Yenimahalle'de miniklere diş dersi ve kontrolü

Sağlık (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 21.02.2024 - 10:09, Güncelleme: 21.02.2024 - 10:09
 

Yenimahalle'de miniklere diş dersi ve kontrolü

Yenimahalle Belediyesi'nin gerçekleştirdiği diş taraması etkinliğine katılan çocuklar, diş ve ağız sağlığı hakkında bilgilendirilirken; dişleri de kontrol edildi...
Etkinlikte çocuklara dişlerini nasıl doğru bir şekilde fırçalamaları gerektiği konusunda uygulamalı eğitim verilmesi, onların bu alışkanlığı edinmeleri için önemli bir adım. Ayrıca, çocuklara diş fırçası, diş macunu ve bir diş takvimi hediye edilerek, diş fırçalama alışkanlığını günlük rutinlerine dahil etmeleri teşvik ediliyor. Doktorların vurguladığı gibi, çocuklardaki diş çürüklerinin önlenmesi, sadece çocukların değil, ailelerin de yaşam kalitesini doğrudan etkileyebilen bir konu. Bu nedenle, diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi için çocukluk döneminden itibaren atılacak adımlar büyük önem taşıyor. Ebeveynlerin bu sorumluluğun farkında olması ve çocuklarına sağlıklı alışkanlıklar kazandırması, hem bireysel hem de toplumsal sağlık için kritik bir öneme sahip. Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği bu tür sağlık etkinlikleri, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına örnek teşkil ediyor. Bu tür önleyici sağlık hizmetleri, uzun vadede sağlık sistemi üzerindeki yükü hafifletmeye ve bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.
Yenimahalle Belediyesi'nin gerçekleştirdiği diş taraması etkinliğine katılan çocuklar, diş ve ağız sağlığı hakkında bilgilendirilirken; dişleri de kontrol edildi...

Etkinlikte çocuklara dişlerini nasıl doğru bir şekilde fırçalamaları gerektiği konusunda uygulamalı eğitim verilmesi, onların bu alışkanlığı edinmeleri için önemli bir adım. Ayrıca, çocuklara diş fırçası, diş macunu ve bir diş takvimi hediye edilerek, diş fırçalama alışkanlığını günlük rutinlerine dahil etmeleri teşvik ediliyor.

Doktorların vurguladığı gibi, çocuklardaki diş çürüklerinin önlenmesi, sadece çocukların değil, ailelerin de yaşam kalitesini doğrudan etkileyebilen bir konu. Bu nedenle, diş sağlığının korunması ve geliştirilmesi için çocukluk döneminden itibaren atılacak adımlar büyük önem taşıyor. Ebeveynlerin bu sorumluluğun farkında olması ve çocuklarına sağlıklı alışkanlıklar kazandırması, hem bireysel hem de toplumsal sağlık için kritik bir öneme sahip.

Yenimahalle Belediyesi'nin düzenlediği bu tür sağlık etkinlikleri, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına örnek teşkil ediyor. Bu tür önleyici sağlık hizmetleri, uzun vadede sağlık sistemi üzerindeki yükü hafifletmeye ve bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.