Yenimahalle tiyatroya değer katıyor

Kültür-Sanat (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 28.01.2024 - 11:49, Güncelleme: 28.01.2024 - 11:49
 

Yenimahalle tiyatroya değer katıyor

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sadri Alışık Konservatuvarı'nda eğitim alan öğrencilerin mezuniyet oyunu olan Tartuffe'u izledi.
Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Salonu'nda sahnelenen oyun, Başkan Yaşar'ın yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, oyuncu Sadri Alışık, belediye meclis üyeleri, Sadri Alışık Konservatuvarı eğitmenleri ve birçok tiyatrosever tarafından izlendi. Genç yetenekler, Fransız yazar Molière'in yazdığı ve Şair Orhan Veli Kanık'ın çevirdiği Tartuffe oyununu sahnede canlandırdı. Zengin bir ailenin evine yardımcı olarak yerleşerek yaptığı oyunlarla evin yönetimini ele geçirmeye çalışan sahtekâr Tartuffe'ün, hem kendisinin hem de ailesinin başına açtığı olaylar, genç tiyatrocuların mizahi anlayışıyla seyirciye aktarıldı. Oyun öncesinde katılımcılara ve genç tiyatroculara seslenen Belediye Başkan Fethi Yaşar, "Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya saygı gösterdik. Çünkü sanat, kültür bu ülke için çok önemli. Bizi birbirimize bağlayan, kardeşliğimizi pekiştiren, eleştiren ve öğreten bir yaşamın parçasıdır sanat. Göreve geldiğimizde Yenimahalle Belediyesi'nin küçük bir tiyatro salonu vardı. Bugün ise 7 farklı tiyatro salonumuz bulunmaktadır. Her bölgede sanat ve kültür için salonlar oluşturduk. Önümüzdeki dönemde Yenimahalle Kent Tiyatrosu'nu da kurmayı planlıyoruz. Yenimahallelilerin sanattan uzak kalmaması için sanatın her alanına ayrı bir değer veriyoruz. Konservatuvarımız, 5 yılda 60 tiyatro oyuncusunun yetişmesine ve sanat camiasına katılmasına imkân sağladı. Sadri Alışık Konservatuvarı'nda eğitim veren hocalarımıza ve başarılı olan tüm öğrencilere yürekten tebriklerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sadri Alışık Konservatuvarı'nda eğitim alan öğrencilerin mezuniyet oyunu olan Tartuffe'u izledi.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Salonu'nda sahnelenen oyun, Başkan Yaşar'ın yanı sıra CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, oyuncu Sadri Alışık, belediye meclis üyeleri, Sadri Alışık Konservatuvarı eğitmenleri ve birçok tiyatrosever tarafından izlendi.

Genç yetenekler, Fransız yazar Molière'in yazdığı ve Şair Orhan Veli Kanık'ın çevirdiği Tartuffe oyununu sahnede canlandırdı. Zengin bir ailenin evine yardımcı olarak yerleşerek yaptığı oyunlarla evin yönetimini ele geçirmeye çalışan sahtekâr Tartuffe'ün, hem kendisinin hem de ailesinin başına açtığı olaylar, genç tiyatrocuların mizahi anlayışıyla seyirciye aktarıldı.

Oyun öncesinde katılımcılara ve genç tiyatroculara seslenen Belediye Başkan Fethi Yaşar, "Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya saygı gösterdik. Çünkü sanat, kültür bu ülke için çok önemli. Bizi birbirimize bağlayan, kardeşliğimizi pekiştiren, eleştiren ve öğreten bir yaşamın parçasıdır sanat. Göreve geldiğimizde Yenimahalle Belediyesi'nin küçük bir tiyatro salonu vardı. Bugün ise 7 farklı tiyatro salonumuz bulunmaktadır. Her bölgede sanat ve kültür için salonlar oluşturduk. Önümüzdeki dönemde Yenimahalle Kent Tiyatrosu'nu da kurmayı planlıyoruz. Yenimahallelilerin sanattan uzak kalmaması için sanatın her alanına ayrı bir değer veriyoruz. Konservatuvarımız, 5 yılda 60 tiyatro oyuncusunun yetişmesine ve sanat camiasına katılmasına imkân sağladı. Sadri Alışık Konservatuvarı'nda eğitim veren hocalarımıza ve başarılı olan tüm öğrencilere yürekten tebriklerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.