrosu, seyircilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Oyunda, umutlarını yeni kurulan kaplıcalara bağlayan kent sakinlerinin, doktorun buluşuyla sarsılan umutları ele alınıyor. Halkın çıkarlarını savunan doktorun, çıkar sağlayanlar karşısındaki mücadelesi trajikomik bir dille seyirciye aktarıldı. YENİMAHALLE'DE TİYATRO FESTİVALİ DEVAM EDİYOR Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, oyunculara teşekkür ederek çiçek verdi ve "Her yıl düzenlediğimiz geleneksel Tiyatro Festivali devam ediyor. Festivalimiz mart ayı sonuna kadar devam edecek. Yarıyıl tatili nedeniyle çocuk tiyatrolarına da ev sahipliği yapıyoruz. Büyük bir usta olan Rutkay Aziz'in başrolünde olduğu oyunu, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Tiyatro festivalinin mart ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.
Ankara; Rutkay Aziz'in başrolünde yer aldığı "Bir Halk Düşmanı" adlı oyuna ev sahipliği yaptı. İlçedeki Tiyatro Festivali'nin süreceğini açıklandı...

Yenimahalle Belediyesi, Ankara sakinlerini kültür ve sanat etkinlikleriyle bir araya getirme çabasını sürdürüyor. Türk Tiyatrosu'nun öncü isimlerinden Rutkay Aziz'in başrolünde yer aldığı "Bir Halk Düşmanı" adlı tiyatro oyunu, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde seyircilerle buluştu.

Henrik İbsen'in eseri olan ve çevirmen Yılmaz Onay'a ithaf edilen "Bir Halk Düşmanı" oyununda Rutkay Aziz'in yönetmenliğinde sahne alan geniş oyuncu kadrosu, seyircilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Oyunda, umutlarını yeni kurulan kaplıcalara bağlayan kent sakinlerinin, doktorun buluşuyla sarsılan umutları ele alınıyor. Halkın çıkarlarını savunan doktorun, çıkar sağlayanlar karşısındaki mücadelesi trajikomik bir dille seyirciye aktarıldı.

YENİMAHALLE'DE TİYATRO FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, oyunculara teşekkür ederek çiçek verdi ve "Her yıl düzenlediğimiz geleneksel Tiyatro Festivali devam ediyor. Festivalimiz mart ayı sonuna kadar devam edecek. Yarıyıl tatili nedeniyle çocuk tiyatrolarına da ev sahipliği yapıyoruz. Büyük bir usta olan Rutkay Aziz'in başrolünde olduğu oyunu, kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi. Tiyatro festivalinin mart ayı sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.