Yenimahalle çocuklar için en güzel tatil ilçesi

Ankara (BASIN BÜLTENİ) - BASIN BÜLTENİ | 25.01.2024 - 23:12, Güncelleme: 25.01.2024 - 23:12
 

Yenimahalle çocuklar için en güzel tatil ilçesi

Yenimahalle Belediyesi'nin çocuklara yönelik hediyesi olan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, sömestr tatilinde çocukların favori ziyaret noktası haline geldi.
Çocuklara karne hediyesi olarak bireysel ziyaretlere açılan Türkiye'nin ilk çocuk müzesi, yarıyıl tatilinin başında minik ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz yıl 4-12 yaş aralığındaki 10 binden fazla öğrenciyi ağırlayan çocuk müzesi, şimdi de Başkentli çocukları ücretsiz olarak ağırlıyor. Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, 5 Şubat tarihine kadar sürecek yarıyıl tatili boyunca çocuklar için çeşitli ve eğitici etkinliklere ev sahipliği yapacak. Eğlenceli bilim eğitimi alanında uzman eğitmenler tarafından sunulan müze, çocuklara Atatürk ve Cumhuriyet, Arkeoloji ve Uygarlık, bilim ve galeri, planetaryum ve uzay merkezi, masal ve mutluluk, veterinerlik ve sevgi, entomoloji ve birlik, vahşi yaşam ve yardım severlik, çevre ve saygı gibi öğretici keşif alanlarında keyifli bir tatil deneyimi sunuyor. ÇOCUKLARA KATKI SAĞLIYOR Ayrıca, etkinlik atölyesinde gerçekleştirilen taş boyama, kumaş boyama, kukla yapımı gibi etkinliklerle çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkıda bulunuyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çocukların iyi bir eğitim almasının önemine vurgu yaparak, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmeleri gerekiyor. Çocuklarımızın bilimin ışığında, değerlerimizi öğrenerek yetişmesi için bu müzeyi hayata geçirdik. Eğitimde ilerlemeyen, kültür sanatta gelişemeyen toplumlarda, huzur ve mutluluk olmaz. Biz daha huzurlu, daha mutlu, daha farkında bir toplum olma hayaliyle yola çıktık" dedi.
Yenimahalle Belediyesi'nin çocuklara yönelik hediyesi olan Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, sömestr tatilinde çocukların favori ziyaret noktası haline geldi.

Çocuklara karne hediyesi olarak bireysel ziyaretlere açılan Türkiye'nin ilk çocuk müzesi, yarıyıl tatilinin başında minik ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl 4-12 yaş aralığındaki 10 binden fazla öğrenciyi ağırlayan çocuk müzesi, şimdi de Başkentli çocukları ücretsiz olarak ağırlıyor. Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, 5 Şubat tarihine kadar sürecek yarıyıl tatili boyunca çocuklar için çeşitli ve eğitici etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Eğlenceli bilim eğitimi alanında uzman eğitmenler tarafından sunulan müze, çocuklara Atatürk ve Cumhuriyet, Arkeoloji ve Uygarlık, bilim ve galeri, planetaryum ve uzay merkezi, masal ve mutluluk, veterinerlik ve sevgi, entomoloji ve birlik, vahşi yaşam ve yardım severlik, çevre ve saygı gibi öğretici keşif alanlarında keyifli bir tatil deneyimi sunuyor.

ÇOCUKLARA KATKI SAĞLIYOR

Ayrıca, etkinlik atölyesinde gerçekleştirilen taş boyama, kumaş boyama, kukla yapımı gibi etkinliklerle çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine katkıda bulunuyor.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, çocukların iyi bir eğitim almasının önemine vurgu yaparak, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın iyi bir eğitimden geçmeleri gerekiyor. Çocuklarımızın bilimin ışığında, değerlerimizi öğrenerek yetişmesi için bu müzeyi hayata geçirdik. Eğitimde ilerlemeyen, kültür sanatta gelişemeyen toplumlarda, huzur ve mutluluk olmaz. Biz daha huzurlu, daha mutlu, daha farkında bir toplum olma hayaliyle yola çıktık" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.