Yenimahalle'de hastalar yalnız kalmıyor; reçeteleri evde yazılıyor

Sağlık (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 30.01.2024 - 12:20, Güncelleme: 30.01.2024 - 12:20
 

Yenimahalle'de hastalar yalnız kalmıyor; reçeteleri evde yazılıyor

Yenimahalle Belediyesi, 2014 yılında başlattığı Evde Sağlık Hizmeti Projesi ile evden çıkamayacak durumda olan hastaların yardımına koşmaya devam ediyor.
Yenimahalle Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmet kapsamında, bir doktor ve bir hemşire eşliğinde hafta içi her gün hasta ziyaretleri yapılıyor. Yenimahalle sakinlerine sağlık hizmetini evlerine taşıyan belediye, 9 yıl içinde 6 bin 750 vatandaşın bu hizmetten yararlanmasını sağlamıştır. Evde sağlık hizmeti, genel muayene, pansuman, yara bakımı, kan tetkiki, sonda takma ve değiştirme, reçetelendirilmiş serum takma, enjeksiyon, dikiş alma gibi işlemleri içerirken, geçen yıl başlatılan yeni hizmetle birlikte hastaların reçeteleri de evlerinde yazılmaya başlandı. Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün 526 24 06 numaralı telefonunu arayarak evde sağlık hizmeti talebinde bulunabiliyorlar. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, halk sağlığını ön planda tuttuklarını belirterek, "Yenimahalle'de özellikle eğitim ve sağlık alanlarına büyük önem veriyoruz. Her mahalleye sağlık ocağı yaparak vatandaşlarımızın kendi mahallesinde gerekli kontrolleri yapabilmesini sağlıyoruz. Evde sağlık hizmeti projemizle yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Yeni uygulamamızla doktorlarımız hastaların reçetelerini evlerinde yazarak hastaneye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ihtiyacı olan her vatandaşımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.
Yenimahalle Belediyesi, 2014 yılında başlattığı Evde Sağlık Hizmeti Projesi ile evden çıkamayacak durumda olan hastaların yardımına koşmaya devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmet kapsamında, bir doktor ve bir hemşire eşliğinde hafta içi her gün hasta ziyaretleri yapılıyor. Yenimahalle sakinlerine sağlık hizmetini evlerine taşıyan belediye, 9 yıl içinde 6 bin 750 vatandaşın bu hizmetten yararlanmasını sağlamıştır.

Evde sağlık hizmeti, genel muayene, pansuman, yara bakımı, kan tetkiki, sonda takma ve değiştirme, reçetelendirilmiş serum takma, enjeksiyon, dikiş alma gibi işlemleri içerirken, geçen yıl başlatılan yeni hizmetle birlikte hastaların reçeteleri de evlerinde yazılmaya başlandı.

Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün 526 24 06 numaralı telefonunu arayarak evde sağlık hizmeti talebinde bulunabiliyorlar.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, halk sağlığını ön planda tuttuklarını belirterek, "Yenimahalle'de özellikle eğitim ve sağlık alanlarına büyük önem veriyoruz. Her mahalleye sağlık ocağı yaparak vatandaşlarımızın kendi mahallesinde gerekli kontrolleri yapabilmesini sağlıyoruz. Evde sağlık hizmeti projemizle yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunuyoruz. Yeni uygulamamızla doktorlarımız hastaların reçetelerini evlerinde yazarak hastaneye gitme zorunluluğunu ortadan kaldırıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana ihtiyacı olan her vatandaşımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.