Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim ve Heykel Sergisi Açtı

Kültür-Sanat 01.06.2024 - 09:15, Güncelleme: 01.06.2024 - 09:15
 

Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri Resim ve Heykel Sergisi Açtı

Sema KUMRULU / Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi, (BİLSEM) Resim ve Heykel Sergisi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
   Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde açılan sergide; Görsel Sanatlar yetenek alanı öğrencilerinin bir yıl boyunca emek vererek hazırladıkları resim ve heykeller sergilendi.     Okul Müdürü Memiş Kılıç önderliğinde, Resim Öğretmenleri Hilal Sevgen Abacı ve Tufan Yaşar'ın hazırladığı sergide; seviyeleri 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan öğrencilerin resim ve heykelleri beğeni topladı.    Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Memiş Kılıç okullarıyla ilgili olarak, ''Yenimahalle Görsel Sanatlar öğrencilerinin bir yıl içinde emekleriyle ortaya çıkardıkları resim ve heykelleri sergiliyoruz. Bu okula gelecek öğrenciler önce kendi okudukları okullarındaki öğretmenleri tarafından aday gösteriliyor. Bizde iki aşamalı sınavdan geçiriyoruz. Tablet uygulamasında barajı geçen öğrenciye resim yaptırarak değerlendiriyoruz. Başarılı olan öğrenci, 12. sınıfa kadar bizim öğrencimizdir. Okulumuzda 1900 öğrencimiz var. 120 öğrencimiz Görsel Sanatlar, 110 öğrencimiz Müzik geri kalan öğrencilerimiz ise Genel Yetenek sınavını kazanarak gelen çocuklarımız'' diye konuştu.    Sergide seramik heykeller yanında Canlı Heykel gösterisi de yer aldı. Emekli Matematik Öğretmeni Hakime Bal tarafından düzenlenen Canlı Heykel gösterisi için Hakime Bal; ''Ben emekli Matematik Öğretmeniyim. Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi'nden emekli oldum. Bugün de burada görsel sanatlar öğrencilerinden iki kişi ile Canlı Heykel Performansı gerçekleştiriyoruz. Heykel gibi, insanların dikkatini çekip etkileşime soktuğunuz bir sokak gösterisidir aslında. İnteraktif bir performanstır. Ben iki yıl önce kurmuş olduğum derneğimizde öğrencilere Canlı Heykel eğitimi vererek uluslararası festivallere katılıyoruz'' ifadelerini kullandı.     Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerini, öğrencilerini kutluyorum. Göstermiş oldukları ilgiden ötürü Okul Müdürü Memiş Kılıç, Görsel Sanatlar Öğretmeni Hilal Sevgen Abacı ve Canlı Heykel Performansı sergileyen Hakime Bal'a çok teşekkür ediyorum.
Sema KUMRULU / Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi, (BİLSEM) Resim ve Heykel Sergisi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

   Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde açılan sergide; Görsel Sanatlar yetenek alanı öğrencilerinin bir yıl boyunca emek vererek hazırladıkları resim ve heykeller sergilendi.

    Okul Müdürü Memiş Kılıç önderliğinde, Resim Öğretmenleri Hilal Sevgen Abacı ve Tufan Yaşar'ın hazırladığı sergide; seviyeleri 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan öğrencilerin resim ve heykelleri beğeni topladı.

   Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Memiş Kılıç okullarıyla ilgili olarak, ''Yenimahalle Görsel Sanatlar öğrencilerinin bir yıl içinde emekleriyle ortaya çıkardıkları resim ve heykelleri sergiliyoruz. Bu okula gelecek öğrenciler önce kendi okudukları okullarındaki öğretmenleri tarafından aday gösteriliyor. Bizde iki aşamalı sınavdan geçiriyoruz. Tablet uygulamasında barajı geçen öğrenciye resim yaptırarak değerlendiriyoruz. Başarılı olan öğrenci, 12. sınıfa kadar bizim öğrencimizdir. Okulumuzda 1900 öğrencimiz var. 120 öğrencimiz Görsel Sanatlar, 110 öğrencimiz Müzik geri kalan öğrencilerimiz ise Genel Yetenek sınavını kazanarak gelen çocuklarımız'' diye konuştu.

   Sergide seramik heykeller yanında Canlı Heykel gösterisi de yer aldı. Emekli Matematik Öğretmeni Hakime Bal tarafından düzenlenen Canlı Heykel gösterisi için Hakime Bal; ''Ben emekli Matematik Öğretmeniyim. Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi'nden emekli oldum. Bugün de burada görsel sanatlar öğrencilerinden iki kişi ile Canlı Heykel Performansı gerçekleştiriyoruz. Heykel gibi, insanların dikkatini çekip etkileşime soktuğunuz bir sokak gösterisidir aslında. İnteraktif bir performanstır. Ben iki yıl önce kurmuş olduğum derneğimizde öğrencilere Canlı Heykel eğitimi vererek uluslararası festivallere katılıyoruz'' ifadelerini kullandı.

    Yenimahalle Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerini, öğrencilerini kutluyorum. Göstermiş oldukları ilgiden ötürü Okul Müdürü Memiş Kılıç, Görsel Sanatlar Öğretmeni Hilal Sevgen Abacı ve Canlı Heykel Performansı sergileyen Hakime Bal'a çok teşekkür ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.