Yenimahalle'de çocuklara moral etkinliği

Ankara 26.02.2023 - 12:25, Güncelleme: 26.02.2023 - 12:25
 

Yenimahalle'de çocuklara moral etkinliği

Yenimahalle Belediyesi, deprem bölgelerinden gelerek Yenimahalle’ye yerleşen çocukları, deprem gündeminden uzaklaştırmak amacıyla etkinlikler düzenledi... Batıkent Meydan AVM Lamode Düğün Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe, 300’e yakın anne ve çocuk katıldı...
Etkinlikler kapsamında çocuklar, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) öğretmenleri tarafından keçe, takı, yüz boyama, resim, ebru sanatı, cam atölyesi gibi branşlarda eğitim aldı. Birçok branşla ilk defa tanışma fırsatı bulan minikler, meraklı gözlerle öğretmenlerinin gösterdiklerini icra etmeye çalıştı. Ressam Hikmet Çetinkaya’nın da çocukları yalnız bırakmadığı günde, Çetinkaya miniklerin resim çizmesine yardım etti. Resim çalışmasıyla duygularını kağıda aktaran çocukların, kağıtlara çoğunlukla ev çizmesi de dikkat çekti. Ayrıca çocuklar, Karagöz-Hacivat Gösterisi ile de büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Taşınma hazırlığındaydılar Çocuklar eğlenirken, 20’ye yakın Psikolog ve Pedagog da çocuklarıyla birlikte etkinliğe gelen annelere psikolojik destek verdi. Uzmanlar, görüşmeler sırasında çocukların ve ebeveynlerin deprem nedeniyle yaşadıkları travmaları kısa sürede atlatabilmeleri için annelerle konuştu. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden eşi ve 3 kızıyla Yenimahalle’ye yerleştiklerini söyleyen Fatma Sancaktar, anlattıkları ile yürekleri burktu. Deprem öncesi Hatay’da kirada oturdukları konuttan taşınma aşamasında olduklarını anlatan Sancaktar, “Depremden önce biz taşınma hazırlığındaydık. Başka bir ev tuttuk ve eşyalarımızı taşıyorduk. O sırada deprem meydana geldi. Kendimizi can havliyle sokağa attık. Sonrada ev yıkıldı. Çok şükür hiçbirimize zarar gelmedi. Sadece eşyalarımızın yarısı yıkılan o evde, diğer yarısı da tuttuğumuz ağır hasar alan konutta kaldı” dedi. Yenimahalle’yi çok sevdiler Hatay’a dönmeyi düşünmediklerini ve Yenimahalle’yi çok sevdiklerini de dile getiren Sancaktar, “Hatay’da bir hafta sokakta yaşadık. Eşim derme çatma bir brandayla bize çatı yaptı ve 3 çocuğumla orada kaldık. Her yer yangın yeriydi. Sonra buraya geldik. Gerçekten buranın insanı çok candan, yardımsever. Bizlere çok yardımcı oldular. Eşim iş buldu. Herkesten Allah razı olsun. Bugün buraya çocuklarımız heyecanla geldi. Yenimahalle Belediye Başkanı’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Deprem sonrası doğup büyüdüğü toprakları bırakmak zorunda kalan vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “ Depremin ilk gününden bu yana barınma ve temel ihtiyaçlar konusunda her zaman destek olduğumuz depremzedelerimizin daima yanlarındayız. Bugün burada çocuklarımız eğlendi. Annelerimiz bu felaketin yaralarını kısa sürede atlatabilmek için psikolojik destek aldı. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın İnşallah” dedi.
Yenimahalle Belediyesi, deprem bölgelerinden gelerek Yenimahalle’ye yerleşen çocukları, deprem gündeminden uzaklaştırmak amacıyla etkinlikler düzenledi... Batıkent Meydan AVM Lamode Düğün Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe, 300’e yakın anne ve çocuk katıldı...

Etkinlikler kapsamında çocuklar, Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) öğretmenleri tarafından keçe, takı, yüz boyama, resim, ebru sanatı, cam atölyesi gibi branşlarda eğitim aldı. Birçok branşla ilk defa tanışma fırsatı bulan minikler, meraklı gözlerle öğretmenlerinin gösterdiklerini icra etmeye çalıştı.

Ressam Hikmet Çetinkaya’nın da çocukları yalnız bırakmadığı günde, Çetinkaya miniklerin resim çizmesine yardım etti. Resim çalışmasıyla duygularını kağıda aktaran çocukların, kağıtlara çoğunlukla ev çizmesi de dikkat çekti. Ayrıca çocuklar, Karagöz-Hacivat Gösterisi ile de büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı.

Taşınma hazırlığındaydılar

Çocuklar eğlenirken, 20’ye yakın Psikolog ve Pedagog da çocuklarıyla birlikte etkinliğe gelen annelere psikolojik destek verdi. Uzmanlar, görüşmeler sırasında çocukların ve ebeveynlerin deprem nedeniyle yaşadıkları travmaları kısa sürede atlatabilmeleri için annelerle konuştu.

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden eşi ve 3 kızıyla Yenimahalle’ye yerleştiklerini söyleyen Fatma Sancaktar, anlattıkları ile yürekleri burktu.

Deprem öncesi Hatay’da kirada oturdukları konuttan taşınma aşamasında olduklarını anlatan Sancaktar, “Depremden önce biz taşınma hazırlığındaydık. Başka bir ev tuttuk ve eşyalarımızı taşıyorduk. O sırada deprem meydana geldi. Kendimizi can havliyle sokağa attık. Sonrada ev yıkıldı. Çok şükür hiçbirimize zarar gelmedi. Sadece eşyalarımızın yarısı yıkılan o evde, diğer yarısı da tuttuğumuz ağır hasar alan konutta kaldı” dedi.

Yenimahalle’yi çok sevdiler

Hatay’a dönmeyi düşünmediklerini ve Yenimahalle’yi çok sevdiklerini de dile getiren Sancaktar, “Hatay’da bir hafta sokakta yaşadık. Eşim derme çatma bir brandayla bize çatı yaptı ve 3 çocuğumla orada kaldık. Her yer yangın yeriydi. Sonra buraya geldik. Gerçekten buranın insanı çok candan, yardımsever. Bizlere çok yardımcı oldular. Eşim iş buldu. Herkesten Allah razı olsun. Bugün buraya çocuklarımız heyecanla geldi. Yenimahalle Belediye Başkanı’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Deprem sonrası doğup büyüdüğü toprakları bırakmak zorunda kalan vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “ Depremin ilk gününden bu yana barınma ve temel ihtiyaçlar konusunda her zaman destek olduğumuz depremzedelerimizin daima yanlarındayız. Bugün burada çocuklarımız eğlendi. Annelerimiz bu felaketin yaralarını kısa sürede atlatabilmek için psikolojik destek aldı. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın İnşallah” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.