Yenimahalle’de 100’üncü yıl 100 kişilik koro ile kutlandı

Kültür-Sanat 01.12.2023 - 11:17, Güncelleme: 01.12.2023 - 11:17
 

Yenimahalle’de 100’üncü yıl 100 kişilik koro ile kutlandı

Kültür ve sanatta başkentin merkezi haline gelen Yenimahalle, DEÇEMKO TSM, TEKSANDER TSM ve VEFA TSM korolarının ortaklaşa gerçekleştirdiği Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri’ne ev sahipliği yaptı.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, dernek ve koro başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ülgen Özalp’ın sunumu ile düzenlenen programda Cumhuriyetin 100. Yılı 100 kişilik koro ile kutlandı.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserdeşef Seçil Ak Kutlu yönetiminde geçmişten günümüze Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin ölümsüz eserleri üç kardeş koro tarafından seslendirildi. Ne konumda olursak olalım Atatürk’e borçluyuz Konser öncesinde katılımcılara seslenen Başkan Yaşar, “Bizim Cumhuriyetimiz tükenmiş bir ülkenin küllerinden ulus bilinciyle yeniden doğması ile oluşmuştur. Yedi düvele karşı mücadele veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletini ulus bilinci ve eşit yurttaşlık çevresinde birleştirerek bağımsızlık mücadelesinin yürütülmesine imkan sağlamıştır. Atatürk milletin idaresini millet kendi tayin edecektir diyerek meclisi egemen kılmıştır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dedi ve bu düşünceyle Cumhuriyetin temellerini sağlam bir şekilde atmayı başardı. Bugün ne konumda olursak olalım hepimiz bu konumu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu büyük lideri ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
Kültür ve sanatta başkentin merkezi haline gelen Yenimahalle, DEÇEMKO TSM, TEKSANDER TSM ve VEFA TSM korolarının ortaklaşa gerçekleştirdiği Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri’ne ev sahipliği yaptı.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Genco Erkal Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, dernek ve koro başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ülgen Özalp’ın sunumu ile düzenlenen programda Cumhuriyetin 100. Yılı 100 kişilik koro ile kutlandı.Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserdeşef Seçil Ak Kutlu yönetiminde geçmişten günümüze Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziğinin ölümsüz eserleri üç kardeş koro tarafından seslendirildi.

Ne konumda olursak olalım Atatürk’e borçluyuz

Konser öncesinde katılımcılara seslenen Başkan Yaşar, “Bizim Cumhuriyetimiz tükenmiş bir ülkenin küllerinden ulus bilinciyle yeniden doğması ile oluşmuştur. Yedi düvele karşı mücadele veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletini ulus bilinci ve eşit yurttaşlık çevresinde birleştirerek bağımsızlık mücadelesinin yürütülmesine imkan sağlamıştır. Atatürk milletin idaresini millet kendi tayin edecektir diyerek meclisi egemen kılmıştır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dedi ve bu düşünceyle Cumhuriyetin temellerini sağlam bir şekilde atmayı başardı. Bugün ne konumda olursak olalım hepimiz bu konumu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu büyük lideri ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.