Yenimahalle’de çevre ve temizlik etkinliği gerçekleşti

Yerel 03.09.2023 - 11:45, Güncelleme: 03.09.2023 - 11:45
 

Yenimahalle’de çevre ve temizlik etkinliği gerçekleşti

Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Altınyıldız Classics ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı ortaklığında “Dünya Yaşasın Diye” sloganıyla atık toplama etkinliği düzenledi.
Çevre ve temizlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen etkinliğe, 20 gönüllü katıldı. 140 kg evsel, 90 kg geri dönüşebilen atık toplandı Gönüllüler, pilot bölge olarak seçilen Memlik Mahallesi’nin piknik alanları ve yol kenarlarında tespit edilen geri dönüşebilen ve geri dönüşemeyen atıkları iki farklı kategoride topladı. Etkinlik sonunda toplanan atıklar tartılarak atık miktarı tespit edildi. Bir saatlik kısa bir sürede 140 kg evsel, 90 kg geri dönüşebilen atık birikti. Evsel atıklar Yenimahalle Belediyesi’nin çöp kamyonlarına yüklenerek döküm sahasına, geri dönüşebilen atıklar ise geri dönüşüm tesisine gönderildi. Çevreye karşı sorumluluk zamanı Doğa’yı korumanın ve temiz tutmanın önemine değinen katılımcılar, “Doğa bizim yüklediğimiz yükü kaldıramayacak duruma geleli yıllar oldu ancak insanlar bu duruma doğrudan katkıları olduğunu düşünmedikleri için bireysel olarak sorumluluklarını yerine getirmemekte ısrar ediyorlar. Maalesef doğada yarattığımız bu tahribatın bu yıl yansımalarını fazlasıyla gördük.  Zaman artık hepimizin çevreye karşı sorumluluğunu yerine getirme zamanıdır” dedi.
Yenimahalle Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Altınyıldız Classics ve Çöpüne Sahip Çık Vakfı ortaklığında “Dünya Yaşasın Diye” sloganıyla atık toplama etkinliği düzenledi.

Çevre ve temizlik konusunda farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen etkinliğe, 20 gönüllü katıldı.

140 kg evsel, 90 kg geri dönüşebilen atık toplandı

Gönüllüler, pilot bölge olarak seçilen Memlik Mahallesi’nin piknik alanları ve yol kenarlarında tespit edilen geri dönüşebilen ve geri dönüşemeyen atıkları iki farklı kategoride topladı.

Etkinlik sonunda toplanan atıklar tartılarak atık miktarı tespit edildi. Bir saatlik kısa bir sürede 140 kg evsel, 90 kg geri dönüşebilen atık birikti. Evsel atıklar Yenimahalle Belediyesi’nin çöp kamyonlarına yüklenerek döküm sahasına, geri dönüşebilen atıklar ise geri dönüşüm tesisine gönderildi.

Çevreye karşı sorumluluk zamanı

Doğa’yı korumanın ve temiz tutmanın önemine değinen katılımcılar, “Doğa bizim yüklediğimiz yükü kaldıramayacak duruma geleli yıllar oldu ancak insanlar bu duruma doğrudan katkıları olduğunu düşünmedikleri için bireysel olarak sorumluluklarını yerine getirmemekte ısrar ediyorlar. Maalesef doğada yarattığımız bu tahribatın bu yıl yansımalarını fazlasıyla gördük.  Zaman artık hepimizin çevreye karşı sorumluluğunu yerine getirme zamanıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.